Jaarsalaris

  7
  391

  Leestijd: 0 minuten.

  ING verdubbelt het salaris van zijn topman Ralph Hamers dit jaar van 1,5 naar ruim 3 miljoen euro. GroenLinks-leider Jesse Klaver en de vakcentrale CNV staan op hun achterste benen, maar president-commissaris Jeroen van der Veer van ING vindt de loonsverhoging van Hamer volkomen terecht. In verhouding tot zijn collega’s van overeenkomstige Europese bedrijven verdient de bestuursvoorzitter van de multinational nu veel te weinig, laat hij weten. “Ralph Hamers is eredivisie, maar werd Jupiler League betaald.”

  Klinkt leuk, maar de vergelijking gaat een ietsjepietsje mank. Want volgens een recent overzicht strijken spelers in de eredivisie gemiddeld 278.500 euro per jaar op. Ook nog altijd heel ruim boven het doorsnee ING-salaris overigens.

  7 REACTIES

  1. Ik vind dat deze man en anderen veel te weinig verdienen. Wat die mensen niet voor en verantwoording dragen, onbeschrijflijk. Zich totaal wegcijferen om de minste der mijnen te zijn en om te dienen in plaats van gediend te worden en dat voor een kleine vergoeding van slechts 1,5 miljoen, let wel: bruto. Terwijl anderen maar liefst met 945 euro moeten rondkomen, dat wil zeggen slapend rijk worden. Het is echt oneerlijk verdeeld in deze wereld.

  2. En daar zit ik dan met een bijstandsuitkering van 945 euro. En ik moet net zoveel rekeningen betalen als dhr.Ralph Hamers .

   • Zo is dat boycotten die handel het GROTE graaien is weer begonnen. Hoeveel medewerkers moeten er nu uit? Het moet toch ergens van worden betaald!!Zet anders de balans maar weer vol rommelhypotheken .Kun je de boel nog een paar jaar mee bedonderen. De staat schiet wel weer bij.

  3. Dat is natuurlijk schandalig hoog – maar wat ik niet snap is, waarom politici (Klaver) zich daarmee moeten bemoeien. Als je het salaris van 2e kamerleden vergelijkt met minima en sociale uitkeringen is dat ook veel te hoog. Wil Klaver echt eerlijker delen? Maar ach, misschien maakt hij wel de helft van zijn schadeloosstelling over naar de armen. Maar wacht, misschien doet Hamers dat ook wel.

   NASCHRIFT REDACTIE: Kamerleden verdienen circa 110.000 euro per jaar, ministers 185.000, allebei aanzienlijk minder dan een gemiddelde eredivisievoetballer

    • Heb je enig idee wat de kamerleden, de meeste dan, voor werkweken maken en wat voor werkweek ze hebben? Als je hun salaris per uur uitrekent hebben ze een mooi uurloon, maar niet exorbitant. Als je de bagger meerekent die ze in de pers en op internetsites over zich heen krijgen, zou ik voor geen goud met ze willen ruilen.

  Comments are closed.