Domweg gelukkig

  5
  455

  Leestijd: 0 minuten.

  Het sociaal-cultureel plan bureau (SCP) heeft ons weer eens doorgelicht. En wat blijkt, zoals bijna altijd, we zijn een gelukkig volkje. Natuurlijk hebben we zorgen, vooral over ‘migratie en samenleven’, maar dat hoort er bij. Het kan niet altijd feest zijn.

  Crises, politiek en andere ellende blijken nauwelijks invloed te hebben op onze hoogst persoonlijke gemoedstoestand. We geven ons leven een kleine 8, een cijfer waar je vergeleken met de buurlanden mee thuis kan komen.

  Het SCP had een diepgravend onderzoek nodig om vast te stellen wat onze dichters allang wisten.

  ‘Groots en meeslepend’, zoals Hendrik Marsman in zijn jeugdige overmoed wenste te leven, is het allemaal niet. Het is eerder een ‘brede rivier die traag door oneindig laagland gaat’, zoals hij later dichtte.

  Zijn collega J.C. Bloem heeft het misschien het beste verwoord. Hij was ‘domweg gelukkig in de Dapperstaat’. En, zou je kunnen zeggen, die Dapperstraat, dat is Nederland.

   

  5 REACTIES

  1. SCP heeft zeker onderzoek gedaan onder de vvd leden. En die graaien al 8 jaar, dan zou ik ook gelukkig zijn. Ik wordt pas gelukkig als het hele zooitje uit elkaar valt in Den Haag. En dan krijgen we misschien wel mensen in de regering die er wel verstand van hebben in plaats van deze sukkels.

  2. OUDE VVD LEUZE.
   Ik heb zomaar ‘ns even ‘n oude vvd tekst opgediept.
   Je kunt kennelijk als grote Liberale partij echt alles uitkramen, het volgzame stemvolk trapt er toch met ‘open ogen’ in.
   “De VVD heeft een paar belangrijke standpunten.
   Uit het verkiezings programma van de VVD: Het staat er echt in, zwart op wit!
   DIE TEKST LUID:
   ” De VVD wil dat iedereen minder belasting gaat betalen. Vooral OUDEREN en WERKENDEN moeten dit gewaar worden!

   Maar ja de VVD en Rutte houden ‘n stinkende worst voor de neus en het stemvolk rent er hersenloos, elkaar beschimpend achter aan.
   Verdeel en heers!
   Hier! Nog n belofteworst en hier: nog een.
   Lang leve de Liberale Democratische Vrijheids leugen. Euh, sorry, ik bedoelde LEUZE,

   Als kind had ik ‘n lief buurmeisje, die kwam op ‘n morgen heel blij naar mij toe gelopen, zij was jarig en ze was heel erg blij! Toen ik vroeg waarom ze zo blij was? antwoorde zij:
   Mijn Pappa heeft gezegd dat ik, omdat ik jarig ben: Nu zelf voor ‘n nieuwe fiets mag gaan sparen! echt waar! Ik zei toen: Jouw Vader zit zeker bij de VVD.

  3. “Domweg” is niets anders dan gewoon dom!
   Verdoezelen hoe we voor de gek gehouden worden. Gewoon aannemen dat het SCP als de indoctrinatiemachine van onze “eerlijke” overheid, ons de waarheid vertelt, zodat we braaf blijven ja knikken. Kritiek is echt onterecht want we zijn toch “domweg gelukkig”?
   Het overgrote deel van het volk heeft zijn bier, friet, TV, voetbal en kijkt niet verder dan zijn neus lang is; de ultieme vorm van “domweg” gelukkig. Zoals keizer Nero het volk brood en spelen gaf om alle wangedrag en onrecht te verdoezelen; de Romeinen waren vast ook “domweg gelukkig”.

  4. Waar blijft de tijd van: Toen was geluk heel gewoon. Je moet het treffen met je buren, je werk, je familie enzovoorts.En we hebben natuurlijk een geweldige premier die het volk aan het lachen krijgt en die vanuit zijn vezels werkelijk alles doet om het volk nog gelukkiger te maken. Vooral de meest zwakken en kwetsbaren wil hij met zijn lachen opbeuren en gelukkig maken. Hoe kan het anders dan, dat het volk gelukkig is.

   • Nu raak je een tere snaar Binjamin. Gelukkig zitten op dit forum uitsluitend gelukkige mensen, maar Ik lees ook wel eens onfrisse reacties op andere sites en als ik die moet geloven is onze Eerste-minister immers een regelrechte schurk, een landverrader, jawel en een struikrover die Nederland naar de kloten heeft geholpen. De straffen die hem worden toegewenst zal ik hier niet opnoemen, maar erg oud zou hij niet zijn geworden. En de regering: Een stel boeven man en die democratie is ook maar schijn, het kartel (adres onbekend) dat heeft het hier voor het zeggen. Hoe kun je in godsnaam in Nederland dan gelukkig zijn?!!! Dat kun je toch alleen maar worden als je gore taal uitslaat, iemand een ongeneeslijke ziekte toewenst en je je bovendien bekeert tot het geloof in De uil van Minerva, de aanwezigheid van “een” kartel, de perverse partijdigheid van de media en de spookachtige wartaal van Baudet. Maar dat klopt dus niet, 80% stemt niet op deze onheilsprofeten en geeft zichzelf een 8. Die mensen zijn op dit forum dus domweg gelukkig en ruim vertegenwoordigd. Dat heb ik bij mijzelve overdacht,

  Comments are closed.