Eindelijk goed nieuws

  20
  575

  Leestijd: 0 minuten.

  Goed nieuws uit het bisdom Utrecht! Bisschop Eijk heeft laten weten dat zijn kudde rap uitdunt. Nu zijn er in het grootste bisdom van de Nederlandse kerkprovincie nog 280 kerken maar over 10 jaar nog hooguit 15.

  Volgens de elementaire statistiek betekent dat minder priesters die aan een verkeerd kruisje kunnen friemelen, minder bisschoppen en kardinalen die dat kunnen verdonkeremanen en minder kinderen die voor de rest van hun leven worden getraumatiseerd.

  In navolging van de bisschop werpen we hier een kleine blik verder in de toekomst. Ooit breekt de dag aan dat er nog maar een Roomse geestelijke dit land aandoet.

  Inderdaad, rond vijf december. En hij mag alleen van boord als hij van voor naar achter en van boven tot onder gescreend is. En alleen dan zij de Here geprezen.

   

   

  20 REACTIES

  1. Misbruik van hun machtspositie en dwang zijn kenmerken die door de eeuwen heen door vrijwel elke machthebber zijn gebruikt.
   De Roomse kerk was daarop geen uitzondering en neem maar gerust aan dat dit bij elke godsdienst het geval was en is; geen enkele uitgezonderd. Goed gelovige mensen kun je alles wijs maken.
   En daarom mag geen enkele godsdienst bepalend zijn voor hoe mensen mogen of moeten leven.

   • En inmiddels blijkt dat D66 rechters Afghaanse verkrachters opzettelijk een lagere straf opleggen om te voorkomen dat ze kunnen worden uitgezet.

    Als ze willen dat autochtonen in opstand komen en het recht in eigen hand nemen tegen links en de overheden, zijn ze op de goede weg.
    Ik roep al veel langer dat rechters het recht manipuleren en verschillende maatstaven hanteren voor autochtonen en allochtonen. Daarom snap ik het heel goed als autochtonen in voorkomend geval niet meer vertrouwen op rechtsspraak.

    • @Dreamer,
     Ik heb het gelezen, ja…
     Tja, da’s nu precies wat er gebeurt in Duitsland. Steeds meer mensen pikken het niet. Logisch… En dat werkt, zoals u zegt, alleen maar ‘averechts’.
     Vandaar dat protest… Gewoon van de burgerbevolking…
     En de opkomst van de AfD.
     Hoewel links en de regering u wat heel anders wil doen laten geloven. Die zien alleen maar ‘zwarthemden’ en daarmee verleggen ze de focus naar iets heel anders…
     Maar daarmee verdoezelen ze wel de echte problematiek waarvoor de meerderheid – de gewone burger – de straat op gaat.
     Het onrecht…
     Dat hun wordt aangedaan…
     http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/09/absurde-rechter-geeft-afghaanse-verkrachter-bewust-lagere-straf-zodat-hij-niet-gedeporteerd-wordt/

     • Ik neem aan dat rechters voortaan ook clementie hebben met burgers die het recht in eigen hand nemen tegen crimineel links en criminele allochtonen, toch?
      Als je continu belazerd en voorgelogen wordt door je eigen rechterlijke macht en allerlei politici, zou ik dat een verzachtende omstandigheid noemen.

     • Reactie op Ronaldo Haasnoot op 18 september 2018 om 12:25 uur

      U zou natuurlijk gelijk kunnen hebben, dat de Duitse meerderheid uit protest de straat op gaat, voor wat dan ook en voor een groot deel verkleed in “kleurige” hemden. Maar weet u dit dan wel heel zeker? Gecheckt? Ook wat de main stream media er wel of niet over schrijven of laten zien? Net als bij uw berichten over Chemnitz? Over Maassen, die net vandaag is afgetreden of afgezet, vanwege zijn uitlatingen? Zie topic “Merkel moet weer brandje blussen”.

      • Daar gaan we weer. Altijd een onwelgevallige reactie van een ander in twijfel trekken. Uw plaat wordt grijs!

      • Reactie op Dreamer op 19 september 2018 om 15:21 uur

       Inderdaad, en dat zal ik blijven doen. Zie ook een andere reactie van mij in “Merkel moet weer brandje blussen”. Het gaat mij niet om onwelgevallige reacties, het gaat mij wel om de onderbouwing van (on-)welgevallige visies met onwaarheden. Er zijn hier op deze site deelnemers, de heer Haasnoot is er daar één van, die regelmatig onjuiste informatie delen voor de verspreiding van de eigen visie. Daar zal ik op blijven wijzen, zodat iedereen kan nagaan op welke (non-)feiten beweringen zijn gebaseerd. En iedereen mag dat bij mij ook doen. Graag zelfs, want ik wil alleen visies baseren op waarheden.

  2. Eindelijk goed nieuws; laat me niet lachen.
   Uit onderzoek is gebleken dat het CBS de zaak de burger misleidt door op een oneigenlijke wijze de koopkracht te berekenen; door veel te hoge rentes te gebruiken bij het rendement van spaargeld van bijv. gepensioneerden.

   Ja, nu krijgt een gepensioneerde er tussen de 0.1 en 1.1% bij met een inflatie die ruim hoger is dan dat. Wat weggemoffeld is dat gepensioneerden met een aanvullend pensioen tussen de 6% en 12% van hun pensioen zijn kwijt geraakt vanaf 2008 zonder rekening te houden met inflatie en kostenstijgingen.
   En dat verlies is niet de schuld van de pensioenfondsen zelf maar van overheidsbeleid!
   Om precies te zijn de verplichte rekenrente van DNB; de echte rendementen lagen veel hoger dan de rekenrente. En vergis je niet; die rekenrente heeft invloed op alle pensioenen, ook die van werkenden.
   Onze overheid heeft een misleidend spelletje gespeeld door ouderen en jongeren tegen elkaar op te zetten om die rekenrente maar laag te kunnen houden.
   Het Haagse zooitje is zo onbetrouwbaar als wat. In die trant voed ik ook mijn kleinkinderen op: geloof niet zomaar wat de overheid zegt; overheden liegen nog harder dan anderen.

  3. Ik vind het heel apart om te zien dat de mensen die zich zo beroepen op het erkennen van “onze” joods-christelijke wortels, het hardst staan te juichen als deze wortels om zeep worden geholpen.

   Ze willen wel de wortels maar niet de plant en niet de vruchten – noch de rotte, noch de rijpe.
   Met een anders oer-Nederlands gezegde noemt men dit: het kind met het badwater weggooien.

   Want wat wil men dan? Enkele wat christelijke folklore zoals sinterklaas, kerst en carnaval – en de rest van het jaar een vernietigend nihilisme?

   • Ik wil in ieder geval een zwarte Piet. Hij MAG niet verboden worden.
    Dus in Rotterdam wonen wil ik niet… (zie link). Ik vind het te zot voor woorden, dat GroenLinks, PvdA en NIDA onze oudste culturele rechten in ‘verboden’ willen smoren!
    Straks is het discriminatie, dat alle Pieten kleuren hebben behalve zwart ?
    Maar even zonder dollen: de politiek moet A – van onze eeuwen oude culturele waarden afblijven en B – het niet WAGEN ze dwangmatig veranderen door ze te verbieden ?
    Als je nu echt op een bijna fascistische manier de maatschappij willens en wetens zwaar wil polariseren moet je precies zoiets doen. Het ‘Cultuurterrorisme van links.’ Dat de Nazi’s ons land binnenvielen, was heel erg. Want ze pakten ons grondgebied en onze vrijheid…
    Maar onze culturele identiteit mochten we tenminste behouden…
    Er is zelfs vrijheid van godsdienst in Nederland. En iedereen is zowat welkom. Dus niet zeiken… blij zijn met wat je krijgt en niet zulke stomme dingen eisen! Cultuurverbieden, hoe verzin je dat??
    En nog wel bij de autochtoonse bevolking? Moet je eens proberen bij de allochtonen. Dan is de (linkse) wereld ineens te klein geworden. Want dat mag natuurlijk never nooit niet!!
    Zwarte Piet, is mijn Piet en blijft mijn Piet.
    Da’s mijn cultuur, ‘t is al eeuwen oud en behoort bij de tradities van dit land. Stop er een Islam Piet bij met hoofdoek, mij best. Maar verbieden?
    Ben blij dat de SP hieraan niet aan meedoet…. Toch? Overigens wil ik ook geen nihilisme.
    Ik wil niet eens tussen deze twee actoren gedwongen worden – te moeten kiezen…
    https://www.rijnmond.nl/nieuws/172815/Nu-al-eerste-vragen-over-Zwarte-Piet-in-Rotterdam

    • Sorry hoor, maar van mijn ‘Pietje’ moeten ze afblijven… Dus excuus voor mijn autochtoonse tirade. Sinterklaas – onze goedheiligman – lijkt wel op een bisschop maar is juist lief voor ‘onze’ kleintjes…
     Dat de Roomse grootheden hun ‘handjes’ ook niet kunnen ‘wassen in onschuld’ omdat ze het volwassen celibaat omzeilen door zich aan onschuldige kinderen te vergrijpen geeft wel aan hoe het met de ‘geestelijkheid’ is gesteld.
     Zitten die pedofielen trouwens al achter de tralies zoals met gewone burgers wordt gedaan? Of chemisch castreren als er gevaar van herhaling blijft bestaan? Of valt de ‘geestelijke’ orde onder andere rechtsregels dan die van onze democratische ‘rechtsorde.’ Is het altijd een vorm van godsdienstvrijheid geweest….
     Geen wonder dat de mensen wegblijven uit hun kerken.
     ‘T zijn tenslotte toch een soort pedofiele netwerken…
     Da’s toch hartstikke gestoord!
     Maar de goede Sint mag blijven hoor, meer Pietenkleurtjes erbij best, maar de Afrikanen zijn straks wel in de meerderheid, daar moeten we ook rekening mee houden. Dus veel zwart moeten we behouden!
     Zijn we gelijk toekomstbestendig toch? ??
     En ja, handjes thuis…
     Snoep en geschenken zijn om weg te geven niet om te lokken…?

  4. Gelukkig staat ons land dan met dank aan Saoedi-Arabië, Qatar en Turkije vol moskeeën waar imams de sharia verkondigen en friemelaars meteen worden ontfriemeld.

   De Islam is in 2100 de heersende godsdienst en 46% van de bevolking komt van elders (Elsevier nr. 37). Westerse waarden zijn dan “ook maar een mening” geworden.

   • Hoe zou dat toch komen? Boeiend om te zien eens hoe eens het westen en het christendom de wereld beheerste door geweld en macht en nu elkaar liever onderling bestrijden onder het motto eigen volk eerst en zo ruim baan bieden aan hen die hun wil aan de wereld willen opleggen. De westelijke wereld heeft nog steeds niet door dat hun macht tanende is, onder meer dankzij het spelletje eigen volk eerst, en denken nog steeds dat zij weten hoe de wereld in elkaar zit; hoe die er uit moet zien en zij de wereld naar hun hand kunnen zetten. In plaats van eindelijk eensgezind op te treden vinden we het toch leuker en gezelliger om eigen volk eerst te blijven spelen, dat we daarmee steeds mer terrein verliezen, schijnt niet binnen te komen bij onze integere, betrouwbare en zeer deskundige machthebbers.

    • @Binjamin,
     ‘T is opzet hoor. De machthebbers wilden immigranten…
     Nu zit Nederland er zo vol van dat hun kinderen, kinderen, straks de meerderheid vormen… Vooral met gelovigen…
     Tja, links ziet er geen gevaar in.
     Humaniteit verhinderd een bepaald soort logische beredeneringen… ‘T zijn tenslotte allemaal mensen… En daar houdt het mee op. Maar ‘t zijn ook gelovigen…
     So what? Dat moeten die mensen toch zelf weten… Da’s waar. ?
     Dus, toekomstige NL rechters, gaat u zich maar alvast verdiepen in de Sharia. Want die gelovigen kiezen natuurlijk voor ‘hun’ politieke Islam. En die moet – volgens de regels der Koran – doen wat ze moeten doen… Alles zoveel mogelijk islamiseren, volgens de regels, der Koran.
     Da’s ook waar en logisch…
     Maar is dat humaan?
     Die Sharia uit de Koran? ?
     Tja, weet u da’s dan politiek geworden en de meerderheid beslist… over u.. de minderheid… dat zijn dan autochtoonse kinderen der kinderen geworden, in’t jaar 2100.
     En zo is het allemaal gekomen. Het is allemaal geïmporteerd… En gestimuleerd… Bijna niemand is bekeerd. ‘We’ zijn demografisch geëlimineerd. Als meerderheid om met opzet minderheid te worden in een democratisch systeem. Is dat niet slim??
     Of vindt u het krom? Ja zelfs dom. Dat die machthebbers van weleer het zo ver hebben laten komen?

   • @Holleman,
    Ben blij dat ik in 2100 al lang dood ben….
    Kindbruidjes zijn overigens wel legaal in een aantal landen, dus…

    • Reactie op Ronaldo Haasnoot op 17 september 2018 om 17:38 uur

     Maar gelukkig hebben we in Europa allerlei autochtone groepen die hun manier van leven, normen en waarden met harde hand verdedigen. Niet alleen tegen de mensen die die normen en waarden met daden bedreigen, maar tegen iedereen die er een beetje andere normen en waarden op na houden. De gebeurtenissen in Chemnitz zijn een mooi voorbeeld: één migrant misdraagt zich schandelijk en daarom worden daar alle migranten met andere ogen bekeken, soms weg- of nagejaagd. Zie video’s uit “Merkel moet weer brandje blussen”. De arrestatie van die ene migrant is niet genoeg. Het is net alsof één van moord op een kind verdachte gearresteerde maakt, dat alle inwoners uit zijn woonplaats Simpelveld dus met andere ogen worden bekeken, alsof ze ook verdachte zijn of potentiële kindermoordenaar. Einde cynisme.

  5. Het is goed dat het hele misbruik gebeuren aan de kaak gesteld wordt en hoe duidelijk wordt hoe het mystiek lichaam van Christus, dat niet kan falen, wel haar leden, dit misbruik intern aan de kaak stelde/stelt en trachtte/tracht daar wat aan te gaan doen. Ik had liever gezien van de heer Nuijsenburg aan de orde zou stellen hoe ziektemakende gebeurtenissen in stand kunnen worden gehouden onder meer dankzij het feit dat de Romana niet kan zondigen. Het erge van deze theologie is ook dat de Romana nooit aangeklaagd kan worden daar zij niet kan zondigen, daar zij maagdelijk rein was, maagdelijk rein is en maagdelijk rein blijft. Lijkt mij zinniger daar eens aandacht aan te besteden dan een onderbroeken lol artikel te schrijven. Waar helemaal niemand wijzer van wordt, zeker de gedupeerden niet.

   • Klinkt inderdaad leuker en gezelliger dan de oorzaken te noemen en katholieken op te roepen hun kerk aan te klagen. Ik geef toe dat is minder gezellig bij een kopje koffie en een gebakje. Maar misschien dat ik het verkeerd zie en iemand die misbruikt is en dit leest helemaal opvrolijkt. Onderbroekenlol kan leuk zijn, maar sommige onderwerpen lenen zich daar niet voor.

  Comments are closed.