Dochters Van

  5
  418

  Leestijd: 0 minuten.

  Even leek het erop dat de SP een meesterzet had gedaan door politiek leider Emile Roemer te vervangen door Lilian Marijnissen. De partij kreeg nieuw elan, Marijnissen mocht zich in een warme belangstelling van de Binnenhofmedia verheugen en de SP begon zowaar weer te stijgen in de peilingen. Niet veel nog, maar na de neergang onder Roemer waren die paar virtuele zeteltjes winst toch mooi meegenomen.

  Helaas, het heeft niet lang mogen duren. De partij zit opnieuw in de hoek waar de klappen vallen. De gemeenteraadsverkiezingen werden een afgang, de leden lopen weg, op diverse plaatsen in het land splitsen zich SP-bestuurders af en ook in de polls gaat het een stuk minder. Bij Maurice de Hond scoort de partij vandaag nog maar 13 zetels, 1 onder het toch al bedroevend lage niveau dat ze onder Roemer bereikte.

  Wat nu gezongen? Marijnissen maar weer het veld laten ruimen? Maar wie zou in vredesnaam in haar voetsporen kunnen treden als het zelfs de Dochter Van niet lukt de partij terug te brengen in de race?

  Maar wacht eens even… Heeft die Roemer niet twéé dochters?

  5 REACTIES

  1. Er is binnen de SP werkelijk helemaal niemand die piekert over het vervangen van Lilian Marijnissen. Kockelmans is niet alleen een SP-basher, hij blijkt ook heel erg slecht geïnformeerd.

   Verder haalt hij bestuurders en volksvertegenwoordigers door elkaar. Als hij dat verschil niet eens kent, is het een veel beter plan om hemzelf te vervangen als stukjesschrijver.

  2. Tsja, de heer Kockelmans is weer bezig met zijn hobby, SP-bashen. Zo heeft hij het over het “bedroevend lage niveau” van 14 zetels. Terwijl er maar 3 (!) partijen zijn die (nu) hoger scoren. Natuurlijk had de SP op meer zetels gehoopt, maar bedroevend laag zou ik het niet noemen. Hoe laag moeten al die andere partijen dan wel niet gescoord hebben in zijn ogen?

   • Zo redenerend – SP als vierde partij – kan iedereen wel iets van winst in de laatste verkiezingsuitslag en daarop volgende ontwikkelingen vinden. Maar een feit voor de SP is, dat het grote verlies van de PvdA niet bij de SP is terechtgekomen, maar bij GL en D66. En dat is bedroevend voor de SP. Dat het totaal aantal stemmen op links ook minder is, vind ik overigens ook erg bedroevend, maar laten we het zien als een uitdaging voor volgende verkiezingen.

  3. Ach, het is net hoe de wind staat; zo wordt er geroepen hosanna in de hoge, en wanneer de wind draait wordt er geroepen kruisig hem, of haar.

  Comments are closed.