‘Grieken moeten terugbetalen’

  0
  83

  Leestijd: 0 minuten.

  Nederlandse kiezers willen niets weten van een eventuele kwijtschelding van de Griekse schuld aan de Europese Unie. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos Synovate.

  Dit zegt het bureau over dit onderzoek:

  ’83 procent zegt dat de Grieken zich vooral aan de afspraken moet houden. Dat blijkt uit de Ipsos Politieke Barometer van deze week.

  Het rechtvaardigheidsgevoel speelt daarbij een belangrijke rol voor veel kiezers. 63 procent vreest dat andere noodlijdende Europese lidstaten het voorbeeld van de Grieken zullen volgen. Bovendien vindt de helft (53%) dat andere Europese lidstaten niet de dupe mogen worden van het falen van noodlijdende Europese economieën.

  Een meerderheid (57%) heeft liever dat Griekenland de Europese Unie verlaat als zij de openstaande rekening weigert terug te betalen. Slechts 11 procent van de Nederlandse kiezers is van mening dat Griekenland belangrijk is voor de Europese Unie.

  Wat betreft de landelijke partijvoorkeur zien we geen verschillen ten opzichte van twee weken geleden. Ook op de langere termijn zien we vooral stabiliteit in de kiezersvoorkeuren. Het draagvlak voor PvdA en, in mindere mate, de VVD blijft laag. Samen zouden ze nu 42 zetels krijgen.’

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter