Henk en Ingrid en Greta, deel 2

  12
  705

  Leestijd: 0 minuten.

  Zouden Henk en Ingrid die uitbarsting van Greta Thunberg hebben gezien? Toen ze bij de VN half huilend en krijsend de wereldpolitiek aanviel? Net toen ze er ondanks de ontkenning van Geert en Thierry aan begonnen te wennen dat het toch niet snor zit met het klimaat?

  Zouden ze geschrokken zijn? En zou Ingrid gedacht hebben, er is iets mis met dat arme kind? Als die zorgen om het klimaat haar zo aangrijpen, kan dat schaap dan niet beter thuisblijven ipv de halve wereld afreizen?

  Wat zou Henk tegen Ingrid hebben gezegd, toen hij las dat hier ‘twee werelden op elkaar botsten’ en dat die ene wereld erg onder de indruk was van haar optreden? Dat zij in hun wereld eigenlijk slechte mensen zijn die de ondergang van de aarde zomaar accepteren? Zou hij gezegd hebben: dat meisje heeft gelijk?

  Of zou hij gezegd hebben: meid, we stemmen volgende keer weer op Geert, en boek jij nu die reis naar de Maladiven?

  12 REACTIES

  1. Dhr. Kuijler moet zijn dochter vragen of ze goed naar Greta en vooral haar gezicht gekeken heeft tijdens diens rede. Dat vertrokken gezicht en die hysterie die uit alles sprak.
   Dat kind dat spoort niet en als ze mijn (klein)dochter was, ging ik er subiet mee naar een psychiater.

  2. DEEL 4, Uitsluitend nog Nederlandse aardappelen, groenten en fruit dus en alleen van de koude grond, want broeikassen draaien op verwarmingsketels, CO2 en kunstlicht. Dat is slecht voor Het Klimaat. Brood kan nog, maar boter, melk en eieren, kaas en yoghurt, kwark en room komen van kippen en koeien en die stoten CO2 uit. Geen margarine en niks meer uit de frituurpan, want dat vet is palmolie uit plantages op Borneo waar eerst regenwoud groeide. Geen ijsjes in de zomer. Geen wijn. Geen frisdrank en geen bier, die belletjes zijn immers CO2. Ze wilde wat kilo’s kwijt, nou, dat gaat lukken.
   Ook gaan we alle plastic uitbannen, want dat komt uit chemische fabrieken. Ook alles van staal en aluminium moet weg. Weleens gezien wat een energie zo’n hoogoven verbruikt of een aluminiumsmelterij? En ten slotte krijgt ze geen make-up, zeep, shampoo, crème, lotion, conditioner, tandpasta en medicijnen meer en het maandverband wordt van linnen. Net als vroeger.

  3. DEEL 3, We zagen zojuist op haar Instagram dat ze best kwaad is geworden. Dit was de bedoeling niet. Maar straks om 19:00 zetten we de WiFi uit en die gaat pas morgen na het avondeten weer even aan. Op die manier sparen we elektriciteit, heeft ze geen last van elektrostress en is ze totaal geïsoleerd van de buitenwereld, zodat ze zich beter op haar huiswerk kan concentreren. Om elf uur ‘s avonds halen we de stroom eraf, donker is dan echt donker. Dat scheelt een hoop CO2.
   Ze gaat niet meer mee op wintersport. Ze gaat niet meer mee op welke vakantie dan ook, want onze vakantiebestemmingen zijn praktisch onbereikbaar met een fiets. Terug naar de CO2-uitstoot en voetafdruk van je overgrootouders betekent domweg dat je ook leeft zoals je overgrootouders en die hadden nooit vakantie en zelfs geen fiets.
   Dan hebben we het nog niet over eten gehad. Geen CO2-afdruk betekent geen vlees, geen vis en geen gevogelte maar ook geen vleesvervangers op basis van soja (dat groeit immers waar eerst regenwoud was) en ook geen geïmporteerd voedsel, want dat heeft een negatief ecologisch effect. En absoluut geen chocolade uit Afrika, geen koffie uit Zuid-Amerika en geen thee uit Azië.

  4. DEEL 2 , Om dezelfde reden hebben we afgesproken dat ze voortaan alleen een koude douche neemt. Kleding wassen doet ze voortaan zelf, met het wasbord, want de wasmachine is nu eenmaal een stroomverbruiker en de wasdroger al helemáál. Dat kan natuurlijk niet meer.
   Nu we het toch over de kleding hebben, die ze nu heeft zijn allemaal synthetisch, dus gemaakt van aardolie. Maandag brengen we daarom alles naar de Kringloper. We hebben een eco-winkel gevonden waar uitsluitend kleding wordt verkocht uit ongeverfde en ongebleekte linnen, wol en jute. We denken niet dat het haar mooi staat, zelfs dat ze uitgelachen gaat worden zo kleurloos en zonder BH, maar dat is wat ze ervoor over moet hebben, voor Het Klimaat. Katoen is uit den boze, dat komt uit verre landen en er worden bestrijdingsmiddelen voor gebruikt.

  5. DEEL 1, Nadat onze dochter van vijftien tot tranen toe geroerd was van de toespraak van Gretha Thunberg gisteren, en kwaad werd op onze generatie “die al dertig jaar niets deed”, hebben we besloten om haar te helpen met het voorkomen van de door het meisje op tv aangekondigde “massale uitroeiing en het verdwijnen van hele ecosystemen”.
   We gaan onze dochter dus weer een toekomst geven. En de planeet vier graden afkoelen. Dat doen we als volgt: Ze gaat voortaan op de fiets naar school, want wegbrengen met de auto kost brandstof. Natuurlijk wordt het straks winter en dan wil ze met de bus, maar zolang dat een dieselbus is, lijkt dat ons niet bevorderlijk voor het Klimaat. Nu vraagt ze natuurlijk om een elektrische fiets, maar we hebben haar de verwoestingen aan de natuur laten zien ten gevolge van de Lithiumwinning, dus het wordt gewoon trappen. Is goed voor haar, wij fietsten vroeger ook naar school.
   Om alvast te wennen aan “het van het gas af moeten” hebben we de radiator in haar kamer afgekoppeld. Het daalt er nu ‘s avonds tot twaalf graden, maar in de winter zou het weleens kunnen gaan vriezen. In dat geval hebben we beloofd dat ze een extra trui, muts, maillot en handschoenen krijgt.

  6. Die Greta heeft last van obsessieve dwangstoornis, dwangmatige gedachten en gedrag dat zichzelf steeds herhaalt gebaseerd op angst, ze wordt gedreven door angst. Voordat ‘klimaat’ haar obsessie was, had ze een eetstoornis, dat wil zeggen was ze gedurende de hele dag geobsedeerd en angstig voor wat ze at.

   Tegenwoordig heeft dat plaatsgemaakt voor een obsessie met dingen die ze op televisie etc heeft gezien over de opwarming van de aarde. Het arme kind is labiel en heeft psychische ondersteuning nodig. Straks ziet ze wat anders op tv en dan gaat ze zich weer daarover zorgen maken. Wellicht kan haar dwangneurose worden verholpen door een professionele psychiater of iets dergelijks

  7. Onbegrijpelijk dat zo’n schreeuwlelijk serieus genomen wordt. Dat kind moet gewoon naar school, want ze kakelt maar wat.
   Erger nog is dat er hordes politici om hun moverende redenen dit kind serieus nemen. Dat geeft te denken en wekt de indruk dat hier sprake is van propagandistische symboolpolitiek, bedreven door naïevelingen die het weigeren om het woord “overbevolking” in de mond te nemen en dienovereenkomstige maatregelen te nemen.

   • Misschien moeten eerst de opportunistische zakenlui en politici (en al hun stemmers) die klimaatverandering en de rol van de mens hierin blijven ontkennen maar eens terug naar school. Laten we wel onze prioriteiten op orde houden.

    • Ja, laten we dat vooral doen. Als de prioriteiten maar op orde gehouden worden, dan komt het allemaal wel goed (operatie geslaagd, patiënt overleden). Eerst gaan we het klimaat (moet zijn “milieu”) probleem oplossen en ons dan met de overbevolking bezighouden. Dat noemen wij: “het paard achter de wagen spannen”.

  8. Als de auteur het klimaat inwisselt voor de euro en van Geert de ECB maakt, die net als de politiek heel negatief renteniert en onze financiële toekomst net zo makkelijk verwoest, als Trump en Xi de Aarde, tja wat doe je dan… Voor de ECB en alle partijen stemmen die met de verwoesting van onze financiële toekomst (pensioenen) instemmen om het grote project eurozone te redden.
   Of stem je voor Geert of Baudet die zeggen: No Way. Niet over onze rug…
   ‘T is gewoon misdadig wat hier gebeurt. En de hele Tweede Kamer doet mee. Protesteert met een briefje waarvan ze weten dat het toch in de prullenbak verdwijnt. Zelfs Knot protesteert een weekje mee. Daarna zegt ie heel beknot, wen er maar aan, dat pensioen van u gaat in rook op.
   ‘T is wellicht geen CO2-probleem. Maar ja, dan nog…
   Stem ik tegen deze idioterie…
   Dus dan maar Geert. Want die doet niet mee.
   Of Baudet want ook hij is tegen.
   Is er dan iets anders of iemand anders om op te stemmen die wat aan deze waanzin doet? Zelfs 50Plus doet heel gedwee, met die stelende euro mee.
   Wat zal Henk en Ingrid zeggen?
   Toch liever een klimaatpartij met een euro die je pensioen opvreet?

   • Kijk da’s dus jammer dat het referendum afgeschaft is. De auteur probeert er immers op te wijzen dat als je iets aan het klimaat wil doen je vooral niet op Wilders moet stemmen. Maar dan noem ik de kwestie van de centen die de eerste prioriteit in mijn toekomst is. Daar kan ik immers de verplichte energiebelasting betalen die de transitie kost. Een belasting die elk jaar hoger wordt.
    Maar wat als mijn pensioen gekort wordt omdat ik naast de Aarde van de ECB ook de eurozone moet redden, omdat de Fransen en Italianen met vroegpensioen gaan en die staten het zonder negatieve rente niet redden? Dat lukt me niet! ?
    Kon ik maar in een referendum stemmen, dan was het Wilders en GroenLinks.
    De een om tegen de euro en immigratie te stemmen – da’s dan twee vliegen in een klap, want minder mensen is minder CO2-uitstoot – en wat het klimaat aangaat dan toch even op GroenLinks.
    Maar nu zit ik met de gebakken peren. Noch de ene noch de andere partij heeft alles wat ik wil. En de eurozone redden en het klimaat wordt mij echt te veel. Jammer dat ook GroenLinks niets van het referendum wil weten. Dan wordt het Wilders… Of Baudet.
    Maar in een referendum over het klimaat had ik voor Jesse Klaver gestemd.

  9. Henk en Ingrid hebben altijd gelijk, aldus GroteSterkeLeider. GroteSterkeLeidr doet alleen datgene wat Henk en Ingrid Hem voorschrijven. Democratie in optima forma. Ik ben helemaal voor GroteSterkeLeider als ik Henk zou heten, maar ik heet geen Henk, dus GroteSterkeLeider heeft niets met mij te maken. Toen ik mijn vriendin voorstelde onze namen te veranderen, schreeuwde ze tegen mij: Jij bent gekke Henkie. Ik schreeuwde terug: en jij, jij bent een dom blondje. We zitten nog midden in deze impasse en ik hoop op verzoening en zij denkt aan echtscheiding.

  Comments are closed.