Fotomodel Van de Leest lijsttrekker Piratenpartij

  0
  224

  Leestijd: 1 minuten.

  De Piratenpartij heeft een nieuwe lijsttrekker voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Zondag kozen de leden tijdens een speciale ledenvergadering in Amsterdam met een overweldigende meerderheid van de stemmen voor Ancilla van de Leest.

  Van de Leest (30) zit al jaren bij de Piratenpartij. Ze is een geboren Rotterdamse en een vooraanstaand privacy-activist. In het verleden werkte ze onder andere voor Bits of Freedom. Verder is Van de Leest bekend van radio en televisie, onder meer door optredens in De Slimste Mens en Expeditie Robinson.

  (tekst gaat verder onder afbeelding)

  ancilla

  ‘Met deze uitverkiezing heb ik mandaat gekregen om het piratengedachtegoed de komende 4 jaar uit te dragen’, aldus Van de Leest. ‘Ik ben heel trots op het vertrouwen dat ik met deze uitverkiezing heb gekregen van de leden. De maatschappelijke veranderingen waar de Piratenpartij zich al 10 jaar mee bezig houdt, zijn nu opeens zeer urgent geworden. Zelfs in Den Haag. Het is nu aan mij om een brede beweging een gezicht te geven. We gaan met alle Piraten samen zorgen dat burgerrechten ook gewaarborgd blijven in de digitale samenleving.’

  De Piratenpartij werkt de hele zomer aan een kieslijst en een verkiezingsprogramma. Na de zomer barst de campagne los. Piraten door heel Nederland zullen in het najaar meedoen aan de grootste verkiezingscampagne van de partij ooit.

  De Piratenpartij is een wereldwijde beweging van lokale en landelijke politieke partijen, met democratische vernieuwing, privacy en burgerrechten als belangrijkste speerpunten. In IJsland is de partij inmiddels de grootste in de peilingen.

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter

  Like Frontbencher op Facebook