Eén kaarsje voor F. Halsema

  6
  1963

  Leestijd: 0 minuten.

  F. Halsema is nu één jaar burgemeester van Amsterdam. Dagblad Trouw vond dat een mooie aanleiding om de balans op te maken. Onder de kop: elitaire politica of burgermoeder van Mokum?

  Een stoet hotemetoten kwam voorbij. Er was wat kritiek maar die viel nogal mild uit. Conclusie van één van hen: een zeven. Dat cijfer past inderdaad wel bij haar. Dat zou vermoedelijk ook de score van haar Binnenhofse jaren zijn geweest. Geen echte uitblinker maar goede doorsnee. In elk geval stukken beter dan haar collega P. Krikke in Den Haag. Maar dan leggen we de lat wel heel erg laag.

  Maar nu deel twee van de kop. Is Halsema ook de burgermoeder van Mokum? En dan laat Trouw ons in de steek. Niet één ‘Mokummer’ komt aan het woord. Dat roept twee vragen op. Konden ze hem niet vinden en/of is Halsema nu nog altijd vooral de koningin van de grachtengordel?

   

  6 REACTIES

  1. Ik denk dat ze heel goed weet waar ze mee bezig is. Haar kracht vind ik nieuwe dingen in beweging brengen. Ik ben blij met haar als burgermoeder.

  2. Ik geloof , nee , ik weet zeker, Halsema , is zo ongeveer de meest
   onbetrouwbare persoon van het linkse proletariaat, als je die idioot van een Sylvana niet meetelt . Dat is en groep die normale Nederlandsrs gewoon geboefte noemt .Klimaat geboefte, immigranten geboefte , you name it . Daar zouden we eens het paspoort van moeten afnemen , want zoals zij denkt voor de belangen van eerst Nederlanders en nu echte Amstedammers op te komen is gewoon een schande . Ik las dat de oudburgemeester van Amsterdam zich in zijn graf zou omdraaien . Inderdaad , dat geloof ik zeker . Een walgelijk sujet die Halsema

  3. Zij is het laatste naruurlijk: de koningin van de elitaire – vaak_ klimaatidelogen van groen links stemmers.wat ben ik bij dat ik niet in deze rotstad hoef te wonen

  4. Halalsema is er alleen voor de elite vreemdelingen met een etnische achtergrond. De rasechte Mokummer telt niet bij haar en wil deze het liefst uit de stad pesten. Van der Laan draait zich om in zijn graf!

  5. Is Halsema ook de burgermoeder van Mokum? En dan laat Trouw ons in de steek. Niet één ‘Mokummer’ komt aan het woord. Dat roept twee vragen op. Konden ze hem niet vinden en/of is Halsema na nog altijd vooral de koningin van de grachtengordel? Die vraag lijkt me toch niet zo moeilijk te beantwoorden. Wast verwachten de Amsterdammers van hun burgermoeder en past dat binnen het ambt van burgemeester? Dan vraag je vervolgens ervaart u Halsema als burgermoeder, of als de koningin van de grachtengordel? Een goede enquete kan de gevraagd vraagstelling beantwoorden.

  Comments are closed.