De stekker eruit?

  10
  1027

  Leestijd: 1 minuten.

  Premier Mark Rutte wordt door velen geprezen als een waar staatsman, die de internationale gemeenschap aanspoort tot een ambitieuzer klimaatbeleid. Zelf wees hij erop dat zijn VVD nog altijd de Vroeeeem-partij is, die de auto ziet als een symbool van onze verworven welvaart en onze vrijheid.

  En dus hoeven de automobilisten niet bang te zijn dat we omwille van het klimaat gaan rekeningrijden, of zelfs de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur gaan terugdraaien. Maar de liberalen willen wel hun groene gezicht laten zien door het subsidiëren van de milieuvriendelijke elektrische auto.

  Daardoor kan de hardwerkende manager een peperdure Tesla aanschaffen als leasebak en daarmee een subsidie tegemoet zien die kan oplopen tot zeventigduizend euro. CDA-leider Sybrand Buma wees er al op dat de gewone man meer geld kwijt is aan een tweedehands dieseltje. Die ziet zo’n Tesla, je hoort ‘m niet, met lede ogen voorbij snellen. Het gele hesje in de kofferbak komt dan onder handbereik.

  Het nieuwe jaar, 2019, belooft het jaar te worden van de doorbraak van de elektrische auto. Dealers verwachten binnenkort modellen van concurrenten van Tesla en Jaguar in de showroom, die niet een ton, maar “slechts” een slordige veertig mille gaan kosten. En zoals de zaken nu staan kunnen ze adverteren met flinke kortingen op de belasting.

  Ze vinden nu wel een tegenstander van formaat tegenover zich. CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vindt dat de dure klimaateuro beter te besteden is dan aan het subsidiëren van prijzige auto’s. Met een vuistdikke stapel aan rapporten op zijn bureau heeft hij vijfendertig Kamervragen gesteld. De strekking is duidelijk. Wat Omtzigt betreft gaat de stekker uit de subsidieregeling zoals die nu is.

  Staatssecretaris Menno Snel van Financiën (D66) kan zijn borst nat maken. Pieter Omtzigt ontpopte zich in de vorige regeerperiode als een ware pitbull. Hij liet de voorganger van Snel, de huidige klimaatminister Eric Wiebes, geen moment met rust vanwege de wanorde bij de Belastingdienst. Er is wel een verschil tussen de Omtzigt van toen en de Omtzigt van nu. Zijn CDA maakt niet langer deel uit van de oppositie maar van de coalitie. En dan kan zomaar blijken dat de pitbull niet meer is dan een keffertje dat hinderlijk voor de voeten loopt, en met één trap terug is in de mand.

  10 REACTIES

  1. Als Thierry Martin Bosman en Pieter Omtzigt voor het Forum zou kunnen winnen, wat zou dat dan een mooie partij worden. Twee onafhankelijke, oorspronkelijke denkers erbij! De coalitie begint al te kraken….

  2. Ja, die VVD toch.
   Wiebes liet de belastingdienst de soep indraaien met een uittredingsregeling die op de ‘verboden’ VUT leek. Dat leverde een zware boete op die de belastingdienst aan zich zelf mocht betalen. 👏🏽
   Ondertussen zit dhr. Snel met de belastingbrokken.
   Door Wiebes’ geklungel was de ‘stekker’ uit het goede personeelsbestand getrokken.
   Aldus promoveerde Rutte Wiebes als klimaatminister. Om i.p.v. van een overheidsdienst het hele land te verknallen. 1000 miljard aan Energietransitie op kosten van de burgers. Terwijl hij straks nieuwe gascentrales laat bouwen om met geïmporteerd Russisch gas elektriciteit te maken mogen wij massaal aan zijn elektrische warmtepomp. 😁
   En als Robin Hood Rutte – na de multinationals – nu de managers wil verblijden, krijgen zij met medewerking van Robbin Jetten van D66 op kosten van de energierekening van de burgers, een goudomrande autostekker.
   Gelukkig is er Omtzigt om dat klimaatkado’tje op kosten van de burgers uit Snels (D66) handen te trekken. Klimaat-geklungel. Het grote graaien in de klimaatkassa is begonnen! ☝🏿
   Da’s liberaal, VVD en D66.
   Buma gooit terecht zijn pitbull in de verkiezingsstrijd. 👍

   • @Haasnoot
    Ik weet dat mijn opmerking hierna waarschijnlijk olie op uw vuur is, maar ik doe hem toch, hechtend aan een correcte weergave van de werkelijkheid. De boete voor de Belastingdienst n.a.v. de vertrekregeling is eind vorig jaar geschrapt, na een uitspraak van de Hoge Raad over vergelijkbare regelingen bij andere bedrijven.

    • Inderdaad een boeiende hoeveelheid misleiding, foute info en leugens; waar halen ze het vandaan? Een bloemlezing:
     * “Wij moeten onze “welvaart” opofferen ten gunste van moslims en Afrikanen!”
     * Alles wat Rutte doet of aanraakt, gaat stuk, ben die zakkenvuller meer dan zat, hij plundert dit land helemaal leeg en ontziet de ware schuldige.
     * Milieufanaten, vaak overtollige politici, blijven maar doordrammen vaak tegen beter weten in.
     * Klimaatakkoord in achterkamertjes door amateurs in elkaar geschroefd.
     * Deze auto’s rijden op stroom, verkregen in bruinkoolelectriciteitscentrales.
     * Laten we het ook vooral NIET hebben over de 40.000 kindertjes in de lithium mijnen.
     * Enz., enz.

     Gelukkig wordt dit geschreven namens slechts 25% van de bevolking, de schrijvers zullen voor een groot deel niet de slimste van de klas zijn geweest.

    • @Haasnoot
     Ik reageer op deze plek op uw bijdrage elders, “Alleen wonder kan klimaatakkoord redden – Ronaldo Haasnoot 3 januari 2019 at 17:27”. De commentaren daar zijn gesloten.

     U schrijft niet meer op mij te willen reageren. Dat is natuurlijk uw goed recht. U volgt daarmee ook heel verstandig mijn tip van kort geleden, want zo vermijden we ongewenste discussies, toch? Het is dan wel vreemd, dat er maar één persoon op deze site is die op de meeste van mijn bijdragen juist wel reageert, weliswaar indirect, maar toch. En die ene persoon die blijkbaar alles van mij leest, bent u.

     Ik vind dat echt niet nodig, tenzij u heel intelligente reacties heeft. Maar ik vind, dat u deze site teveel vervuilt met waandenkbeelden, kromme redeneringen, foute conclusies en misleiding door onvolledige info. Ik zal dat blijven corrigeren.

     Als u indirect wilt blijven reageren, prima, maar voor anderen is dat dan wel wat minder gemakkelijk te volgen.

     Oh ja, ik lieg niet, probeer zaken juist voor te stellen en nepnieuws altijd te corrigeren. Ik vind dit allemaal heel vermakelijk en ben blij, dat ik mijn werk en dit vermaak kan combineren.

    • @De lezers en medeschrijvers/sters…
     O ja, even een mededeling van huishoudelijke aard.
     Iemand die hier graag stalkend schrijft, heeft m.i. niet zoveel veel om het lijf, ook al zal hij zelf heel trots anders beweren. Zijn manier van discuseren en corresponderen is van dien ‘ongenoeglijke’ aard dat ik die onderhand niet meer kan waarderen.🤧
     Ik vind hem persoonlijk een psychotische stalker die het niet ‘zo nauw’ met de waarheid neemt. Anderen zeggen: hij heeft een dikke plaat voor zijn hoofd en willen ook al niet meer met hem discussieren.
     Afspraken maken of houden daaromtrent is zinloos gebleken want hij houdt zich toch niet aan zijn woord. ‘T is schijnbaar een karakteristiek die bij hem hoort. 🤥
     Evenals valse berichtgevingen na weerbarstig psychologisch gekonkel als ‘foutje’ zijnerzijds omschrijven. Ik noem dat liegen. Hij verschil van mening. Afijn u weet het…
     Ik reageer niet meer op hem bij mijn eigen schrijfsels. Da’s de consequentie van het breken van zijn woord. Dit gezegd hebbende: betekend dat niet dat ik bij anderen niet op zijn ‘verzinsels’ tegen hun reacties reageer.
     Die vrijheid en blijheid heb ik! 🥳

     • Er is hier niemand die zoveel op mij reageert als u. Zoals ook eerder al “beloofd”, ik blijf reageren op misleidende informatie of fouten. Helaas bent u daarin koploper en zullen mijn reacties, aanvullingen of correcties vooral bij uw bijdragen verschijnen. Maar dat heeft u geheel aan uzelf te wijten. Ik zal er alleen vaker. net als u, bronnen bij vermelden, zodat iedereen zelf een oordeel kan vellen.

  3. “CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vindt dat de dure klimaateuro beter te besteden is dan aan het subsidiëren van prijzige auto’s. ”

   Wat is ongeveer nou de juiste strekking van deze zin?

  4. Het is wel zo, als ik het wel heb, dat de heer Omtzigt met voorkeur stemmen in de Tweede Kamer is gekozen en wellicht dat daarom minder snel, of helemaal niet, van pitbull verandert in een keffertje dat wat hinderlijk voor de voeten loopt en volgens de heer van Lierop met één trap terug is in de mand ligt. Trouwens, hoe zou de Tweede Kamer functioneren wanneer volksvertegenwoordigers op eigen kracht, dus door zelf op stemmenjacht te gaan en inderdaad bij de kiezers steun vergaren voor hun kandidatuur in plaats dat er van alles geritseld word, integer en in landsbelang (echt heel iets anders dan partijbelang), door de leiding van de politieke partijen.

  Comments are closed.