DENK kan opnieuw beginnen

  3
  185

  Leestijd: 1 minuten.


  Sylvana Simons, wie kent haar niet, scheidt zich af van DENK. Onder de naam Artikel 1, een partij die op de valreep nog is ingeschreven bij de Kiesraad, gaat zij meedoen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart. We kunnen dan kiezen uit 81 partijen. Maar Sylvana Simons lijkt als nieuwkomer op het politieke toneel toch een kans te maken.

  frontbencher/kuzu/henk van lierop
  Kuzu

  We kennen inmiddels het fenomeen van de Boze Witte Man en daardoor zouden we bijna vergeten dat veel Nederlanders zich gediscrimineerd voelen op grond van hun afkomst. DENK wierp zich op als de enige partij die echt de strijd aan bindt met discriminatie en uitsluiting. Dat ‘’monopolie” is de partij nu kwijt.

  DENK is de partij van de Kamerleden Kuzu en Özturk, die zich afsplitsten van de PvdA. Farid Azarkan, oud-voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders sloot zich bij hen aan. Daarna volgde Sylvana Simons, die kiezers van Surinaamse of Antilliaanse afkomst aan zou kunnen spreken.

  DENK hoopte uit te groeien tot een brede partij die als emancipatiebeweging een tegenhanger zou zijn van de alsmaar groeiende PVV van Geert Wilders. Uit onderzoek bleek eerder dat het vooral Nederlanders van Turkse komaf zijn die aangaven op DENK te willen stemmen. Van hen zei een groot deel de Turkse president Erdogan te steunen. DENK deed er alles aan om het imago van “Turkenpartij” en “de lange arm van Erdogan” kwijt te raken.

  Dat leek te lukken, vooral door de komst van Sylvana Simons. Haar vertrek is een onverwachte en zware klap. Simons ziet DENK nu als een partij van polarisatie en niet als een partij van de verbinding die zij bepleit.

  DENK kan nu helemaal opnieuw beginnen en heeft nog maar drie maanden de tijd om van de schok te bekomen.

  3 REACTIES

  1. Ik hoop van haar en van DENK verloste te worden en ook van de Zwarte Piet en kerstmis discussie.

  Comments are closed.