Fritsma

  5
  392

  Leestijd: 0 minuten.

  Het was gisteren een vervelende dag voor de PVV. Tweede Kamerlid Sietse Fritsma, een van haar strijders van het eerste uur, houdt ermee op. Hij is ‘toe aan iets anders’, liet hij weten. Wat precies heeft hij tot dusver niet verklapt.

  Het zal wel aan mijn wantrouwende, totaal verdorven journalistenkarakter liggen, maar ik heb de neiging zoiets niet helemaal te geloven. Fritsma heeft vast ruzie met partijleider Geert Wilders, denk ik dan. Daarom gaat hij er zo onverwacht vandoor.

  Maar Geblondeerde Geert ontkende dat in alle toonaarden. Voor elk camerateam dat hem benaderde prees hij Fritsma de hemel in. Wilders noemde het ‘jammer’ dat de asielwoordvoerder van zijn partij stopt. Maar tja, na dertien jaar trouwe dienst vindt hij dat ook wel weer te begrijpen. Hij wenst Fritsma in elk geval veel succes.

  Waarom het begrijpelijk is dat een volksvertegenwoordiger na dertien jaar zijn functie neerlegt, vertelde de PVV-leider er niet bij. Zelf zit hij aanzienlijk langer in de Kamer.

  In elk geval ben ik het niet met hem eens. Fritsma heeft zich in 2017 verkiesbaar gesteld voor vier jaar. Die periode is nog niet lang voorbij. Of geldt voor PVV-Kamerleden ook ‘minder, minder’?

  5 REACTIES

  1. Dit is nou wat je in engels zegt “a hoax”. Een conspiracy ophangen zonder enig bewijs. Foms, Je moest je schamen….

  2. Nee,Fons, met HroteSterkeLeid3r kun je geen ruzie krijgen. Je kunt hooguit het niet met hem eens zijn. Dat laatste is een doodzonde binnen de partij Wilders.Niet eens zijn met GroteSterkeLeider stelt je voor twee keuzes: in onderdanigheid je excuses aanbieden en de gelofte van gehoorzaamheid afleggen, of anders vertrekken. Gelukkig heeft Sietse Fritsma niet de eeuwige gelofte van gehoorzaamheid afgelegd aan GroteSterkeLeider en kan hij heen gaan. Zover mij bekend hoef je geen gelofte van armoede en kuisheid af te leggen aan GroteSterkeLeider, dat scheelt wel een slok op een borrel.

  3. Fons, er zijn veel kamerleden van andere partijen die ook de kamer verlaten. Zijn die dan anders dan de PVV? Ik sluit me aan bij Jaap een slap verhaal.

  4. Nou Fons, we weten in ieder geval waar jouw hart niet ligt.
   Wat een slap verhaaltje! Maar je kan ook niet anders verwachten van iemand met een “wantrouwende, totaal verdorven journalisten karakter”. Gelukkig ontbreekt het Fons niet aan zelfkennis.

   • Geheel eens met JK, een werkelijk slap verhaal.
    Azijn zuur ” grachtengordel Volkskrant of NRC ” waardig.

  Comments are closed.