Gele Hesjes

  4
  357

  Leestijd: 0 minuten.

  Op straat zie je ze zelden meer, althans niet in Nederland, maar de Gele Hesjes bestaan nog wel degelijk. Premier Mark Rutte sprak gisteren met een afvaardiging ervan. In tegenstelling tot bij een vorige gelegenheid kreeg hij dit keer wel van iedereen een hand. Dat was winst. Maar verder bracht het overleg weinig toenadering.

  Toch liet de premier er zich na afloop positief over uit. Hij had het zelfs over ‘een imponerend gesprek’. Volgens hem was de gedachtewisseling over het ‘echte leven’ gegaan. De Gele Hesjes hadden hem verteld wat ‘gewone mensen’ meemaken en dat ze bijvoorbeeld vaak hun neus stoten bij de overheid.

  Maar een zegsman van de Gele Hesjes had een heel andere ontmoeting beleefd. Het gesprek was volgens hem ‘grotendeels teleurstellend’ verlopen. De premier en zijn minister (Raymond Knops van Binnenlandse Zaken was bij het onderhoud aanwezig) hadden geen geld willen toezeggen om de koopkracht te verbeteren. Ook zien ze niets in een bindend referendum. “Ze denken in rechtlijnigheid.”

  Je kunt je afvragen of de Gele Hesjes niet ook ‘in rechtlijnigheid’ denken. Maar dan wel precies de andere kant op.

  4 REACTIES

  1. Misschien is het beter dat de beweging van de gele hesjes een politieke partij wordt, zodat we weer eens een regering krijgen die naar het volk luistert en er naar handelt. De leugen dat de koopkracht stijgt horen we steeds weer. Maar het is juist dat de koopkracht al jaren daalt , ondanks de zogenaamde loonsverhogingen. De kosten stijgen veel harder dan de “loonsverhogingen “. En steeds meer mensen kunnen hun uitkering alleen maar houden als ze een zogenaamde tegenprestatie leveren. Wat er op neer komt dat een uitkeringsgerechtigde hetzelfde werk moet doen voor een lager loon dan zijn zogenaamde collega die een vast contract heeft en het minimum loon verdiend. Hoe onrechtvaardig willen we Nederland hebben! Waarom moeten we de corrupte bende die ons land regeert altijd maar verduren , komt hier dan nooit een eind aan ?

   • Daar kun je wat aan doen door bijv. op Forum voor Democratie of aanverwante partij te stemmen.
    FvD strijdt inmiddels al 5 jaar tegen het politiek kartel, dat van zichzelf beweert dat ze niet bestaan. Maar elke weldenkende kiezer weet wel beter.

  2. “Je kunt je afvragen of de Gele Hesjes niet ook ‘in rechtlijnigheid’ denken. Maar dan wel precies de andere kant op.”

   Onderzoek eens welke trend er plaatsvindt onder kiezers in Europese landen, niet alleen Frankrijk. Dan kan je je nog veel meer afvragen, of voelt het nu al benauwd?

  3. In elk geval blij dat verpleegkundigen eindelijk bij zinnen zijn gekomen en door hebben dat alleen de taal van macht begrepen wordt door machthebbers. Alleen jammer dat niet alle sectoren in d gezondheidszorg mee deden. Wanneer komt er eindelijk eens een landelijke staking van verpleegkundigen en verzorgenden. En als ze hun zin niet krijgen zodat de werkdruk omlaag gaat; er doorlopend hoge kwalitatieve bijscholingen plaats vinden; weg met onzinnig registreren; en een behoorlijk salaris, dan weer staken net zo lang tot de bestuurders en de overheid overstag gaan. Niet zeuren van: we laten de patienten/clienten niet in de steek. Door niet te staken gebeurt dat al decennia lang.

  Comments are closed.