Jetten buigt naar links

  12
  987

  Leestijd: 1 minuten.

  Rob Jetten heeft de eerste les al getrokken uit zijn korte loopbaan als lijsttrekker van D66. Hij moet niet overschakelen op de automatische piloot en tot vervelens toe zichzelf herhalen. Dat neemt niet weg dat zijn speech tot het congres van zijn partij, zondag, veel gelijkenis vertoonde met zijn eerste grote toespraak die hij afgelopen maandag hield, de Kerkdijklezing.

  Jetten haalde toen het nieuws door te pleiten voor een progressieve belasting op vermogens van miljonairs. Wie niet beter zou weten, zou zo maar kunnen denken dat het een tekst was van een leider van een uitgesproken linkse partij.

  Ook zondag liet Jetten zijn linkse gezicht zien, maar dit keer hield hij GroenLinks en SP met meer nadruk voor dat je idealen niet kunt verwezenlijken zonder samenwerking met andere partijen. Dat bracht Jetten er zelfs toe D66 uit te roepen tot de “enige serieuze klimaatpartij”.

  Niet aardig dus voor Jesse Klaver van GroenLinks. Toch wilde Jetten de uitgestoken hand laten zien, die PvdA en GroenLinks missen bij premier Mark Rutte. Alleen bij een handreiking  zijn zij bereid in de Eerste Kamer de coalitie aan een meerderheid te helpen bij belangrijke wetsvoorstellen na de verkiezingen op 20 maart.

  Jetten noemde niet andere partijen die zouden kunnen samenwerken met de coalitie. Zijn hand ging wel naar Lodewijk Asscher en Lilian Marijnissen van de SP  in “de strijd voor radicale kansengelijkheid”. En naar Jesse Klaver voor “humaan migratiebeleid”.

  Jetten bekende daarmee kleur en lijkt daarbij alle steun te krijgen van zijn partij. D66 staat net als de regeringspartijen VVD en CDA op zwaar verlies in de peilingen, maar als dat verlies meevalt en D66 zich kan profileren binnen de coalitie lijkt Jetten een goede kans te maken om de opvolger te worden van Alexander Pechtold als de onbetwiste leider van zijn partij.

  12 REACTIES

  1. Wij de gewone Nederlander (zoals rutte ze minachtend noemt) zijn toch de klos en moeten overal voor betalen. Dus het maakt niet uit of je door de hond of kat gebeten wordt. Als ik ga stemmen moet ik overal voor betalen en als ik niet ga stemmen ook. Alleen we hebben andere zakkenvullers en landverraders in Den Haag. Dus ik denk niet dat ik ga stemmen. Als ze eindelijk in de regering zitten dan liegen en bedriegen ze alles wat los en vast zit en zitten lekker in de grote belastingpot te graaien.

   • Stem AUB wel !
    Maar vergeet niet dat ook al worden deze en de EU verkiezingen ondergesneeuwd door het milieu debat, er veel meer op het spel staat!
    Een stem op D66 is bv ook een stem voor de EU in de grondwet?
    Een stem op Gr Li is ook een stem op de wetteloosheid alla Amsterdam! en ongeremde import! (iedereen er in en niemand er uit)
    CU/D66/GrLi betekend een voller Nederland waar uw en mijn kinderen achter het net vissen voor een woning!
    Voeg hier het CDA bij en deze partijen zorgen er voor dat de Veluwe een stadspark wordt waar de wolf (VVD) uw schrale vegetarische maaltijd van het bord eet.

  2. Ik kan de jubelstemming van de nieuwe messias jetten alleen maar toe juichen:()
   Gaan met die banaan rob!
   Met mensen zo als hij is er nog hoop voor NL:)

  3. Poster van een lachende Jetten gezien bij de Hemweg Centrale in Amsterdam?
   Leuk toch, dat leedvermaak over 50 mensen die hun baan kunnen verliezen?
   Jetten heeft helemaal niets met gewone burgers maar alles met de linkse elite; een cariére-politicus.
   Je zal maar op hem en zijn hypocriete partij stemmen.

  4. Strategie van Jetten is om linkse kiezers te trekken en zo het kabinet aan een meerderheid in dan eerste kamer te helpen. Ik hoop dat linkse kiezers daar niet in trappen.

  5. Het is in ieder geval fijn dat Jetten het ware gezicht van D66 laat zien.
   Een linkse partij die zich in staat acht ons land nog verder de afgrond in te storten.
   Ik schreef recentelijk nog dat Jetten (figuurlijk) bij Klaver in bed ligt.
   Tot mijn grote genoegen zijn de “sprookjesvertellers” van D66 in de peilingen gehalveerd.
   Niet iedereen laat zich meer in de maling nemen in dit land, met dank aan Pim Fortuyn, Thierry Baudet, Theo Hiddema en Martin Bosma.

  6. Het is heel spannend te zien hoe er al bruggen bouwend en handen uitstekend hard gewerkt om via Nederland de wereld van haar ondergang te te redden. Nu maar hopen dat het volk massaal gaat stemmen en op de juiste partij. Niet op een volksvertegenwoordiger in de provincie, die op zeer deskundige en integere wijze een Eerste Kamerlid benoemt. Voor mensen die het nog steeds niet begrijpen het zijn indirecte Tweede Kamerverkiezingen stem dus Buma, Seegers, Jetten, Rutte, Marijnissen, Klaver, GroteSterkeLeider enzovoorts. Nu het nog kan. Het zijn deze ‘jongens en meiden’ die ons land en daardoor de wereld gaan redden, of de wereld gaan redden en daardoor ons land. MENSEN GA STEMMEN, IK SMEEK HET JULLIE; DE CHINEZEN VEROVEREN REEDS ITALIE!!!!!!!

    • Het klimaatakkoord wordt vanmiddag gepresenteerd; u weet wel die afspraak die bedrijven als grootste vervuilers ontziet, de burgers gedwongen op kosten gaat jagen voor maatregelen die helemaal niets helpen omdat het buitenland niet meedoet.

     Gisteren kwam er iemand aan de deur collecteren voor Amnesty International. Dat heb ik geweigerd, deels omdat ik die club niet geloof en anderzijds omdat ik mijn geld hard nodig heb om straks alle klimaatmaatregelen te betalen.
     Ik heb nu alle donaties aan liefdadige instellingen gestopt; het kan niet alleen maar van 1 kant komen!

  7. Jetten buigt niet naar links, Jetten is puur links.
   D66 beweert altijd een liberale middenpartij te zin maar niets is minder waar. Met Jetten als leidsman is D66 een iets minder extreme kopie van GL. Niet iets voor mij om op te stemmen.

  Comments are closed.