EU-ruiveniers

  1
  358

  Leestijd: 1 minuten.

  In de Fawlty Towers-gekte van de Brexit is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd, de voormalige leider van de Britse anti EU-partij UKIP, Nigel Farage, heeft zich vandaag aan het hoofd gesteld van een nieuwe partij, de Brexit Party, zo meldt de BBC. Niet zo maar toevallig, de Britten moeten vrijwel zeker in mei deelnemen aan de Europese verkiezingen en dus gaat alles uit de kast.

  De Brexit Party bestond al sinds februari, maar de leidster moest weg na een aantal anti-islam-tweets. Farage is niet te beroerd om in het gat te springen. De doelstelling van de partij is zo snel mogelijk weg uit de EU met een harde Brexit. Volgens Farage, nog altijd Britse europarlementariër, is de Britse wereldwijd vertakte economie zo krachtig dat ‘de EU uiteindelijk zal smeken om tariefvrije handelsakkoorden’.

  Farage neemt meteen maar even afstand van zijn ex-partij UKIP, die zou zijn gekaapt door extreem-rechtse schreeuwers, de Brexit Party wordt natuurlijk geschraagd door zakenlieden en andere mensen die het vertrouwen in de Britse politiek willen terugbrengen.

  De huidige UKIP-leider Gerard Batten ziet geen verschil, volgens hem dient de Brexit Party alleen om Farage weer op het pluche van een zetel in het Europarlement te krijgen. Een dikke tienduizend euro per maand inclusief extra’s, vrijwel belastingvrij plus riante pensioenopbouw is toch aardig. Volgens Farage hebben zich al meer dan duizend mensen aangemeld voor een plaats op de lijst en heeft zijn partij inmiddels al 750.000 pond aan giften ontvangen.

  De hoofdrolspelers in het Brexitdrama gaan nog even voor het pluche, het voetvolk moet maar afwachten hoe ze wegkomen. Natuurlijk is de EU een verfoeilijk ding en een veelkoppig monster dat te vuur en te zwaard moet worden bestreden, maar het is wel duur om te vroeg van de trein te springen. Zouden de Britse kiezers nu eindelijk de schellen van de ogen vallen?

  1 REACTIE

  1. Een riante pensioenvoorziening uit een pensioenfonds met een dekkingsgraad van slechts 37%? Hoe is dat toch mogelijk??? (Zie link)
   Elitaire Europeanen hebben schijnbaar geen last van pensioenkortingen. Daar zorgt de EC wel voor. Hadden wij maar zo’n regering en zulke parlementsleden als in de Europese regionen. Dan was het leven simpel en oud worden een groot financieel feest. 🥳
   Farage profiteer niet in zijn eentje. Anders zouden de EP-leden net als alle andere onderdanen der nationale regeringen gewoon meer premie moeten betalen en gekort worden op hun uitkeringen.
   Maar nee, de EC stort vrolijk bij uit algemene middelen. Gesteund door’t het Europese Parlement.
   Goed ruivenierschap noem ik dat. Roofridders eten nu eenmaal beter, toch… Jetten? 🤓
   Schijnbaar gelden op Europees niveau andere ‘economische regels’ dan in onze gewone wereld. D66 weet dat. Over schellen gesproken die van de ogen mogen vallen. De Britten zullen er – als het aan hun ‘profiteur’ Farage ligt – straks geen ergernis meer aan hebben. Voor Europese ‘waarden’ hoeven zij dan immers niet meer te betalen.
   Zelfs niet meer voor hún Nigel…
   https://www.telegraaf.nl/financieel/2361826/pensioenfonds-eu-snel-leeg

  Comments are closed.