Geen Oprah-staat

  4
  303

  Leestijd: 0 minuten.

  In de Verenigde Staten schijnt tv-presentatrice Oprah Winfrey serieus te overwegen zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. Mocht ze winnen – en gezien haar enorme populariteit is dat allerminst uitgesloten – dan zouden de VS na filmacteur Ronald Reagan voor de tweede keer een representant van de populaire cultuur in het Witte Huis krijgen. Overigens: ook Donald Trump was vóór hij president werd vooral bekend van zijn optredens op de buis.

  Is zoiets in Nederland denkbaar? Hans Hillen (CDA) was ooit journaalverslaggever en bracht het tot minister. Maar Eva Jinek? Jeroen Krabbé? Harry Mens? En dan ook nog in het Torentje?

  Gelukkig zijn wij een saai land.

  4 REACTIES

  1. Ronald Reagan was een acteur – vergeten we die nou te noemen?
   Oprah Winfrey heeft een goede staat van dienst als het gaat om projecten voor armoedebestrijding, scholing bevorderen etc. Ik zou er niet tegen zijn als zij president zou worden.

   NASCHRIFT REDACTIE: Reagan wordt wel degelijk genoemd. Beter lezen Petra.

   • Reagan was op zijn minst acht jaar lang gouverneur van Californië voordat hij president werd. Trump is de eerste Amerikaanse president zonder eerdere politieke ervaring.

    • Dat hij geen ervaring heeft, blijkt! Laat Oprah vooral blijven doen waar ze goed in is! Dat had Trump óók moeten doen: geld verdienen over de ruggen van…

  2. Geen gek idee; al zie ik het niet zo gauw gebeuren.
   Politici zijn eigenlijk ook een soort acteurs. Er zijn genoeg voorbeelden van politici die fel tegen elkaar van leer trekken en in het dagelijkse leven goede vrienden blijken te zijn

  Comments are closed.