Halsema

  5
  748

  Leestijd: 0 minuten.

  Arme Femke. Ze zit wel erg in de hoek waar de klappen vallen. Opstandige man en lastige puber thuis en volgens de gezondverstandkrant schuld aan alle ellende in de narcostad aan de Amstel.

  Dat dit allemaal schromelijk overdreven is, zouden we niet eens hoeven te zeggen. Of Halsema een slechtere burgemeester is dan haar voorganger, Sint Eberhard van der Laan,  moet nog blijken. Maar wat je je wel kan afvragen: laat haar politiek instinct haar niet in de steek?

  Bij haar aantreden was de vraag: wordt ze ook de burgemeester van Mokum? Dat is nog  niet echt gelukt.

  Misschien is het te laat, maar hierbij helemaal gratis en voor niks een paar tips. Kom uit je GroenLinkse comfortzone. Koop een seizoenkaart voor Ajax, doe een bakkie met Sjaak Swart, en ga minstens één keer per maand lunchen met de hoofdredacteur van de belangrijkste krant in je stad.

  Misschien, heel misschien wordt het dan nog wat.

  5 REACTIES

  1. Waarom zou een Burgemeester harder aangepakt moeten worden dan een minister of lijsttrekker. Omdat zijn of haar zoon een wapen heeft gebruikt. Gebruik van wapens is iets wat in Amsterdam zeker niet ongewoon is, net zoals in Rotterdam, Utrecht of zelfs Groningen.
   Zou dit aan het licht gekomen zijn als Femke nog minister of lijsttrekker was, ik denk het niet.
   Blijkbaar mogen Burgemeesters minder dan ministers of lijsttrekkers. Ze staan dichter bij het volk.

  2. Een echt wapen is geen nepwapen. Ook een wapen dat onklaar gemaakt is is geen nepwapen. Dus Halsema doet hier echt iets heel fout. Doofpotterij bedrijven als burgermeester omdat het je kind betreft, die dus inbreekt met een echt wapen.
   Da’s toch machtsmisbruik voor familiaire doeleinden, lijkt mij. Want waarom wordt een levensecht wapen toch nep genoemd??? Alsof het een speelgoedje betreft?
   Prioriteiten stellen – boerkaverbod – heeft ze ook al moeite mee. Politiedossiers doorgeven aan’t gerecht pas nadat het in de krant komt en dan beweren dat je heel transparant bent? Dat het gerecht het al had…. Ook al zoiets.
   Tja het zal je kind maar wezen zult u zeggen. Maar bestuurders die ineens moeder i.p.v. burgemeester zijn, dan ben je je prioriteiten toch zoek. Het lijken bijna mafiapraktijken, lijkt mij. Klopt toch niet, of vindt u van wel?
   Of zegt u, ‘t zal Amsterdam wel wezen… Daar lopen ze allemaal met wapens rond, so what?
   ‘T lag zelfs in haar eigen woning, die conform marktprijs wordt gehuurd, zegt men…
   Tja, en… Is dat zo?
   Wat denkt u?

  3. Een lunch met de hoofdredacteur. wie gaat dat dan betalen?

   Ik denk nog steeds dat kranten onpartijdig moeten zijn. Daarom verbaast zo’n advies mij toch wel.

   • In mijn visie zijn kranten in die zin niet onpartijdig dat zij er rekening mee houden dat machthebbers niet al te hard aangepakt mogen worden. Sinds de AP23/Spijkers ben ik ervan overtuigd dat ook de media heel goed weten wie ze niet op de tenen moeten trappen. Vooral niet machthebbers binnen Defensie. Het is niet voor niks dat deze kwestie pas mag besproken zeventig jaar na het overlijden n de heer Spijkers en dat heet transparant, democratie, het hele en eerlijke verhaal. Zodra machthebbers zich bedreigd weten weten ze heus wel hoe de media de mond te snoeren, ook in Nederland.

  4. De wakkere krant van Nederland heeft wel degelijk gelijk. Voordat Femke Halsema burgemeester was, was er echt helemaal niets aan de hand in onze stad. Niemand die het in zijn kop haalde narcotica te gebruiken en werkelijk niemand die op het idee kwam om met allerlei troep te gaan handelen. Iedereen wist wat AmsterdamClean betekende. Volgens mij handelde Femke Halsema in allerlei soorten narcotica en werd zij ons in de maag gesplitst door narcoticagebruikers en narcotica handelaren. Volgens mij zag ik haar laatst in Amsterdam Zuidoost, samen met haar man vermomd als bedelzuster en bedelbroeder, op blote voeten en met een bedelnap in hun handen. Ik heb onmiddellijk de wakkere krant van Nederland gebeld en die hebben 1 miljoen toegezegd voor degene die deze bedelzuster en bedelbroeder weet te ontmaskeren. Het schijnt inmiddels dat Amsterdam inmiddels overstroomd is door WakkereNederlanders uit heel het land.

  Comments are closed.