De wet van Murphy

  10
  357

  Leestijd: 1 minuten.

  Het heet de wet van Murphy, op een gegeven moment draait alles de verkeerde kant op en wat fout kan gaan, gaat dan ook fout. De coalitie kruipt op de knieën naar de eindstreep, met verkiezingen in het vooruitzicht die forse klappen kunnen opleveren en bovendien verdere fragmentatie kan inhouden, wordt het ieder voor zich.

  De coalitiepartijen proberen zich allemaal te profileren, want het is zaak zo goed mogelijk uit de gehaktmolen te komen die de kiezer in petto heeft. Immers, de wirwar aan maatregelen en het hapsnap-beleid hebben er voor gezorgd dat het draagvlak onder deze coalitie flink is afgezwakt. De gasgevers laten de VVD liggen, de boeren het CDA en D66 valt ook niet te betrappen op briljante ideeën en een rechte lijn. De ChristenUnie heeft blijkbaar bijzondere bescherming. En met de winnaars wil niemand in zee.

  In deze misère lezen we dat de IND dit jaar geen 17 maar 70 miljoen kwijt is aan vergoedingen aan toch kansloze asielzoekers die te lang hebben moeten wachten op hun verdict. Kan oplopen tot 15.000 p.p., even meepakken en wegwezen.

  Tja, en dan moeten we allemaal 100 kilometer per uur gaan rijden om nog wat huizen te kunnen bouwen, het wisselen van de borden zou 7 miljoen kosten, het blijkt 19 miljoen te zijn.

  En dan doet Nieuwsuur weer eens een onderzoekje, er wordt nog steeds fiks gefraudeerd met ziekte-uitkeringen door buitenlandse werknemers. Hier ziek melden, thuis lekker verder klussen. Oh nee, reageert het UWV, wij zitten er bovenop. In NL wordt 17% van de ziektewet- uitkeringen niet toegekend omdat fraude wordt vermoed, in Polen is dat 40%, in Bulgarije 48% en in Roemenië 49% omdat vaak de aanvrager onvindbaar is. Klinkt vertrouwenwekkend.

  Soms zit het gewoon niet mee.

  10 REACTIES

  1. Het is al meer dan 10 jaar zo dat de burger niet serieus wordt genomen. Er wordt niet naar hem/haar geluisterd, hij/zij kiest op basis van een programma dat meteen na de verkiezingen in de prullenbak verdwijnt om dat er “hogere belangen” zijn en verder mag hij/zij niet zeuren maar moet gewoon betalen.

   Velen stemmen daarom FvD of PVV; deze partijen zijn het boegbeeld van het verste tegen de overheid.
   Niet dat ik verwacht dat deze kiezers serieus worden genomen door de rest. Maar ik verwacht dat die mensen de overheid ook niet meer serieus nemen en zullen doen wat ze willen, legaal of niet.
   Laat de overheid maar bewijzen wie een wet overtreedt; van mij zullen ze niets horen.

  2. Als wij zoals steeds vaker blijkt zo’n hekel hebben aan onze huidige regering, waarom blijven wij dan thuis tijdens verkiezingen. Zolang tegenstanders van Rutte thuis blijven i.p.v. te stemmen, is het onze eigen schuld dat er geen betrouwbaar en rechtvaardig kabinet komt.
   Rutte blijft gewoon regeren en desnoods zoekt hij er nog 3 partijen bij om een nieuwe regering te vormen. Hou maar ernstig rekening met kabinet Rutte IV vanaf 2021. Of kom allen naar de stembus in maart 2021 en maak een eind aan de eeuwige regering Rutte! De keuze is aan ons zelf.

  3. Zolang een ieder alleen maar wat losse flodders als reactie op artikelen die goed aangeven wat er allemaal mis is stuurt, maar helemaal niks doet, krijgen we de regering die we verdienen. Dus niet klagen maar dragen. En bij de verkiezingen je gram halen door nu eens niet op de gevestigde partijen te stemmen.

   • Ik ben lid van Fvd en stem daar al op sinds ze bestaan. Het zijn geen racisten en als anderen daar anders over denken interesseert me dat niets. Ik vind die anderen bevoorooroordeeld en dom.

  4. De wet van Murphy,

   ‘Iedere Nederlander 1000 Euro!
   ‘Heb ik geen herinnering aan’
   ‘n Premier voor alle mensen.
   ‘Ik herken mij niet in dat beeld’
   Maar, Mevrouw Leyyyten!!
   ‘Ik voel het tot in mijn vezels’
   Voorstel afschaffen dividend Belasting.
   ‘Nee, daar was ik niet van op de hoogte’
   Problemen Groninger gas.
   ‘We hebben gezocht maar niets gevonden.
   Meevaller Belastinginkomsten door het het uitpersen van de Nederlandse burgers.
   ‘We mogen de lasten niet doorschuiven’
   Lening van 50 Milliard.
   ‘Dat zou zeer onverantwoordelijk zijn’
   ‘We mogen de lasten niet doorschuiven’
   Mark, doe eens normaal.
   ‘Doe zelf normaal’
   Iedereen gaat er op vooruit!
   Nee! Dan hebt u mij verkeerd begrepen.

   Nou, daar kan Murphy wel wat mee hoor.
   ‘Dan rot je toch lekker op’

  5. De Dienaresse Gods moeten we niet zo aanvallen, maar haar juist steunen, troosten, begeleiden en bidden. Zij haalt werkelijk alles uit de kast om ons, het volk, tot steun te zijn, zij troost ons als een moeder haar kind, zij begeleidt ons naar de groene heuvels. Zij bidt voor ons dat wij niet aangevallen worden door vijanden die op ons loeren. Laten we niet vergeten dat dit kabinet en al die voorgaande kabinetten en de volksvertegenwoodigers alsmaar bruggen bouwend bezig zijn en dan moeten wij dankbaar zijn en niet zo puberen.

   • De enige stevige brug kent alleen eenrichtingverkeer, om precies te zijn richting belastingdienst.
    Alle andere bruggen zijn zo zwak dat ze al instorten bij een klein briesje; beter niet op vertrouwen.

    • Weet ik. Het is niet eenrichtingsverkeer richting belastingdienst, maar naar machthebbers. Het is naar machthebbers likken en naar mensen die zich niet tot nauwelijks kunnen weren trappen is de norm. De rijdende rechter zag ik straks bij Jinek en die had het erover hoe de mensen met macht, op basis van de wet, bescherming geboden wordt tegen hen die geen tot nauwelijks macht hebben. Dat heet in Den Haag integer politiek bedrijven. Zum kotsen.

  6. De opeenvolgende regeringen Rutte hebben alles wat in dit land nog enigszins werkte, kapot gemaakt.
   Deze regering regeert niet zelf maar loopt aan het handje van o.a. activistisch Groen Links, achterbaks D66 en van corrupte idioten die de EU-besturen bevolken. Op enig inzicht en kennis, behalve als het gaat om geld vangen waar ze geen recht op hebben, zijn ze nog nooit te betrappen geweest.

   Ik heb eergisteren de Russische film “Beanpole” gezien; die speelt in de Sovjet-Unie van ’45/’46. Er bestaat grote gelijkenis tussen de toenmalige Sovjet-Unie en de huidige EU; beiden moreel en bestuurlijk failliet. Machthebbers zijn onschendbaar in hun ivoren torens, de ambtenarij is gedemotiveerd en onwettig bezig; waarom zou je nog je best doen als het toch niets uithaalt?
   Dit is precies zoals het momenteel in de EU en ons land ook gaat; verschuil je achter domme regeltjes en doe niets.
   Maar er is hoop: De aversie tegen de overheid woekert en groeit als een veenbrand; het is alleen wachten op iets dat de vlam in de pan doet slaan.

  Comments are closed.