De tegenaanval van Geert Wilders

  5
  1151

  Leestijd: 1 minuten.

  In de opiniepeilingen is het FVD van Thierry Baudet al geruime tijd aan een onverbiddelijke opmars bezig. Volgens de laatste poll van Maurice de Hond is de partij goed voor 16 Kamerzetels, een winst van maar liefst 14. Diezelfde poll laat zien waar een flink deel van deze winst vandaan moet komen: van de PVV. Die heeft in de Tweede Kamer 20 zetels en is daarmee tweede partij. Virtueel zijn dat er bij De Hond  echter nog maar 13, een verlies van 7, waarmee de PVV slechts goed zou zijn voor een zesde plaats.

  Hoe zou PVV-leider Geert Wilders die neergang moeten stoppen? Zijn weglopende kiezers voorhouden dat het FVD niet meer te bieden heeft dan een verwaterde versie van de Ware Leer is gevaarlijk. Je zegt dan eigenlijk dat die weglopers ongelijk hebben en dat ze achter de verkeerde rattenvanger aanhollen. Dat zullen ze je niet in dank afnemen, en het zal het resterende deel van de PVV-aanhang wellicht op verkeerde gedachten brengen. Vandaar dan ook dat Wilders tot dusver zijn mond hield. Knarsetandend waarschijnlijk, maar wat moest hij anders?

  Ook Baudet zweeg wijselijk over zijn voornaamste concurrent. Waarom zou hij eventuele twijfelaars voor het hoofd stoten? Zijn partij groeit als kool, blaffen tegen een geestverwante tegenstander was nergens voor nodig. Baudet blafte liever tegen de echte vijand: het partijkartel.

  Maar zaterdag kon hij het blijkbaar niet langer laten een plaagstootje uit te delen. In een interview in De Telegraaf zegt hij dat er in de islam ‘allerlei aanknopingspunten zijn voor een veel plezieriger interpretatie van dat geloof’. Ook laat Baudet weten dat hij de PVV-leider soms een tikkeltje te wild vindt met zijn radicale pleidooien. “Ik denk dat Wilders in zijn oprechte bezorgdheid over de rechten en vrijheden van dit land soms doorschiet.”

  Dat moet het moment geweest zijn waarop de PVV-leider al een hele tijd vol ongeduld wachtte. Op Twitter (uiteraard) geeft hij onmiddellijk lik op stuk. “Islamstandpunt FVD = islamstandpunt partijkartel. Gevaarlijk en jammer. Islam is het probleem. Punt. Daarom: PVV!”

  Het is bij mijn weten de eerste keer dat Wilders de kiezers rechtstreeks voorhoudt dat FVD niet deugt en dat de PVV de enige juiste partij is. Zal het helpen? Waarschijnlijk niet. Zeker niet als Baudet zo verstandig is zich niet te laten provoceren. Wat hij tot dusver nog niet heeft gedaan.

  5 REACTIES

  1. De een of andere PvdA-burgemeester wil kinderen in Nederland verplichten om een moskee te bezoeken. Als deze moslim-knuffelaar niet zou discrimineren zou hij ook een bezoek aan een Kerk, een Synagoge of anderszins verplichten voor alle kinderen, inclusief moslimkinderen.
   En als moslimkinderen dat van hun geloof niet mogen dan ook een flinke boete, toch?
   Discrimineren doet deze burgemeester dus wel en daartegen moeten we massaal aanklachten indienen. Hoe kun je nou als burgemeester beweren dat je onafhankelijk bent?

  2. Volgens mij is elke partij de enige en ware partij. Als ik hun woordvoerders hoor, twijfel ik doorlopend wie er gelijk heeft. Hoe sterk hun standpunten onderbouwd zijn, en hun afkeer tegen de onderbuik. Wanneer zij elkaar bestrijden met ijzersterke argumenten rein van onderbuik gedoe. Wanneer je ziet hoe de dames en heren doorlopend over hun eigen schaduw heen lopen te springen om zo elkaar en de burger te bereiken. Ik heb gehuild toen Maxime en Mark liefdevol Geert in hun armen sloten en hem allerliefste woordjes in het oor fluisterden. Woorden van liefde en trouw. Helaas het triootje was een kort leven beschoren omdat Geert dat gevrij van mannen onder elkaar al spoedig meer dan zat was. Wie weet dat Thierry het best wel eens wil proberen in een triootje of kwartetje. Uiteraard in landsbelang.

  3. Baudet stelt zich op als het ‘redelijke’ alternatief. Een geloof ‘persoonlijk’ belijden is ook wat anders dan een geloof ‘maatschappelijk’ uitdragen. In de eerste ligt de redelijkheid en vrijheid besloten. In het tweede ‘het opleggen’ en de botsing.
   Wilders heeft voor het tweede gekozen…
   Thierry heeft ‘nog’ de luxe van het eerste.
   In meer landen in Europa speelt dit probleem. Het is inherent aan de cultuurclash van het vrijdenkende ‘Westen’ en het ‘geloofsgeordend’ denken en… leven in het Midden-Oosten. Democratische vrijheden botsen met strenge geloofsideologieën. Constant zelfs. Vandaar al die oorlog…
   Premier Sebastian Kurz van Oostenrijk is er duidelijk in. De politieke islam moet in Europa verboden worden. Privé geloof, geen probleem… Vrijheid van godsdienst blijft bestaan. Maar geen maatschappelijke politieke vormgeving, anders gaat het vrije Westen er aan.
   Ik denk dat Wilders en Baudet het daarin wel eens zijn.
   Wilders is alleen wat radicaler.
   https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/sebastian-kurz-voor-de-politieke-islam-is-geen-plaats-598615/

  4. Baudet wil niets liever dan zsm zelf tot de elite behoren en deel uitmaken van het partijkartel.

  Comments are closed.