Helft Frontbencher-lezers: Positie Henk Krol onhoudbaar

  0
  100

  Leestijd: 1 minuten.

  De helft van bezoekers en volgers van Frontbencher.nl vindt de positie van Henk Krol als fractievoorzitter van 50PLUS onhoudbaar. Dat blijkt uit een onderzoek, waaraan 383 stemmers deelnamen.

  Op de stelling ‘De positie van Henk Krol is onhoudbaar als fractievoorzitter van 50PLUS steunden 190 stemmers, ofwel 50 procent van de stemmers, de volgende stelling: ‘Absoluut, deze fraudeur en charlatan zou geen volksvertegenwoordiger mogen zijn’.

  34 procent kon zich meer vinden in de stelling: ‘Het is me om het even. Zijn sommige andere politici dan zoveel beter? Hij is wel een beetje het slachtoffer van een hype’. In totaal ging het hier om 130 toegekende stemmen.

  16 procent, ofwel 63 stemmers, oordelen mild over Krol. Zij steunen de stelling: ‘Zeker niet. Schuldig ben je pas, wanneer dat is bewezen. Bovendien heeft hij zijn strepen verdiend als voorvechter van de emancipatie van homosexuelen.’

  Krol ligt wegens verschillende kwestie onder vuur. Zo zou hij in zijn tijd als werkgever van de Gay Krant geen pensioenpremie hebben afgedragen, terwijl hij in zijn rol bij 50PLUS juist strijd voor de pensioenen van ouderen. Ook zou hij subsidiegelden van het ministerie van Onderwijs verkeerd hebben gebruikt.

  Bekijk hier het volledige en handige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter of facebook