Hoezo gekkenwerk?

  28
  13249

  Leestijd: 1 minuten.

  Een enorme meevaller voor het kabinet: ruim driekwart van de FNV-leden heeft zich achter het pensioenakkoord geschaard. Wie had durven voorspellen dat dit toch als uiterst kritisch bekend staande gezelschap zo massaal ‘ja’ zou zeggen  tegen de omstreden afspraken? In elk geval niet SP, PVV en 50PLUS. Van hun reacties op de uitslag gisteren droop de teleurstelling af. Ook FvD is ongetwijfeld niet ingenomen met het resultaat, al heeft deze partij nog niets van zich laten horen.

  Vooral voor SP en PVV zullen de druiven zuur zijn. Voor deze twee partijen is dit de derde pijnlijke nederlaag op rij. Eerst kregen ze klappen bij de Provinciale Staten- (en dus senaats)verkiezingen. Daarna volgde bij de Europese verkiezingen een nieuwe, nog veel hardere dreun. Zowel SP als PVV verloor alle zetels in het Europees Parlement. En dan nu dit weer.

  SP-leider Lilian Marijnissen hield het in haar commentaar nog beschaafd. Ze liet weten dat ze ‘blijft strijden voor een beter pensioenakkoord’,  wat natuurlijk haar volste recht is. Maar PVV-leider Geert Wilders bediende zich meteen van de van hem bekende gespierde taal. De uitkomst van het referendum is volgens hem ‘gekkenwerk’. Wilders onderstreepte dat in totaal maar 285.000 FNV-leden hebben ingestemd met het pensioenakkoord. “Zij beslissen dus voor 17 miljoen Nederlanders dat de AOW-leeftijd gewoon naar 67 jaar gaat en nog hoger,” aldus deze fervente fan van volksraadplegingen.

  Wat Wilders er niet bij zei is dat het de in totaal circa 1 miljoen FNV-leden geheel vrij stond een digitale stem uit te brengen over het pensioenakkoord. Dat slechts ruim een derde van hen de moeite nam dat te doen (een werkje van een halve minuut) valt de vakcentrale niet te verwijten, en het kabinet al evenmin. Bovendien krijgt het pensioenakkoord steun van een ruime meerderheid van de Tweede en Eerste Kamerleden, die allemaal democratisch gekozen zijn. Hoezo gekkenwerk?

  En nu we het toch over cijfers hebben: volgens Maurice de Hond steunt inmiddels nog maar een dikke 5 procent van de kiezers de PVV. Kan Wilders zich niet beter eens wat meer in dat getal verdiepen?

  28 REACTIES

  1. Niet helemaal eens. Democratisch is ook met stemmen met zelfs 1 stem meer, de meerderheid het meest bepalende is.
   Niet dat een paar bobo’s het eens worden, omdat er gevraagd is aan de leden of ze het er mee eens zijn. Om het heel krampachtig te zeggen: een minderheid verteld wat de niet leden.of andere bond leden moeten werken en betalen? er zijn een heleboel werkende die geen lid zijn van welk soort vakbond, hoeven deze dan niet door te werken tot 67 jaar en 8 maanden?
   Het lijkt mij een soort van ere-nepheid. Om vrolijk te vertellen voor de camera dat het gelukt is

  2. Bij een normale verkiezingen krijg men 2 a 3 maanden bericht en wordt er aandacht aan geschonken. Nu moeten de leden binnen een paar weken de boel kiezen. Het maakt niet uit als je door de hond of kat gebeten wordt. En waarom alleen de leden laten kiezen? Pensioen is toch voor iedereen in het land. Er werken dus hier maar 285.000 mensen in dit land en zijn lid van een bond. En de rest 16 miljoen mensen telt niet mee. Weer zo’n achterbakse misselijk makende oplichting door die landverraders.

  3. Waarom geloven we die achterlijke haagse bluf…..! We willen vooruit zwemmen, maar we zijn aan het Rugzwemmen en onze monden lopen vol en onze magen vol water. Ja we zwemmen door tot we zinken of verzuipen door het geschreeuw van de badmeester die het zo goed denkt te weten op het droge.Ons pensioen is en was goed geregeld.maar rupsje nooit genoeg zag zijn 1500 miljard de neus voorbij gaan. Door hun eigen mismanagement en dat lieve mede oudjes kost ons geld

  4. Ach, is een stemming zo dan wordt daar gejuicht; is een stemming zus dat juicht men elders. Dat GroteSterkeLeider nu weer huilie huilie doet zijn we van hem gewend. Maar hij heeft niets te klagen. Als enig lid kan GroteSterkeLeider zijn lid als roede inzetten om de niet leden van de PVV in het gareel te meppen. Gezien de uitslag blijkt dat er minder Henk en Ingrids lid zijn van de FNV, dat is logisch bij de FNV mag je denken, bij de PVV mag je alleen GroteSterkeLeider volgen, eren, dienen en liefhebben.

  5. Ik denk dat de FNV leden weten dat rechts Nederland dit er toch wel doorheen probeert te drukken. Ik zag laatst Rutte die zich boos maakte over de lage lonen in dit land. Beetje laat na decennia lang VVD en CDA in de regering! Rechts Nederland vergalt het altijd voor de hardwerkende Nederlander die z´n zuurverdiende centje ziet opgaan naar Multinationals en het wachtgeld van Pechtold. Wilders, Baudet zijn net zo erg. Als puntje bij paaltje komt trekken ze de rechtse elite voor!

  6. Zoals al gezegd werd ‘waarom zou ik stemmen?, verneukt wordt je toch’ De vakbond bobo’s hebben hun baantje voor de toekomst hiermee veilig gesteld. Nu de PvDA weer groot wordt lonkt een kabinet functie, zie historie( Kok, Bos ). Nu veilig gesteld en als het andersom zou zijn hadden ze NEE gezegd. De toekomst is al bepaald door Brussel lekker onze 1500 miljard inpikken zonder rente en mooi weer spelen voor hun eigen elite.

  7. Pensioen is iets wat alle mensen ooit hopen te krijgen. Let op hopen want er zijn geen zekerheden op dit gebied. Dus regel zelf iets. Voor de mensen die in het begin staan, koop een huis en DAT is later misschien voldoende voor een mooie aanvulling van jouw ” pensioen” als dat er überhaupt nog zal zijn. Heel je leven heb je voor jezelf gezorgd en op het einde vertrouw je op de regering, hoe stom kun je zijn. Verwacht je nu echt dat jouw luttige premie per jaar, jouw 45 jaar later een uitkering kan geven voor jouw laatste 30 levensjaren van een “vol” salaris . Dream on.

  8. Klopt niets van 90% procent van de GVB Amsterdam heeft tegen gestemd dat is in een poll te lezen. De kaderleden hebben voor gestemd niet het personeel. SCHANDE

  9. Ik denk dan. Het geheel is gepoliticeerd: Pensioen (of AOW) zou moeten worden benaderd als een verzekering. Zoals een zorgverkering of levens-verzekering. Je verzekerd je (en betaald), dan krijg je het, als niet, dan niet. (ik heb zelfs geen zorgverzekering en levensverzekering).
   Het is een CONTRACT, dus als je je verzekert, dan krijg je een pensioen. De hoogte en leeftijd van een pensioen hangt dan af van waarvoor je bent verzekerd (contract). Geen politiek komt daaraan.
   Mensen die wonen maar niet werken in Nederland kunnen zich ook verzekeren.

   • @Bert 17 jun 7:16
    Ik denk dat je onderscheid moet maken tussen AOW en pensioen. Wat het laatste betreft ben ik het met je eens, hoewel een pensioenfonds meer zekerheid geeft dan een verzekering: de winst van een verzekering is voor de aandeelhouders. De (overlijdens)winst van een pensioenfonds komt ten goede aan de lang levende gepensioneerden.

    De AOW zie ik als een basisvoorziening voor ouderen in een beschaafde maatschappij. In een land als Indonesië ben je aangewezen op steun van familie, maar in Nederland is de familieband niet zo sterk. Je kunt je natuurlijk afvragen wat oorzaak en wat gevolg is, maar zo is het nu eenmaal.

    Iemand die een minimumloon krijgt, kan zich niet voor AOW verzekeren. De AOW-premie is inkomensafhankelijk. Ik zou er voor pleiten AOW uit de collectieve middelen te betalen, zodat ook gefortuneerde gepensioneerden meebetalen. Natuurlijk moet de AOW daarop worden aangepast.

  10. Heerlijk hoor, hoe dit nieuws hier (net als overigens bij onze Wilders-hatende linkse kerk nieuwsbrengers van Radio 1, RTL4 en de staatspropaganda-televisiezender NOS) zo politiek neutraal en ‘genuanceerd’ gebracht wordt. Geweldig hoe ook dit artikel weer heerlijk links gekleurd is, zoals het leeuwendeel van alle berichtgeving in onze bananen-democratie. Klaarblijkelijk is politiek in ons land een kwestie geworden van zogenaamd maatschappelijk ‘correct’ gewauwel in plaats van zeggen waar het op staat of de vinger op de zere plek(ken) leggen zoals alleen helaas Geert Wilders keer op keer doet. Om te walgen

  11. Ach ja Wilders heeft wel gelijk, maar de kiezers snappen helemaal niet waar het om ging en denken dat hun leiders het wel goed gedaan hebben……… jammer, maar nee.

  12. Wat je de FNV of CNV nooit heb horen zeggen tegen hun leden is wie hebben na de invoering van de AOW dit niet gehaald in verband met overlijden. Ga dat maar eens voor leggen aan de leden.

  13. Ik kon eigenlijk ook stemmen maar was op vakantie en had mijn lidmaatschap nummer niet bij mij die je moet invullen bij het digitaal stemmen . Mijn stem is verloren gegaan

  14. Stemmen op een tijstip dat een groot deel van de tegenstemmers ( de grijze golf) op vakantie zijn of gaan.hoezo stemmanipulatie?

  15. Wilders heeft volkomen gelijk. Waarom moet een stervende club die de FNV is, bepalen hoe hoog de AOW leeftijd is? Beter hadden we een referendum gehouden. Maar dat is blijkbaar te democratisch.
   De rekenrente van de pensioenen, de absurd hoge pensioenleeftijd, de onwil van pensioenfondsen om in lucratieve business te investeren, de afschaffing van vroegpensioen en de afschaffing van wet Hillen maken oud worden er niet leuker op. Rutte maakt ons arm.

  16. Hoeveel mensen hebben geweten dat hun mening werd gevraagd. Hoeveel tijd hadden ze voordat ze konden kiezen?

  17. toch wel grappig dat meneer kockelmans zich zit te verkneukelen om het feit dat de pvv weer verloren heeft. zelf zal het lachen hem vergaan want w.s. moet deze meneer kockelmans tot zn 70 ste doorblijven werken……..

  18. Er komt Dag des Oordeels, of mensen dat leuk vinden of niet.. Een vogel eet mieren tijdens zijn leven, terwijl de mieren hem eten als hij dood is. Mensen regeren alsof ze het eeuwige leven is gegeven.
   60 is een mooie pensioensleeftijd. Maar nee, men is er enkel op uit om verderf en problemen te zaaien. Moeten mensen hun kist soms meenemen naar het werk?! Mogen ze niet van hun oude dag genieten? Ze moesten zich diep schamen..

   • Gaat hem niks aan. Respect voor jou taal gebruik .papegaai denkt dat die eeuwige blijft mopperen op geef moment houdt het op

  19. Weer hebben de nsbers deze slag gewonnen.De verraders van de fnv en CNV kunnen weer gaan slapen .Hopelijk mogen zij doorwerken tot de dood. Al die tijd wel voor de asielparasieten betalen hoor!
   U wil dat zo graag. Ook houden veel nederlandse huichelaars en wegkijkers van de islam. Hopelijk stikt u erin.

   • Democratischer kan het niet. Je hoeft het er niet mee eens te zijn. Voor de uitwerking ervan zijn er weinig alternatieven wanneer je je grondig verdiept in de materie.

  20. Wilders heeft het ook niet moeilijk in dit leven? Als mavist tot zijn pensioen in de Tweede Kamer schreeuwen dat niets en niemand goed is en daarvoor een salaris opstrijken? De PVV kan toch niets veranderen in de samenleving.
   Lekker makkelijk je centjes verdienen hoor!!

   • Peter, wilders heeft het helemaal niet makkelijk. Hij kan niks doen nergens naartoe zonder bedrijft te worden alleen omdat hij zijn mening uit!! In wat voor land leven we dat een persoon door de maatschappij zo erg wordt uitgekotst die nooit iets fout heeft gedaan? Hij woont op een geheime plek en heeft een leger van bodyguards. Nou nou ge-wel-dig

  21. Waarschijnlijk dachten de niet stemmers ?
   wat maakt mijn stem nu uit ? verneukt worden we toch wel.
   Ben benieuwt hoelang het gaat duren voor dat de ja stemmers daar ook achter komen?
   Is het niet door den haag dan wel op de 1 of andere vreemde manier door brussel

  Comments are closed.