Het affiche is er al

  2
  352

  Leestijd: 1 minuten.

  Vier jaar lang probeerde Henriëtte Prast als lid van de Eerste Kamer D66 om te turnen tot een diervriendelijke partij. Toen D66 in december tegen een motie van Partij voor de Dieren stemde die aandrong op scherpere regels rond de jacht, was dat voor Prast het sein om vorige maand uit D66 en uit de Eerste Kamer te stappen.

  D66 kon niet zeggen dat ze niet gewaarschuwd was. Bij haar aantreden als senator, vier jaar geleden, hield Prast zichzelf het recht voor om bij stemmingen over dierenwelzijn een eigen afweging te maken. Zij stemde dan ook in december, als enige van de fractie van D66, voor de motie van de Partij voor de Dieren.

  henk van lierop/frontbencher/henriëtte prast
  Foto van website Partij voor de Dieren

  Nu is bekend geworden dat Henriëtte Prast op de lijst staat voor de nieuwe Eerste Kamer, dit keer niet voor D66, maar voor de Partij voor de Dieren. Ze staat vierde op de lijst van de PvdD, terwijl die partij nu twee zetels heeft in de Eerste Kamer. Als de PvdD verdubbelt komt Prast dus in de Eerste Kamer.

  Het gaat om een getrapte verkiezing. De leden van de Provinciale Staten kiezen na de verkiezingen van 20 maart de nieuwe Eerste Kamer. Het is niet gebruikelijk om dan nog campagne te voeren, maar wellicht kan dat Prast alsnog aan een zetel helpen. Een affiche is er al. Prast was vier jaar geleden prominent aanwezig als spreker bij een congres van de Partij voor de Dieren, die toen de winst van de verkiezingen van de Eerste Kamer vierde. Daar is toen bijgaande foto gemaakt, die zich goed leent als raambiljet voor verkiezingen.

  2 REACTIES

  1. Dieren zijn al jaren een industrieel product. Wat is het probleem dus met dieren mishandelen? Het gaat om goedkoop en veel en natuurlijk kreunen en steunen we dat dieren ook gevoel hebben, maar dag is natuurlijk onzin. Een industrieel product heeft geen gevoel, dus mishandel dieren zoveel als je wilt. Het moet wel aan de voorwaarde voldoen dat het grootschalig gebeurt zodat de prijs van vleesproducten behoorlijk daalt. Hoe we het ook wenden of keren er is inderdaad maar een partij in Nederland die daadwerkelijk voor de dieren opkomt en dat zijn niet de christelijke partijen die de mond vol hebben over het hoeden van Gods schepping. Dat is gewoon misleidende reclame. Volgens de christelijke partijen is Gods Woord duidelijk: Dieren mishandelen is toegestaan. Wat is dus het probleem wanneer we te spreken komen over dieren mishandelen, gewoon mishandelen, niets aan de hand. Mensen economisch uitbuiten, slavenhandel is ook geen probleem en het milieu aanvallen, moet kunnen.

   • @Binjamin,
    dit geldt niet alleen voor de christelijke partijen, maar voor álle confessionele partijen. Volgens deze verdwaasden is de mens naar de gelijkenis van de heer geschapen en daarmee is het zoogdier mens opeens dé heerser van de aarde geworden. Moet kunnen.

    De mens is ook een roofdier dat redelijk hoog aan de top staat van de voedselpiramide staat. Daarmee zijn de lager geschaalden prooi voor ons. Dit is al sinds het ontstaan van de mensheid zo en dat moet niet alleen kunnen, dat moet ook blijven.
    Toch maak ook ik, als carnivoor, bezwaar tegen de verregaande industrialisering van de veestapel met alle misstanden van dien. Daarnaast maak ik zeker bezwaar tegen het religieuze geweld tegen dieren, zoals de regels rond het kosjer en halal slachten van dieren.

    Een partij voor de dieren is echter totaal overbodig. Een partij tegen de overbevolking is veel nuttiger. Twee miljard is meer dan genoeg om op een normale manier met de beschikbare voedselvoorraden om te gaan. Als we dit combineren met een verbod op dierenmishandeling, “omdat het in het boek staat”, dan komen we er nog wel eens. Moet kunnen.

  Comments are closed.