Gemiste kans

  3
  396

  Leestijd: 0 minuten.

  De jongerenorganisatie van de VVD had voor haar congres over diversiteit de Pegida-leider Edwin Wagensveld uitgenodigd. Want, zo staat op de site van de JOVD, ‘we moeten praten, hoe moeilijk dat soms is’.

  De spijker op de kop. Politiek is debat, strijd. En die voer/heb je vooral met andersdenkenden. Anders is het geen debat meer. Hoeft niet nader worden uitgelegd, toch?

  En nu is Wagensveld kennelijk van de lijst geschrapt. Er was een ‘storm van verontwaardiging’ opgestoken. Ook onder leden. En andere sprekers zouden afzeggen als Wagensveld kwam.

  Inderdaad, Pegida is met haar anti-islam-hetze geen frisse club. Reden te meer dus om Wagensveld stevig aan de tand te voelen. Debat op het scherp van de snede. Laat de vonken er maar vanaf spatten. In de geest van het liberalisme.

  Gaat dus niet gebeuren. De JOVD zwicht voor de politiek-correcte scherpslijpers. Dat is niet liberaal. En een gemiste kans.

   

   

   

  3 REACTIES

  1. Diversiteit en ‘andersdenkenden’ gaan schijnbaar hier niet samen. Als je deze ‘correctheidshouding (?)’ doorvoert op alle terreinen heb je diezelfde houding ook voor aanhangers van de Sharia.
   Diversiteit is er naar soort en ras, niet naar ‘andersdenkenden’. Dat Sharia aanhangers heel anders denken over de rechten van een ander soort – vrouwen – en da’s weer diversiteit, betekend net als haar opponent de Pegida in diezelfde correctheidshouding: uitsluiting en afkeuring… Ja, zelfs niet het debat aangaan.
   Da’s echter een correctheid die GroenLinks in Rotterdam niet toepast.
   In zo’n geval is er feitelijk sprake van discriminatie. Want Pegida-aanhangers en Sharia-aanhangers zijn m.i. twee uitersten op hetzelfde vlak. Dus moet je ze – in alle ‘correctheid’ hetzelfde behandelen…
   Da’s overigens wel zo verstandig ter bescherming van de ‘maatschappelijke rechten’ der vrouwen. Die worden immers in de Sharia niet gelijk als mannen behandeld. Da’s volgens de Nederlandse grondwet discriminatie naar een hele grote groep diversiteit.
   Zo’n beetje de helft van de wereld…

   • Er wordt heel wat af gediscrimineerd door de politiek en de maatschappij.
    Blijkbaar heb je politiek correcte discriminatie, die wordt toegestaan, en politiek incorrecte discriminatie, waartegen zal worden opgetreden. Het volk wordt al decennialang gehersenspoeld door onze rooie politici en wie tegengas geeft wordt verketterd.
    Daarom stem ik op een van de 2 partijen die dwarsliggen. En als dat niet meer mag stem ik niet meer; ik ben overigens allang niet meer loyaal aan onze gezagsdragers.

  2. Jammer, dat ze Wagensfeld zelfs niet hebben willen horen. Er zijn presentatievormen, waar hij veel minder een podium krijgt, maar wel in het debat betrokken kan worden. Misschien was daartegen, in ieder geval na wat heldere toelichting vooraf, minder bezwaar gekomen.
   Maar verder doet me de duidelijke weerzin van JOVD-lden en andere sprekers toch ook wel weer genoegen. Het signaal is zo wel heel erg duidelijk.

  Comments are closed.