‘Geen moeite met Rutte naar Brussel’

  4
  2962

  Leestijd: 1 minuten.

  In een nieuwe peiling van Maurice de Hond deze week geen verschuivingen. Wel een peiling naar een eventueel vertrek van Mark Rutte naar Brussel. Dit schrijft hij erover:

  “Hoewel Mark Rutte bij herhaling heeft aangegeven dat hij niet in is voor een hoge Europese functie, zegt maar een derde van de Nederlanders dat hij negatief moet reageren op een dringend verzoek van de EU-leiders om die hoge functie toch in te nemen. Bij de VVD-kiezers is dat 43 procent Ook onder de VVD-kiezers zijn meer kiezers die dan zeggen dat hij het wel moet doen.

  Kiezers van regeringspartijen vinden vooral, dat als hij die positie inneemt, de huidige regering wel door moet gaan (VVD-ers willen dan Dijkhoff als premier). Kiezers van de overige partijen vinden dat er dan nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden.

  De peiling van deze week laat geen veranderingen zien. Wel wordt een nader beeld gegeven van de mate waarin de kiezers van de Provinciale Statenverkiezingen nu nog dezelfde partij stemmen als drie maanden geleden. Bijna een kwart doet dat nu al niet meer! VVD en PvdA houden de meeste kiezers van toen vast (meer dan 80 procent). GroenLinks en D66 het minst (minder dan 70 procent).

  Ten slotte is het onderzoek herhaald dat we houden over het neerschieten van MH17 op momenten dat er belangrijke nieuwe gebeurtenissen zijn.

  26 procent van de Nederlanders denkt dat de Oekraïense regering direct of indirect verantwoordelijk is voor het neerschieten van MH17, 66 procent denkt dat Rusland dat is.

  Kort na het neerschieten waren deze percentages 19 procent en 78 procent.

  50 procent vindt het een goede beslissing om volgend jaar een rechtszaak in Nederland te beginnen tegen de vier verdachten, ook als ze er niet bij zijn, 36 procent vindt dat niet. Er zijn duidelijke verschillen naar huidig stemgedrag. Kiezers van PVV en FVD vinden in meerderheid het geen goede beslissing om dan de rechtszaak te voeren.”

  4 REACTIES

  1. Het wordt de hoogste tijd dat Mark Rutte weggaat. Hij is allang over zijn houdbaarheidsdatum heen, dat blijkt uit alles. Hij is bovendien steeds vaker in Brussel, dus is bezig zijn warme plekje daar voor te bereiden. Het zou mij niet verbazen wanneer hem “wordt verzocht” voorItter van de Commissie te worden wegens onaanvaardbaarheid van Timmermans.
   Wat betreft MH17, ik denk dat Oekraïne vrijgepleit moet worden door de bovenbazen, want de mogelijkheid dat dat land schuldig wordt bevonden, zou resulteren in een onaanvaardbaarheid voor het EU-lidmaatschap. Dat mag niet gebeuren. Dus Rusland zal wel “schuldig” zijn. Ik denk echter, dat de 3 genoemde Russen niet schuldig zijn. Er is een BUK-raket geleverd, dat wel. Maar na levering kan niet gesteld worden dat diezelfde Russen schuldig zijn aan het afschieten. Dat is in Oekraïne gebeurd, door een van die Donetsk-figuren. Dat is de hoofdschuldige. Wellicht niet met de bedoeling een burgervliegtuig te treffen, maar toch.

  2. Ik vind dat Mark Rutte tot het eind van zijn huidige kabinet moet aanblijven, daarna mag hij wat mij betreft een Europese functie aannemen. Mocht Rutte toch eerder willen vertrekken vind ik ook dat er nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden.
   Ik denk dat de soldaten waarschijnlijk in een opwelling om te zien hoe goed die BUK raketten zijn op de MH17 hebben geschoten. Dat kunnen volgens mij zowel Russische als Oekraïnse militairen geweest zijn. Mensen doen wel eens vaker rare dingen als ze iets willen uitproberen. Helaas werkt dat zo. Niet goed natuurlijk.

  3. Wat een verontwaardiging over de MH17. Wanneer puur voor de lol soldaten als vuurwerk door een AP23, moord met voorbedachte rade, is het vrij stil. Ik neem aan dat puur voor de lol soldaten afschieten vanuit de overheid, zelfs genaamd de Dienaresse Gods, toegestaan is. Deze immorele daden zijn door de volksvertegenwoordigers aan de kaak gesteld; ook de media veroordeelden deze moorden met voorbedachte rade niet. Is dat desinteresse, werden de media de mond gesnoerd, had het volk geen belangstelling voor deze moorden? Alles moest van de politiek de doofpot in en in deze zaak mochten bewindslieden van de volksvertegenwoordigers de volksvertegenwoordigers zoveel voorliegen en verdraaien als ze wilden. Niks doodzonde. Wanneer de Dienaresse Gods besluit puur voor de lol aan het moorden te slaan heet dat integere politiek bedrijven. Hoe meer immoraliteit hoe meer de media bereid is de politiek te helpen om dat in de beerput te stoppen.

   • Gelukkig kunnen wij als integere politici en de media wijzen naar anderen en eisen dat de onderste steen boven komt en dit, terwijl de eigen handen vol bloed zitten. Ach, ach wat zijn wij toch oprecht en warm betrokken bij de familieleden van de slachtoffers van de MH17. De families van de met voorbedachte rade vermoorde soldaten, ach dat is een ander verhaal want dat gebeurde onder verantwoordelijkheid van zeer integere en betrouwbare politici. De daders gaan dan ook vrij uit. Zijn nooit voor het gerecht gebracht. De media helpen mee om deze immorele vuiligheid in de beerput te stoppen. Wel moreel verantwoord natuurlijk. En natuurlijk wel binnen de kaders van de democratische rechtsstaat.

  Comments are closed.