Exitpoll: GroenLinks grootste in Amsterdam

  2
  339

  Leestijd: 1 minuten.

  Uit een Exitpoll van de NOS, verzorgd door Ipsos, blijkt dat GroenLinks 22 procent van de stemmen heeft gekregen. Daarmee zou de partij de grootste partij van de stad worden. D66 zou 17 procent van de stemmen krijgen. GroenLinks krijgt dan 11 zetels, D66 9 zetels.

  Uit een eerste poll blijkt dat Leefbaar Rotterdam de grootste partij blijft in de Maasstad. De partij zou bijna 22 procent van de stemmen krijgen, wat zou neerkomen op 11 zetels.

  Een exitpoll over het wel of niet invoeren van de zogenoemde sleepwet, waarmee de veiligheidsdiensten meer bevoegdheden krijgen, blijkt dat Nederland verdeeld is. 49 procent is voor invoering, 48 procent tegen. Het betreft een raadgevend referendum, dus het kabinet kan de uitslag naast zich neerleggen.

  In Utrecht krijgt GroenLinks volgens de eerste poll een kwart van de stemmen, waarmee de partij de grootste wordt van de stad. Dat zou neerkomen op 12 zetels. D66 zou 9 zetels krijgen en daarmee de tweede partij van de stad worden.

  2 REACTIES

  1. Eindelijk Pechtold Penthouse afgestraft, is GL de grootste… lekker de hele dag bloemen plukken, ‘rechts’ demoniseren, de staatsmedia op je hand en de harde realiteit negeren. Als dit de voorbode is op de komende verkiezingen, dan is Nederland nagenoeg verloren.
   Gelukkig is de Sleepwet nu nog niet ingegaan, dus kan ik dit nog ongestraft schrijven.
   Succes Nederland!

  Comments are closed.