Dibi: misschien komt mijn tijd nog wel

  0
  54

  Leestijd: 1 minuten.

  Tweede Kamerlid Tofik Dibi heeft er geen spijt van dat hij de strijd om het lijsttrekkerschap is aangegaan met fractievoorzitter van GroenLinks Jolande Sap. Hij zou achteraf gezien precies hetzelfde hebben gedaan.

  Dat zegt Dibi in een interview met dagblad Metro.

  [tweet https://twitter.com/Metro/status/219676898266054657]

  Dibi kijkt wel met gemengde gevoelens terug op zijn mislukte kandidatuur. ,,Sommigen noemen het hoogmoed, ik noem het ambitie. Ik heb ervan geleerd. Als er iets is waar ik nooit meer eigenwaarde aan zal ontlenen, dan is het wel het oordeel van anderen, ook al zijn ze positief. Ik werd heel lang beschreven als talent, enzovoorts. En opeens was het: hoogmoed, arrogant. De grootste fout is dat je op basis daarvan handelt. Ik heb gezien hoe het bij Bos is gegaan en bij Cohen. Van de ene op de andere dag van held tot loser. Waarom? Omdat je toestaat dat de media je maken of breken”, zegt hij tegen de krant.

  Dibi: ,,Ik wil in de Tweede Kamer blijven, maar wel als echte volksvertegenwoordiger. Daarom heb ik me ook op plek 10 laten zetten. Ik wil een eigen mandaat. Of ik mezelf nog steeds geschikt vind om GroenLinks te leiden? Tsja. Ik ben niet gekozen. Ik heb verloren, en nogal overtuigend. Jolande is de leider. Misschien komt mijn tijd nog wel.”

  In het vraaggesprek zegt Dibi ook nog dat het integratiebeleid wat hem betreft helemaal kan worden afgeschaft.

  Lees hier het hele interview van Metro: http://www.metronieuws.nl/nieuws/tofik-dibi-schaf-integratiebeleid-helemaal-af/SrZlgb!jOzGxKAPX4nF6/