Hooligan over de vloer

  1
  226

  Leestijd: 0 minuten.

  Die Britten. Kennelijk nog niet genoeg sores aan de kop met Brexit en dan nodigen ze ook nog Donald Trump uit. Alsof je de deur openzet voor een olifant om eens lekker door het porcelein te stampen.

  Er schijnt wel een bedoeling achter het bezoek te zitten. De president moet gepaaid worden. Want als de Brexit doorgaat, moet een handelsverdrag met de VS de economie redden. Londen zwijmelt graag over de ‘special relationship’ die het met Washington zou hebben.

  Dat is voornamelijk een sentimentele illusie van Britse kant. Want als het erop aankwam liet Washington zich er weinig aan gelegen liggen. Belangen gingen/gaan altijd voor.

  En nu met Trump. Een kopje thee met de Queen is leuk, maar niet genoeg voor grootse gebaren. De Britten zijn ‘losers’ en de zelfbenoemde koning van de deal heeft aan niemand zo’n hekel als aan losers. En daar zit je dan. Tussen de scherven, met het bange gevoel dat het helemaal niets gaat opleveren.

  1 REACTIE

  1. Hooligan over de vloer. Is dat geen majesteitsschennis van een bevriend staatshoofd? Want Trump is toch een staatshoofd die zichzelf elke ochtend voor de spiegel kroont tot keizer van het keizerrijk, America First. Aks je Elizabeth naast Trump ziet denk je toch: Majesteit kijk goed uit je ogen want voor je het weet lig je onder een olifant.

  Comments are closed.