Deense premier

  3
  390

  Leestijd: 0 minuten.

  Nederland is een klein landje, maar wij spelen wel degelijk een belangrijke rol op het wereldtoneel. Vinden we althans zelf. Dat bleek gisteravond weer eens, toen onze eigenste premier, Mark Rutte, op bezoek ging bij de machtigste man ter aarde, de Amerikaanse president Donald Trump. Alle zichzelf serieus nemende Nederlandse media besteedden ruim aandacht aan deze Grote Gebeurtenis. Met nauwelijks verholen trots beschreven ze hoe die dekselse Mark ‘grinnikte en Trump gewoon onderbrak’.

  Alleen de Nederlandse media? Nee hoor, ook de New York Times, misschien wel de meest gezaghebbende van alle kranten, deed verslag. Op haar website berichtte ze het volgende (ik vertaal het meteen maar even): “President Trump ontmoette maandag Denemarkens premier Mark Rutte in de oval office.”

  De Deense premier?

  Zou Trump dan toch gelijk hebben met zijn Fake News Media? Of weet hij misschien zelf ook niet precies wie er gisteravond tegenover hem zat?

   

   

  3 REACTIES

  1. @HaSt
   ik vrees dat wij nog minder weten. Welke Nederlander weet wat de hoofdsteden zijn van Maryland en Delaware? Amerikanen weten in ieder geval dat Copenhagen een hoofdstad is, maar hebben niet scherp voor ogen van welke ministaat aan de Noordzee.

  2. Amerikanen weten ongeveer net zoveel over Europa als wij over Amerika.
   Daarom neem ik het nieuws over de VS altijd met een heleboel korreltjes zout.

   • Heeft Rutte toch mooi een kans voorbij laten gaan om over onze prestaties bij het WK op te scheppen.

  Comments are closed.