Gerucht

  14
  769

  Leestijd: 0 minuten.

  Tegenover werkelijk elke interviewer die langs komt – en dat zijn er nogal wat – spreekt Mark Rutte het met klem tegen. Nee, hij gaat niet naar Brussel. Hij blijft hier. Je kunt het toch niet maken het land in deze moeilijke tijden in de steek te laten, terwijl je voor vier jaar getekend hebt?

  En toch duikt het gerucht telkens weer op. Nu weer bij de Duitse ARD. In zijn Tagesschau, ofwel Journaal, meldt deze publieke omroep dat ‘de Nederlandse regeringschef’ wel degelijk op de nominatie staat EU-president Donald Tusk op te volgen. “Plichtmatig ontkent Rutte zijn ambitie,” aldus de zender. Maar de ‘Brusselse geruchtenkeuken’ behandelt hem al als de potentiële nieuwe baas van de Europese raad.

  Er zijn maar twee mogelijkheden: het gerucht klopt niet of Rutte spreekt niet de waarheid. Nu kunnen geruchten inderdaad wel eens onjuist zijn, dat weet iedereen. Maar helaas: dat Rutte soms een loopje neemt met de waarheid is al evenmin een geheim.

  14 REACTIES

  1. Als rutte nee zegt dan bedoelt hij ja. Laat hij maar zo snel mogelijk oprotten die landverrader. Je kunt het toch niet maken het land in deze moeilijke tijden in de steek te laten????? Dit land heeft hij al jaren in de steek gelaten en is alleen maar bezig met de EU en de bedrijven. Ja en inderdaad moeilijke tijden dank zij de VVD en de rest van deze onnozele regering.

   • U wilt van Rutte af of niet. Maak hem president van Europa of voorzitter van de Europese Commissie en het is geregeld, toch? Of wilt u hem toch eigenlijk wel houden???

   • Hoe zou het toch komen dat de VVD kennelijk nog steeds zo goed ligt bij het volk (in vergelijking met anderen partijen)? Doet de VVD het zo geweldig goed, of de andere partijen het veel en veel minder goed?

    • @Binjamin,
     De VVD zakt anders aardig door haar hoeven hoor. Het valt niet zo op omdat ze nog…. de grootste onder de kleintjes is. Maar laten we eerlijk zijn onder deze schijn: ze krimpt hoor. ☝🏿
     De groei is er duidelijk uit.. Er IS helemaal geen groei meer.
     Er zijn genoeg welgestelden – wellicht zo’n 20% in Nederland – die er op zullen stemmen. Woningnood is goed voor de opbrengst van de huren die ze innen en vastgoed die ze duur verkopen.
     Maar de PVV alleen al zit die VVD al aardig op de hielen. Tel er straks het FvD bij en voilà, zelfs de VVD is dan toch ook niet zo groot meer.
     Wie weet, als de gewone woning-eigenaren de waanzin doorkrijgen wat het van ‘gas af’ kost, de VVD als een ballon leeg loopt.
     Zeker als ze doorkrijgen dat het Rijk nog steeds volop gas inkoopt.

     • Ja zo laat de massa zich elke keer weer voor het karretje van het kapitaal spannen. VVD, PVV, FvD: één rechtse pot nat. Let maar op het stemgedrag van deze drie partijen in de Tweede Kamer: ze zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden.

      • Ach ja, Ludovica, er zijn ook hele duidelijke – en enorme – verschillen hoor, waar juist linkse partijen als de PvdA en GroenLinks vrolijk met de VVD meestemmen maar FvD en PVV niet.
       Ik noem de democratie – referendum – en wat dacht je van het dienen van de capi de capi der kapitalisten, Europa-fondsen voor landen en banken die er een zooitje van maken!
       Ergo: deze partijen zijn voor een transferunie, of we even ons belastingsgeld overmaken! 🤮
       AOW-leeftijd naar 65 of 66 daar moet de VVD, GroenLinks en de PvdA niets weten. Over die laatste socialisten (PvdA) is het links lullen en rechts zakkenvullen!
       Hoe erg wil je het hebben.
       Ze regeren net zo makkelijk met Rutte! 🤥 En ze zijn dol op Marrakesh en Afrikaans/Arabische gelukszoekers! ☝🏿

       Voilà, dan kan je net zo goed VVD, PvdA en GroenLinks invullen. Voor democratie en AOW is zelfs SP/FvD/PVV de beste combinatie. 🤣

      • @Ludovica,
       Ach stom van mij, dat vergeet ik nog te vermelden.
       Dat waanzinnige gedoe met exorbitante hoge kosten voor een transitie die van Nederland straks een derdewereld land maakt. Da’s VVD en alle linkse partijen op een kluit!
       Ondertussen gaat China, India en Afrika – landen met de grootste bevolingaantallen – vrolijk door met het verhogen van de CO2 uitstoot.
       En stadstaat Nederland – als een heeeeeeel klein druppetje op een gloeiend hete plaat – mag van de VVD, CDA, D66 en heel de linkse club (inclusief dombo 50Plus) van’t gas af en zo 1000 miljard dokken – in één verarmde generatie!
       Dat zijn nu de echte VVD-maatjes.☝🏿 Redt u zelf en wordt geen derde wereldland. Stem FvD of PVV maar niet VVD met z’n groene en linkse maatjes! 🤑

      • @Ronaldo Haasnoot 1 januari 2019 at 16:05

       Staat u mij toe een enkele opmerking te maken? U noemde al vaker China als de grootste vervuiler op aarde, Feitelijk klopt dat, maar er hoort nog wat info bij. China is het grootse land te wereld en dat verklaart al veel. Bovendien is het bezig met een grote economische inhaalslag. Per hoofd van de bevolking stoot China plm. 30% minder CO2 uit dan Nederland. Maar daarboven zijn ze bezig met investeringen in groene energie van ruim 300 miljard. Heel veel meer dan welk land dan ook en niet in meer dan tien jaar, maar vóór 2020. Kritiek op China is mogelijk en zeker ook nodig. Maar we moeten het wel in het juiste perspectief zien.
       Voor India geldt in mindere mate hetzelfde. Waarom u Afrika noemt is me niet duidelijk. Het is geen land, de CO2-uitstoot is onvergelijkbaar met de EU. En ze lopen qua welvaart heel ver achter, maar zijn wel degelijk bezig met een energietransitie.

      • @Ludovica,
       Hierbij een link waaruit blijkt hoe ernstig de zaken staan met de Europese banken die via het ESM-fonds dankzij Rutte en Hoekstra nu gesteund worden de Nederlandse belastingbetaler! Daarvoor tekende zij laatst december met steun van natuurlijk linkse partijen als GroenLinks en de PvdA.
       Hier is het FvD en de PVV zwaar op tegen.
       Neolibraal links wil net zo graag als de VVD een geïntegreerd Europa. Da’s pas echt het Groot-kapitalisme dienen! ☝🏿
       Het IMF waarschuwt dat 1/3 van de 5500 Europese banken niet levensvatbaar is. Zij en de ECB willen daarom dat die banken fuseren en Mega-banken vormen met een totaalbalans groter dan de Italiaanse schuld!🥺
       Die zijn dan ‘too big to fail’ en vallen dan onder het garantie-systeem van landen: het ESM-fonds. Die op haar beurt wordt gedekt door alle Europese belastingsbetalers in de eurozone.
       Dat je het maar weet: PVV en FvD dienen NIET dit mega-kapitalisme! Het kabinet, en je linkse vrienden GroenLinks en de PvdA wel. Da’s VVD en (s)links beleid!
       https://fd.nl/ondernemen/1271089/wanneer-ontstaan-die-grote-pan-europese-banken-nu-eindelijk

  2. Rutte president van Europa, dat zou fantastisch zijn. Hij is een MP die mij qua stijl zeer heeft aangesproken. Helaas is er de laatste tijd wat de klad in gekomen. Daarom is een vertrek ook niet zo erg, misschien wel wenselijk. Politiek was ik het veel minder, of eigenlijk bijna nooit, met hem eens. Maar die twee dingen zijn goed te scheiden. Dat deed Rutte zelf ook steeds. Zijn uitspraak in 2017, dat Klaver politiek de meest vreselijke ideeën heeft, maar als mens en politicus deugt, heeft mij erg getroffen. Dat getuigt van klasse; de uitspraak zelf, maar ook het lef om het gewoon te zeggen. Zo kun je ook met tegenstanders omgaan, met respect dus. En juist die eigenschap, mensen in hun waarde laten en verbinden, zal men in Europa goed kunnen gebruiken. Het was nog mooier geweest als hij van GL, D66 of PvdA was geweest, maar vooruit, als VVD-er kan het ook wel, als hij tenminste die positie boven de partijen en verbindingzoeker, weer weet in te nemen.

  3. Of je nu vaan uit Den Haag bedonderd wordt of van uit Brussel wat is het verschil . Het blijft een maffiabende waar bepaalde bende leden die hun eigen land aan Brussel verkocht hebben bij toerbeurt een leuke functie in mogen nemen .
   Geef me dan toch maar Engeland waar ze voor hun eigen volk opkomen

  4. Mark liegt niet. Geen enkele politicus, of politica liegt. Dat maakt dat er voor dit vak er maar weinigen geschikt zijn. Natuurlijk, en hieruit blijkt de grootheid van politici dat zij tot voortschrijdend inzicht kunnen komen, wat een gewoon mens nauwelijks, tot niet, in staat is. Het feit dat elke partij onder leiding van Mark mee wil regeren getuigt van dat Mark een zeer deskundig minister-president is en zijn integriteit boven alle twijfel verheven. Wie heeft Mark hetzij als premier, hetzij als lijsttrekker van de VVD in verkiezingstijd, op een onwaarheid kunnen en betrappen. Ik niet. Juist vanwege zijn doorlopende eerlijkheid, dus betrouwbaarheid was en blijft de VVD de grootste partij van Nederland. Als Rutte niet naar Europa gaat stort Europa in; als hij wel naar Europa gaat stort Nederland in. Wat een enorm gewetensconflict voor Mark.

  Comments are closed.