Don’t shoot the messenger

  2
  390

  Leestijd: 1 minuten.

  Het partijbestuur van Forum voor Democratie heeft medeoprichter van de partij Henk Otten aan de dijk gezet als medewerker van de Tweede Kamerfractie. Otten uitte vorige week in de NRC kritiek op partij-icoon Thierry Baudet. Die zou kort gezegd te veel aan het egotrippen zijn terwijl met het huidige kiezersvertrouwen sprake moet zijn van een serieuze partij die bereid moet zijn tot compromissen om toegang te krijgen tot het politieke polderspel dat Nederland nu eenmaal regeert. Op provinciaal niveau is dat nog niet erg gelukt.

  Compromissen beroven de FvD van haar charisma tegen alle geklungel van de gevestigde partijen te zijn en dus zit Baudet er niet op te wachten die troefkaart snel in te leveren. Supercijfers in de peilingen zijn voorlopig belangrijker.

  Geheel analoog aan de moderne media mocht de wereld per twitter vernemen van Baudet dat het partijbestuur Otten heeft verzocht na twee jaar intensieve samenwerking eervol terug te treden als medewerker van de Tweede Kamerfractie en zijn contract op te zeggen. “Wij wensen hem alle succes in zijn nieuwe rol als beoogd Eerste Kamerlid”, zo besluit de tweet.

  En daar valt het woord ‘beoogd’ op, dat suggereert dat er druk op Otten wordt uitgeoefend ook die zetel op te geven. Maar hij is op persoonlijke titel gekozen en kan dus desnoods een eenmansfractie vormen.

  Officieel wordt alle wrijving en richtingenstrijd ontkend, maar we weten wel dat de regeringscoalitie zijn meerderheid in de senaat kwijt is. FvD kan dus een sleutelpositie in de Eerste Kamer krijgen, het breekijzer dat Baudet zo graag wil hebben om het gevestigde zooitje onder het tapijt te vegen.

  Het interview van Otten met de NRC was blijkbaar niet afgestemd en Baudet en secondant Hiddema waren duidelijk ‘not amused’. Even blijkbaar zijn er achter de schermen na afloop harde woorden gevallen. Maar ja, een beetje kritiek pakken voor het grote doel is wat anders dan de boodschapper muilkorven, wat democratisch gezien bij de kiezer nooit erg goed overkomt. De grote vraag is nu: als Otten zijn zetel in de Eerste Kamer inneemt hoe loyaal hij nog is aan de grote droom van Baudet.

  2 REACTIES

  1. Beste Joop,

   Helemaal mee eens!
   O wat doen de dames en heren hun best om FvD in een kwaad daglicht te zetten.
   Ach ja en die arme Jetten doet daar natuurlijk braaf aan mee.
   Baudet en Otten zouden er verstandig aan doen samen op de tv te verschijnen om al deze onzin te ontkrachten.
   Hebben al die sukkels in de media en overige politieke partijen niets beters te doen?

  2. Zoals gewoonlijk is dit bericht van Martinet over FvD weer niet waar!

   Gisteravond was Theo Hiddema te zien bij Pauw waarin hij omstandig uitlegde hoe het zat.
   Henk Otten is formeel verzocht, zoals het hoort in een fatsoenlijke partij (je kunt niet 2 heren dienen), om terug te treden als fractiemedewerker 2e Kamer omdat hij fractieleider van FvD in de 1e Kamer wordt en daar op de loonlijst komt. En hetzelfde is gebeurd met zijn functie als penningmeester voor FvD.

   En wat doen Martinet, de partijdige media en Rob Jetten (vanmorgen bij WNL)? Die doen het voorkomen alsof er een interne strijd gaande is bij FvD met de opzettelijke bedoeling om mensen bang te maken om op FvD te stemmen.
   Er is een gecombineerde achterbakse hetze gaande van media, politiek en sommige stukjesschrijvers om FvD stemmers bang te maken. Ik trap er niet in en dat moet u ook niet doen; stem FvD.

  Comments are closed.