FVD zakt flink terug in de peiling van Maurice de Hond

  0
  1481

  Leestijd: 1 minuten.

  FVD zakt flink terug in de peiling van Maurice de Hond door de perikelen bij de partij. Dit schrijft De Hond erover:

  Vrijdag is al vastgesteld dat door de ontwikkelingen van de afgelopen week het aantal zetels van FVD in onze peiling is gedaald naar 3 zetels (-5). De partij die hier het meest van profiteert is PVV (+4).

  Ongeveer een derde deel van degenen, die nu aangeven FVD te stemmen met Baudet als lijsttrekker, zouden dat ook doen als Eerdmans of Nanninga de lijsttrekker zou zijn.

  Als we deze antwoorden in onderlinge samenhang zien, dan kan gesteld worden dat het eigenlijk niet veel meer uitmaakt wat er uit de interne strijd bij FVD precies komt, een beter resultaat op 17 maart a.s. dan 3 à 4 zetels lijkt onhaalbaar. Met Baudet of met Eerdmans of Nanninga, dat maakt eigenlijk weinig uit. En als Eerdmans en Nanninga een nieuwe partij zouden oprichten dan zal die partij ook geen hogere score halen dan 2 à 3 en die gaan ten dele ook nog af van FVD.

  De partij die het meest profiteert van de nieuwe sterke neergang van FVD is de PVV. Andere partijen (maar dan in veel mindere mate) zijn: VVD, CDA, SP, SGP en Code Oranje.”

  Bekijk alle standen op frontbencher.nl