Goedemorgen

  2
  344

  Leestijd: 0 minuten.

  We moeten onze medemensen met meer respect bejegenen door vaker ‘een hele goedemorgen’ tegen elkaar te zeggen, vindt het CDA. De partij heeft een campagne gelanceerd om dit onder de aandacht te brengen. Ze riep 28 januari uit tot ‘een hele goedemorgen-dag’.

  Vermoedelijk hebben de christendemocraten daar inmiddels een beetje spijt van. Want er worden wel erg veel pesterige grappen gemaakt over die campagnekreet. Je kunt niet op Twitter kijken of de spitsvondigheden vliegen je om de oren. Zo zijn er lolbroeken die zich afvragen of je iemand ook ‘een halve goedemorgen’ kunt wensen. Anderen trekken een vergelijking met ‘Goejesmorgens juffrouw Jannie’ van het vroegere tv-programma Jiskefet. Weer anderen plaatsen een foto van een sip kijkende CDA-leider Sybrand Buma – niet moeilijk te vinden – met het onderschrift ‘Goedemorgen!’

  Het vervelende is: als je eenmaal zo’n campagne hebt aangekondigd, kun je niet meer terug. Dus verscheen Buma in een video waarin je hem, groetend als een boer met kiespijn, door Den Haag ziet sjokken. Zeker op weg naar het zoveelste mislukte overleg over verruiming van het kinderpardon.

  2 REACTIES

  1. De wakkere partij van Nederland staat voor werkelijk niks. Maar ze gaan elke keer een stapje terug: Dries van Agt riep het CDA uit tot de meest integere en betrouwbare partij van Nederland door te stellen wij buigen niet naar rechts en ook niet naar links; wij buigen alleen maar voor het CDA. Hetr toppunt van goede morgen lieve en beste Nederlanders en ook de beste medelanders. Balkenende , vond Dries wel overdreven en riep alle lieve en beste Nederlanders en ook de medelanders op om fatsoen te doen (met uitsluitsel voor politici die al door en door integer waren dankzij Ien Dales). natuurlijk. Dat was te moeilijk dan maar goede morgen en van medelanders wordt wel verwacht dat zij dat in goed Nederlands ten gehore brengen als bewijs van de goede morgenintegratie.

  2. Ik vraag me af welk ‘innovatief’ reclamebureau met deze ‘vondst’ is gekomen. Geloofwaardig is het in elk geval niet uit de mond van een man die doorgaans niet kijkt alsof hij blij in het leven staat. Mislukt !

  Comments are closed.