Een echte vechtscheiding

  1
  278

  Leestijd: 1 minuten.

  Amper vier minuten hadden de 27 regeringsleiders nodig om de Brexit-strategie vast te stellen, de Britten wordt het vel over de oren getrokken, zo lijkt het wel. Van parallelle onderhandelingen is geen sprake, pas als de Brexit-gesprekken vlotten (lees de EU er niets aan tekort komt) kunnen de Britten gaan praten over nieuwe handelsverdragen.

  Met voldoende vooruitgang bedoelen de regeringsleiders dat er duidelijkheid moet zijn over het behoud van rechten van EU-burgers in Groot-Brittannië. Ze willen ook dat er geen ‘harde grens’ komt tussen Ierland en Noord-Ierland. Wat hun betreft mag Noord-Ierland bij Ierland en dan dus bij de EU. De Schotten lopen al te hoop om zich af te scheiden van het Verenigd Koninkrijk om lid van de EU te kunnen blijven.

  De Britten op hun beurt blokkeren de herziening van de meerjarenbegroting van de EU tot 2020. Die moet Europa meer financiële ruimte geven, maar de Britten hebben aangegeven zo kort voor nieuwe verkiezingen geen belangrijke beslissingen meer te willen nemen die Londen geld kosten. Met andere woorden, de Britten zieken waar ze kunnen en de EU wil het prijskaartje voor het verlaten van de EU zo hoog mogelijk opdrijven. Dit als afschrikking voor elk ander land dat het wil proberen.

  Een maand nadat de Britten officieel de scheidingsprocedure hebben aangevraagd gaan de hakken diep in het zand. Mogelijk komt dus binnen de twee jaar die voorzien zijn voor die onderhandelingen tot een scheiding en wordt nog jaren een juridisch gevecht gevoerd over de laatste miljarden.

  Deze hele gang van zaken maakt ook duidelijk dat de 27 lidstaten moeten gaan nadenken hoe ze de 13 miljard opvangen die de Britten jaarlijks bijdragen aan de Europese pot. Of de uitgaven moeten omlaag, of de overige lidstaten moeten meer gaan lappen.

  Brussel wil nu eerst duidelijk hebben hoeveel de Britten moeten betalen voor de boedelscheiding. Er circuleert een bedrag van 60 miljard euro, maar Commissie-voorzitter Juncker wilde zich vandaag tijdens de ingelaste bijeenkomst van de regeringsleiders in Brussel nog niet vastleggen op dat bedrag. Mogelijk wordt het dus nog hoger. De Britten willen bij verre niet zo veel betalen. Kortom alle elementen van een ordinaire vechtscheiding zijn aanwezig.

   

   

  1 REACTIE

  1. Nu kun je zien voor wat voor bende het is in de Europese unie onderling..! Ze kopen de Oostbloklanden er eerst bij..! door miljoenen euro’s over te maken aan die landen. En als je Verhofstad hoorde in het euroese parlement , dan denk ik dat er nog meer volgen na Engeland. De maffia bende is zo, als je niet meer mee doet wat de bestuur organen willen, dan willen ze vele Miljarden van Engeland terug als die besluiten uit de unie te stappen.Het begin zal wel iets pijn doen voor Engeland, op termijn gaat dat land het maken.Baas in eigen tent en zeggenschap over je eigen grenzen en de centen. Op termijn vechten ze elkaar daar in Brussel de tent uit, want de afgunst en de onvoldoende draagkracht is aan de orde van de dag. Ook Nederland moet zich beraden op het vertrek uit die club die totaal géén verantwoording aflegt voor het handelen en waar de Euro’s zijn gebleven. Dadelijk zijn onze pensioenen ook verdampt en zijn we verder weg dan wij al dachten.
   De gehele Europese unie is laf, onbehoorlijk bestuur, een geld verslindend bedrijf die gok met geld van de andere. ook de regels en de ondernemers schappen van de burgers en bedrijven afpakt,en alles op zijn kop zet…ten nadelen van…………..ons burgers. De euro heeft ons totaal niet gebracht van wat uiteindelijk de bedoeling is geweest, we krijgen nog géén spaarrente op onze duur gespaarde centen, en alles door veranderingen kosten dat handen vol geld . Want er is en wordt veel euro’s verkwanseld door die bende in Brussel, en onze leiders staan er bij en laten het maar allemaal toe. Ook onze bisschop Mark Rutte en kompanen , die spelen door hun eigen dommigheid het spel mee.

  Comments are closed.