Het beleid én de premier

  0
  144

  Leestijd: 1 minuten.

  De PvdA wilde de belasting op arbeid omlaag, maar staat nu te boek als de partij die de BTW wilde verhogen. En de vrienden van VVD doen net alsof zij die vermaledijde belastingverhoging ternauwernood hebben weten te blokkeren. De sociaal-democraten stapelen de ene strategische blunder op de andere.

   


  ‘Ach, zij de premier, wij het beleid’, zei Frits Bolkestein ten tijde van Paars. De eloquente liberale voorman sprak destijds geen onzin. Onder leiding van Wim Kok werd geprivatiseerd en gedereguleerd dat het een lieve lust was.

  Gisteren liepen de gedoogpartners van het kabinet in de Eerste Kamer weg van de onderhandelingen over wijzigingen op belastingwetgeving. Bijna het hele bedrijfsleven had zich met een ‘zegneetegenmeerbtw’ pontificaal gekeerd tegen een deel van de plannen. De VVD haastte zich om te zeggen dat de BTW-verhoging van tafel is. Terwijl dit nota bene háár inzet was voor deze onderhandelingen.

  Kortom; de PvdA wilde de belasting op arbeid omlaag en wilde in ruil daarvoor de BTW verhogen. Maar iedereen is het verhaal over de lagere belasting op arbeid alweer vergeten. De PvdA is nu de enige partij in Den Haag die de BTW-verhoging had willen doorzetten. En dit ondanks een expliciete verkiezingsbelofte dat de BTW niet omhoog zou gaan.

  pvda521

   

  Of de PvdA er nu wel of niet in slaagt om de eigen agenda aan bod te laten komen in de kabinetsagenda, daarover gaat het eigenlijk niet meer. Het gaat erover of de PvdA erin slaagt om het publiek dit ook te laten inzien of geloven. Begin deze week zei Asscher dat zijn wet die ervoor moet zorgen dat mensen sneller in vaste dienst komen mogelijk averechts werkt. Dit onderdeel van de wet moest dienen als wisselgeld tegen een versobering van de ww. Broddelwerk.

  Bolkestein zal tevreden zijn over wat er in de hoofden van kiezers omgaat: ‘Wauw! Het beleid én de premier.’

  De Hofnar zet graag zijn tanden in actuele politieke zaken. Zijn mening is niet per se de mening van de redactie van Frontbencher.nl 

  Bekijk hier het volledige overzicht van alle peilingen

  Volg Frontbencher op twitter