‘Einde aan lange periode van onzekerheid bij NedCar’

  0
  56

  Leestijd: 1 minuten.

  Met de overname van autofabriek NedCar komt een einde aan een lange periode van onzekerheid. Dat heeft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken vandaag gezegd nadat bekend werd dat de deal definitief is getekend.

  VDL groep nam NedCar vandaag over en BMW kwam met de definitieve toezegging dat om daar vanaf de tweede helft van 2014 MINI’s te produceren. Daarmee is de doorstart van NedCar een feit. VDL groep maakte vanmorgen bekend dat alle benodigde contracten zijn getekend.

  ,,Ik ben er trots op dat het is gelukt 1.500 banen voor Limburg en Nederland te behouden”, aldus minister Verhagen in een reactie. Hij heeft zich vanaf het begin ingezet om zoveel mogelijk werkgelegenheid in het Limburgse Born te behouden.

  Eind dit jaar stopt Mitsubishi met het produceren van auto’s bij NedCar. Het Nederlandse industrie- en automotivebedrijf VDL neemt NedCar over van de eigenaar Mitsubishi. Vanaf de tweede helft van 2014 gaat VDL in opdracht van BMW MINI’s produceren in Born.

  Behalve het ministerie van Economische Zaken, hebben ook het UWV, de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen NedCar bijgestaan in de zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat. In de circa anderhalf jaar tot NedCar de productie weer opstart, wordt voor medewerkers met hulp van de overheid naar vervangend werk gezocht. In deze periode krijgen ze een WW-uitkering die door VDL wordt aangevuld tot de hoogte van hun oorspronkelijke loon.

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook