Draaikont

  9
  577

  Leestijd: 0 minuten.

  Ach gosh, die Mark Rutte. Heeft heel lang gedacht dat topondernemers ook iets als maatschappelijke verantwoordelijkheid kennen. En dus boog hij zo diep voor het ‘investeringsklimaat’ dat zijn vezels er bijna van knapten. Tot hij gepiepeld werd door Unilevers Paul Polman, de ceo met de gladde groene babbel.

  Sindsdien zijn de ondernemers de kwaaie pier. En ze zullen er van lusten! Als ze niet gauw de lonen verhogen, zou hun lastenverlichting wel eens naar hun werknemers kunnen gaan.  Dat zal ze leren!

  Voor wie nog enige illusie heeft: dit heeft niks te maken met principes. En alles met politiek. De ‘hardwerkende Nederlanders’ zijn te lang verwaarloosd voor de hardgraaiende uitvreters. En zouden wel eens kunnen overstappen naar die club van de Borealist.

  Of het lukt, geen idee. Maar wendbaarheid is altijd Rutte’s grote kracht geweest. Of in de woorden van de gewone hardwerkende Nederlander: hij is een harddraaiende draaikont.

   

   

  9 REACTIES

  1. De partij van de Borealist , FVD dus is sociaal-economisch rechtser dan de VVD. Mensen die behoren tot de onderklasse van de maatschappij komen van een koude kermis thuis als ze overstappen naar FVD. Die gaan helemaal niets doen voor zzp’ers en lage loners. Onder aanvoering van mijnheer Henk Otten is FVD een echte ondernemerspartij en voor de MKB. Niet erg, maar het is wel handig als je dit weet. En wat moeten hardwerkende Nederlanders met dat wereldvreemde rechts-conservatieve programma van Baudet? De meeste mensen in Nederland hebben daar toch helemaal niets mee?

   • Ik geef de FvD een kans. Met de VVD (vereniging van dementen) gebeurd er ook niets voor de “normale mens ” zoals rutte ze minachtend noemt. Wie is rutte dat hij het volk normale mens noemt. Het is alleen een grote bedrieger en een leugenaar die jaren het volk bedonderd. Hij staat alleen maar klaar voor de bedrijven en de EU. Met Baudet gebeurd er misschien weer eens wat voor het volk die het verdienen. En dan bedoel ik niet de ambtenaren die er een grote rotzooi van hebben gemaakt.

  2. Elise: N.a.v. dit artikel “Draaikont”wil ik er graag iets aan toevoegen.Lees de VK van 17-6 blz.2 de Colum v.Sheila en blz.7: Het kan niet zo zijn dat het enige wat omhoog gaat “de salarissen v.d.top in het bedrijfsleven. Lees wie dit zegt, dit is de mens die het tegendeel heeft beweerd in toespraken/debatten eerder.Van waar deze angstige omslag?Wij denken, het verlies van stemmen bij de VVD en de houdbaarheid in de lopende politieke periode, hoelang nog?Overigens probeert hij via kopiegedrag,mouwen opgestroopt,das af, oude spijkerbroek aangetrokken, Jan Schaefer (helaas overleden) te imiteren en garen te spinnen als leider van een “Volkspartij”! Dit is werkelijk niet te geloven na alles wat in eerdere fases de burger werd voorgehouden! Wat is de waarheid?

   • Politiek is de kunst om kiezers voor je te winnen middels manipulatie, halve (on)waarheden en draaien van je mening; kortom opportunisme. Een politicus is iemand die je maar beter niet kunt vertrouwen.

    • Vandaar dat ik rustig op Baudet kan stemmen want volgens vrijwel alle politici is Baudet helemaal geen politicus. Hij zal wel te eerlijk zijn.

  3. Ik ben echt geschokt, verbijsterd, ontsteld. Mijn Mark een harddraaiende draaikont! Nee, mijn Mark vertelt iedereen die het maar horen wil dat hij een man is met voortdurend voortschrijdend inzicht tot heil voor vooral de nooddruftige en kreupele medelanders. En mijn Mark is eveneens wel de meest integere VVD’er want als je de VVDintegriteits lijn belt krijg je blije Mark aan de lijn die zijn vezels kan laten lachen wanneer hij hier en daar weer eens een poepje laat vallen bij mensen voor de deur die niet integer zijn, volgens de VVD normen. Toen ik de VVDintegriteitslijn belde hoorde ik alleen maar: hahahahaha en ik durf te wedden dat ik de stem van mijn Mark herkende de meest integere VVD”er die er ooit was, die er is en er ooit zal zijn. Ik noem mijn Mark voortaan: Mark Integer. Wie Mark liefheeft doet hetzelfde.

  4. Het bedrijfsleven mag dan voor een mooie afsluiting van je carrière zorgen, in je carrière als politicus heb je de stem van de hardwerkende Nederlander hard nodig. Als je die verwaarloost, verdwijnt hij met de uil van Minerva naar de boreale zon.

   Tel daarbij op dat de grote jongens hun winsten op de Bahama’s maken en hier gratis profiteren van onze infrastructuur, dan is de enige mogelijkheid om wat te vangen dat je de lonen van die bedrijven belast. Hoe meer loon, hoe meer belasting. Pech heb je als je bij een klein bedrijf werkt dat geen ruimte heeft voor loonsverhoging of als je gepensioneerd bent.

   • Ik stem allang op de “boreale uil van Minerva”.
    En dat bevalt me heel wat beter dan de partij van de vroegere “Den Uyl”, de Partij van de Afgunst.

  Comments are closed.