Geschenken

  5
  313

  Leestijd: 0 minuten.

  Pakjesavond nadert, dus maakt de Tweede Kamer haar nieuwe Geschenkenregister openbaar. 50PLUS-leider Henk Krol blijkt dit jaar de meeste cadeaus te hebben ontvangen, namelijk 35, terwijl zijn VVD-collega Klaas Dijkhoff de duurste presentjes wegkaapte. Dijkhoff kreeg bij zijn verkiezing tot Best Geklede Man van het Jaar een herenhorloge van 3695 euro, een shoptegoed van 1000 euro en twee goodiebags van onbekende waarde in handen  gestopt. Wat moet je daar nog mee, als je toch al Best Geklede Man bent, zou je je kunnen afvragen.

  Nu weten we allemaal dat het Geschenkenregister van de Kamer niets voorstelt. Parlementariërs worden geacht relevante cadeaus te melden van meer dan 50 euro, maar op het verzwijgen van giften staat geen enkele sanctie. En of een geschenk een politiek dan wel een persoonlijk karakter heeft, mag de gelukkige ontvanger ervan helemaal zelf bepalen. Vraag dat maar aan Alexander Pechtold.

  Toch is de nieuwe lijst interessant, namelijk vanwege de twee partijen die niets kregen: PVV en FVD. Niemand blijkt bereid te zijn geweest Geert Wilders, Thierry Baudet of een van hun fractiegenoten iets toe te stoppen, zelfs geen theaterkaartje of een flesje wijn. Heel sneu. Of zouden ze het vergeten zijn op te geven?

  5 REACTIES

  1. Nu weten we allemaal dat het Geschenkenregister van de Kamer niets voorstelt. Parlementariërs worden geacht relevante cadeaus te melden van meer dan 50 euro, maar op het verzwijgen van giften staat geen enkele sanctie. En of een geschenk een politiek dan wel een persoonlijk karakter heeft, mag de gelukkige ontvanger ervan helemaal zelf bepalen. Ik concludeer hier uit dat het Geschenkenregister een fopspeen is om het volk te bespelen. Want wat welke partij wat krijgt en wie wat is totaal onduidelijk, of…wij moeten geloven dat onze betrouwbare en integere politici altijd het hele en eerlijke verhaal vertellen en wie geloofd dat nou? Zwarte Piet veegt toch allang geen schoorstenen meer.

  2. Misschien krijgen deze 2 met de aankomende verkiezingen een nationaal geschenk?
   En word de verassing door de gevers nog stil gehouden ?

   • @Bruinsma 4 dec 14:23 (???)
    Welke partijen zouden die twee willen verassen? Wie is het onderwerp en wie het lijdend voorwerp? Lijkt me met die handeling wel essentieel.

  3. Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd of Wilders en Baudet geen cadeautjes met een waarde boven de € 50 kregen, of wel aangeboden kregen maar weigerden of vergaten die presentjes aan te melden. Dat laatste kan ik me moeilijk voorstellen, als ik terugdenk aan de commotie rond het appartement van Pechtold. Qua waarde geen vergelijk, maar qua principe wel degelijk. Het tweede, wel kunnen krijgen maar weigeren, kan ik me ook niet voorstellen, want dan beledig je een gulle gever die je blijkbaar goed gezind is. Dan moet het de eerste mogelijkheid zijn, dus niets van enige waarde aangeboden krijgen. En dat is toch wel heel teleurstellend voor beide heren. Want anderen krijgen wel en zij helemaal niets van waarde? Dan doen ze iets niet goed, lijkt me. Of zou het toch de derde mogelijkheid zijn, niet willen aanmelden of vergeten aan te melden?

   En nog dit. Waarom bleven alleen de beide populistische partijen zonder cadeautjes? Ziet een relevant deel van de Nederlanders hen misschien toch niet zitten? Ik hoop op opheldering binnenkort en die kan alleen van beide heren komen. Ik reken er wel op, want achterwege laten van een verklaring is even goed tekenend.

   • @Gerald 4 dec 11:53
    Uw hakken op PVV en FvD begint pathologische vormen aan te nemen. Ik noem dit gewoon discrimineren.

    Andere partijen mogen in nog zoveel schandalen verwikkeld zijn, ze zijn altijd beter dan FvD of PVV. Als die laatsten geen schandalen hebben, dan houden ze iets verborgen. … Ja, zo kun je nooit iets goeds doen. U bent gewoon van de Tegenpartij.

  Comments are closed.