Erelid

  0
  293

  Leestijd: 0 minuten.

  De VVD heeft meerdere ereleden, maar er is maar één Hans Wiegel. Al meer dan 35 jaar geleden nam hij afscheid van het Binnenhof, maar hij is nog steeds bijna net zo vaak in de media als Mark Rutte. En in tegenstelling tot de huidige partijleider neemt hij dan meestal geen blad voor de mond.

  Vandaag was Wiegel te zien bij WNL op Zondag, een tv-programma dat zichzelf ‘rechts georiënteerd’ noemt en waarin hij dus voor eigen parochie kon preken. Wiegel ging er eens goed voor zitten en noemde het besluit van de VVD om Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol geen nieuwe termijn als senator toe te staan ‘onverstandig’ en ‘onbehoorlijk’, verweet de Tweede Kamerfractie van zijn partij dat ze ‘geen eigen liberaal gezicht laat zien’ en verklaarde onomwonden weinig op te hebben met Ruttes lievelingsmaatregel, de afschaffing van de dividendbelasting.

  Het zal nog een hele opluchting voor de VVD zijn geweest te vernemen dat het erelid ondanks alle kritiek niet van plan is zijn lidmaatschap op te zeggen.