Jesse den Uyl

  5
  481

  Leestijd: 0 minuten.

  GroenLinks-leider Jesse Klaver vindt het na 40 jaar rechts beleid weer tijd voor een links kabinet. A la het kabinet-Den Uyl. Klaver was toen nog niet geboren dus bij deze enige informatie.

  Dat kabinet was behalve in de links-nostaligische legendevorming geen succes. Het had drie grote hervormingsvoorstellen die nu iedereen vergeten is, vooral omdat ze nooit van de grond kwamen. Het financieel-economisch beleid schoot tekort toen de eerste oliecrisis uitbrak. En het kabinet zelf was bepaald geen harmonieus ensemble. Te veel valse noten.

  Wat is blijven hangen is het motto, de spreiding van macht, kennis en inkomen. Kwam ook niks van terecht.

  Nadat Den Uyl in 1977 ‘de verkiezingen had gewonnen maar de formatie verloren’ kwam er weer een rechts kabinet, Van Agt-Wiegel. Den Uyl sloot toen een debat vaak af met de strijdkreet: ‘Dat tweede kabinet Den Uyl komt er toch!’ Dat bleef een droom.

  En nu een eerste kabinet-Klaver? Dream on, my boy, dream on.

   

   

   

  5 REACTIES

  1. Toch jammer dat er geen sociale gedachte meer leeft onder de meerderheid van de Nederlanders.
   Als wij niet oppassen zal de armoede in Nederland zo groot worden dat we het niet meer kunnen verbergen. Denk maar aan kinderen in arme achterstandswijken in grote steden of op het platteland in krimpgebieden. Het gebeurd nogal eens dat ze niet goed of genoeg te eten krijgen. Ondervoede kinderen liggen zelfs in Nederland op de loer. Vooral voor alleenstaande ouders die net niet arm genoeg zijn voor de voedselbank. De voedselbank is de Nederlandse versie van de Gaarkeukens van Chicago. Goed dat ze er zijn, schandalig dat ze nodig zijn in het “veramerikaanste” Nederland met een medogenloze lik op stuk maatschappij van het kabinet Rutte. Ook de bejaarden met een klein pensioen in Nederland zien hun inkomen jaarlijks zakken door het wanbeleid van o.a de ABP!

  2. Zo blij dat er echte mannen zijn die ons gaan redden van de ondergang die ons vergezichten bieden waar je echt enthousiast van wordt. Bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen stem ik op de echte mannen met balls and brains: Ik stem op mijn Mark, mijn Jesse, mijn Thierry, mijn…hoe ze ook allemaal heten mogen als het maar echte mannen zijn met balls and brains. O, natuurlijk nummer een bij mij staat GroteSterkeLeider die in zijn eentje een hele partij is en dat heet dan democratie, maar hij komt op voor blonde blauwogige Gottftried en Helga’s, sorry, voor de Henk en Ingrids en misschien ook welk een beetje voor mij met mijn bruine ogen en grijs haar (vroeger zo heerlijk zwart). Ik ben geen moslim, maar ook niet Arisch.

  3. Je kan merken dat “vriend” Klaver niet in de tijd van het kabinet Den Uyl geleefd heeft. Dat was het slechtste wat Nederland kon overkomen. Laat Klaver maar lekker propaganda voor een zodanig kabinet maken, des te minder zetels Groen Links krijgt. Ga zo door Yasser Klaver, op naar de ondergang!!

  4. Helemaal eens met deze mening. Klaver, de klimaat populist met nauwelijks inhoudelijke kennis en een torenhoog positief ( zo hoog als de Mount Everest ongeveer ) zelfbeeld met geen enkele zelfreflectie is niets anders dan gebakken lucht gebouwd met Amerikaanse verkiezingsmethoden a la Obama.
   Hij vertegenwoordigt een partij die op fundamentistische grondslag- zoals Noord Korea of Iran- zijn rechtlijnige dogma’s meent aan iedereen te moeten op te leggen ongeacht de kosten die opnieuw uitsluitend door de mensen in loondienst en gepensioneerden zullen moeten worden opgebracht ondanks zijn – populistische ideologie – (misschien is propaganda of indoctrinatie een betere term- )dat het bedrijfsleven deze enorme kosten zal opbrengen
   Zelfs het Centraal Planbureau heeft aangegeven dat minimaal 80% van de aan het bedrijfsleven op te leggen CO2 korting zal worden doorberekend aan de burgers. Ik bedoel maar ……

  5. De “Uil van Minerva” krijgt veel meer steun van de kiezer dan “Jesse den Uyl”; de kiezer is niet achterlijk!

  Comments are closed.