Ja en amen

  6
  548

  Leestijd: 0 minuten.

  De partijraad van de SP komt vandaag bijeen in Amersfoort. Er wordt een commissie samengesteld die de slechte verkiezingsresultaten moet evalueren. (Ik ontleen deze informatie aan de NOS, want op de website van de partij staat niets).

  De voorgestelde commissie bestaat voor meer dan de helft uit vertegenwoordigers van de partijtop. Fractieleider Lilian Marijnissen zit erin en vicefractievoorzitter Renske Leijten. En ook partijvoorzitter Ron Meyer, die vorige maand, na de zoveelste verkiezingsnederlaag, aankondigde eind dit jaar te zullen vertrekken.

  Hier en daar wekt deze gang van zaken verontwaardiging. Een opstandig lid spreekt van ‘een slager die zijn eigen vlees keurt’. Maar Leijten wijst hem bits terecht. Ze juicht het juist toe dat Meyer meepraat over de koers ‘want hij weet wat er speelt’. “Het uiteindelijke besluit neemt niet hij, dat doen de leden op het congres.”

  En zo is het precies. De SP-top weet wat er speelt en op elk congres mogen de leden braaf ja en amen knikken.

   

  NASCHRIFT: De SP heeft besloten de evaluatiecommissie wat uit te breiden met ‘gewone leden’. Marijnissen, Meyer etc. blijven uiteraard gewoon lid.

  6 REACTIES

  1. Als er een anti democratische partij is is dat wel: De partij van GroteSterkeLeider. Bij de SP zal best het nodige mis zijn, maar ga me a.u.b. niet wijsmaken dat elk Kamerlid altijd naar eer en geweten kan stemmen wanneer dat afwijkt van de partijlijn. Een anti democratische partij, de partij van GroteSterkeLeider, de touwtjes in handen geven zodat zij bepaalt wanneer zij een kabinet naar huis wenst te sturen door zogeheten democratische partijen als CDA en de VVD zegt toch genoeg. Een Kamerlid moet zijn/haar geweten uitschakelen, als regel, en zich onderwerpen aan het partij standpunt, of geldt dat alleen bij de partij van GroteSterkeLeider?

  2. 1. Leijten heeft niet het woord gevoerd op de Partijraad.
   2. Er zitten o.a. ook fractievoorzitters en andere volksvertegenwoordigers uit den landen in de commissie.
   3. Partijraad is een vertegenwoordiging van alle leden van de SP die 5 keer per jaar plaats vindt. Hier worden op democratische wijze besluiten genomen en opdrachten uitgevoerd van het congres.
   Kent u een partij die nog democratischer is?
   Kortom, u verkondigt nepnieuws en bent daarmee niets meer dan een slippendrager van rechts en schrijver van pulpblaadjes

  3. Wat een ontzettend naar stukje hebt u weer geschreven mijnheer Kockelmans. En dan even tussen neus en lippen door vermelden: De SP heeft besloten de evaluatiecommissie wat uit te breiden met ‘gewone leden. Dat zie ik anders nooit gebeuren bij de andere politieke partijen waar u fan van bent. Die betrekken nooit gewone kaderleden bij interne onderzoeken. Of hebt u ook opdracht gekregen van de top van de PvdA om de pijlen op de SP te richten? Het begint op te vallen al die negatieve berichtgeving op een partij door de gevestigde landelijke media.

  4. Zo jammer.
   Heel even een losbandige uiting met frans en daarna?
   Stalin Mao Lenin en ok ja Marx zijn dood.
   Ik zelf ben rechts maar er zijn zeker mensen in die groep van sp waar ik zeker naar luister.
   Waarom toch vast houden aan iets waarvan de tijd heeft bewezen? dit faalt .
   Intern moet men accepteren Mao Lenin Stalin zijn dood en hebben gelukkig gefaald.
   naar buiten toe uitstralen wij zijn er voor ieder ? Maar intern angst voor het politbureau?
   De PvdA is intern een monster .
   Ontgroei dit aub en word volwassen.

   • Als ik dat stuntelige taalgebruik van je lees Bruinsma weet ik zo ook wel dat je rechts bent. Het niveau van het leesplankje niet ontgroeid en toch overal een mening over uitkramen. Stijlbloempjes: “Heel even een losbandige uiting met frans(sic) en daarna?” “en “De PVDA is intern een monster”…. Leuk is ook: “Stalin Mao Lenin en ok ja Marx zijn dood” Ontgroei dit “monsterlijk” taalmisbruik aub en gooi je culturele erfgoed waar rechts anders zo dol op is, niet te grabbel. Hoewel Je de SP niet tegelijk met een warhoofd als Marx en massamoordenaars als Mao en Lenin mag noemen had je ook in eenvoudige zinnen duidelijk kunnen maken dat partijen als de SP, maar ook de PVV en het FvD nooit iets zullen betekenen als hun ideologie blijft bestaan uit partij-dictatuur en anti-democratische uitlatingen.

    • Nog nooit zo trots op mezelf geweest ?.
     Nog nooit heeft het min v onderwijs zo snel de beurs getrokken.
     Voor leeraren een tip !
     Maak de ogen moe !
     De hersenen murw en je krijgt veel gedaan.
     Ik denk dat ik mee heb mogen werken en schaam mij niet !
     Getekend een over het Hoofd gekeken en vaak vergeten blanke autochtoone staatsburger uit de onderlaag van de hier vergeten bevolking .
     Dank aan de minister dank aan de Kamerleden.

  Comments are closed.