Gewoon is niet gek genoeg

  0
  284

  Leestijd: 1 minuten.

  De VVD tapt de laatste tijd uit een nieuw vaatje. Bijeenkomsten van de partij heten niet langer congres, maar zijn een festival met bier en bitterballen. Weg met het elitaire nippen aan witte wijn in de grachtengordel, gewoon lol trappen in de provincie is het nieuwe gezicht van de VVD.

  Het is een populair misverstand dat politici de gewone man aanspreken door zich te gedragen als de gewone man. Neem Pim Fortuyn, een powerhomo met een butler, Jaguar, schoothondjes en vaak een geaffecteerd stemmetje. Hij leek in helemaal niets op de man in de straat.

  En neem nu Thierry Baudet die op de piano klassieke muziek speelt voor zijn aanhang en die met zijn betogen over de uil van Minerva even moeilijk te volgen is als de analyses van Johan Cruijff over voetbal. Ook niet bepaald Jan met de pet.

  Klaas Dijkhoff, tot dusver de meest waarschijnlijke opvolger van Mark Rutte als leider van de VVD, kan er lering uit trekken.  Hij is al goed bezig. Klaas werd al eens uitgeroepen als de best geklede man en ook was hij al “de slimste mens”. Maar om echt succesvol te zijn moet hij breken met slechte gewoontes als hossen tijdens carnaval en een avondje NAC op de tribune. Gewoon is niet gek genoeg in de politiek.