Eh…

  1
  255

  Leestijd: 0 minuten.

  Op 15 maart gaat, voor het allereerst in de geschiedenis, het hele onderwijs staken. De docenten in basis-, middelbaar en het hoger onderwijs leggen dan hun werk neer. De vakbonden (CNV staakt niet mee, maar steunt de eisen wel) willen een investering van 4 miljard. Dat geld is volgens hen nodig voor salarisverhogingen en vermindering van de werkdruk.

  De staking moet vooral voor coalitiepartner D66 bijzonder pijnlijk zijn. Al jaren profileert die partij zich als de onderwijspartij bij uitstek. Ze levert ook de belangrijkste minister voor dit departement, Ingrid van Engelshoven. In het regeerakkoord staat dat Rutte III bijna  2 miljard extra steekt in de sector. En dan toch zo’n brede staking?

  Van Engelshoven heeft nog niet gereageerd op het bericht. Maar hoe zou haar reactie ook moeten luiden? De minister staat erom bekend dat ze in interviews heel vaak “eh…” zegt. Daar valt in dit geval waarschijnlijk weinig aan toe te voegen.

  1 REACTIE

  1. Het is schaamteloos dat het zover heeft moeten komen. Het wordt de hoogste tijd dat ook verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden zouden gaan staken met de steun van mantelzorgers, vrijwilligers binnen de intramurale gezondheidszorg voor ouderen. Staken voor minder werkdruk en meer professionaliteit(doorlopende kwalitatief goede bijscholing) op de werkvloer, voor veel meer collega’s erbij (er zijn er duizenden te weinig (hoe zou dat toch komen?) Jammer dat op 15 maart verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden in heel Nederland niet tegelijkertijd staken met de onderwijzers, om de machthebbers duidelijk te maken dat er genoeg gespeeld en gedold is met de medewerkers op de werkvloer, en de centraal staande clienten lang genoeg WarmeZorg; HumaneZorg; ProfessioneleZorg; Topzorg, en hoe het allemaal heten mag, onthouden is.

  Comments are closed.