Jetten weet het al

  19
  1113

  Leestijd: 1 minuten.

  Het is een alarmerend bericht: Nederland zit op slot. Na het geruchtmakende stikstofarrest van de Raad van State lijkt niets meer te kunnen. De aanleg van wegen staat op de tocht, net als de uitbreiding van boerderijen en er dreigt ook een streep door plannen voor nieuwe woonwijken. Zelfs de nieuwbouw van de Tweede Kamer en de aanleg van vliegveld Lelystad zouden niet door kunnen gaan.

  Dat probleem pakken we aan zoals we in Nederland alle grote problemen aanpakken. Een gezaghebbende commissie van wijzen moet met een rapport komen met zwaarwegende adviezen. En zo zal de commissie Remkes met een rapport komen, waarschijnlijk nog deze maand.

  Rob Jetten, fractieleider van D66 in de Tweede Kamer en in beeld als de echte nieuwe partijleider, heeft er niettemin nu al een mening over. Hij zette D66 zondag in het tv-programma WNL op Zondag neer als de partij die de problemen op de woningmarkt voortvarend aan wil pakken door te “bouwen, bouwen en bouwen”.

  De uitstoot van stikstof als gevolg van de bouw van woningen is volgens Jetten veel minder dan de uitstoot door verkeer en landbouw, dus moet de oplossing vooral daar gezocht worden. Dat is natuurlijk tegen het zere been van “vroem-vroem” VVD en dat van het CDA, dat zich steevast opwerpt als een pleitbezorger van de boeren.

  Dat weet Jetten ook, en dus is er weer wat te bespreken met deze regeringspartners. Daaruit zal blijken of de soep zo heet wordt gegeten als die zondag is opgediend. Intussen heeft Jetten D66, de partij die weer wat opkrabbelt in de peilingen, op de kaart gezet. En een blijk van bekwaamheid gegeven als het straks gaat om de keuze van een nieuwe partijleider.

   

   

  19 REACTIES

  1. Voor Haasnoot. Wat moet ik nou met jou aan Ronaldo. In een krabbel vol taal en/of stijlfouten word ik 4 keer uitgemaakt voor leugenaar of bedrieger en zelfs 1x een pa-tho-lo-gi-sche leugenaar genoemd. Mijn “betoog” zit volgens jou vol “onwaarden” Gelukkig geen onwaarheden. Trillende handen zeker, van frustratie. Hindert niks hoor. “Speudo-realiteit” vind ik wel een leuk woord. Het betekent niets, maar goed. Er zijn nog een paar meer hoor. Kijk maar na. Die TOPAMBTENAREN van jou worden straks weer gauw zich vervelende pennelikkers hoor. En het proces gaat gewoon door. Precies zoals ik ook gewoon doorga, want als je de verkrachting van de Rechtstaat in Polen en de dictatuur en xenofobie in Hongarije wegstreept tegen een paar onnozele tweets dan zijn bij jou BEIDE hersenkwabben niet in orde. Over zielige figuren gesproken. Voor de goede orde, ik ben partijloos en zeker niet extreem-links, maar ik reageer op bijdragen hier, die m.i. kant noch wal raken zoals b.v. het ontkennen van de democratie, het flirten met Poetin en de blinde haat tegen de EU. Ook zij die heil en genezing denken te vinden bij populistisch-rechts zal ik van repliek dienen.

  2. Ik heb geen idee of jullie er van af weten, maar, wat gaat Rutte met 50 miljard doen die hij wilde besteden aan vernieuwingen in de openbare sector? O ja ik weet het al, hij laat de nationale schuld met 50 miljard oplopen en daarvan gaat hij nieuwe snelheidsborden van 130 km naar 120 km maken en plaatsen, en natuurlijk de veestapel halveren. Want dat zijn de boosdoeners, en echt niet het vliegverkeer of zware- en petrochemische industrie of cruiseboten. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

  3. In een land zo groot als een postzegel, valt er weinig meer te plakken. D66 heeft een punt. 100 Miljoen kippen, dat klinkt toch als een vorm van Afrikaanse overbevolking.
   Huizen, huizen, huizen bouwen, zegt D66.
   50.000 Polen er bij. Da’s ook D66.
   Meer, meer, meer, economie zegt de VVD. Minder, minder, minder… O jee…
   O, kippen. Varkens en koeien. Da’s gelukkig voor de vijfde colonne – de staat achter onze staat – ‘het machtige ambtenarenkorps van Justitie’ GEEN probleem. Kijk da’s slim van Jetten. Je moet tegenwoordig van de geheime deugpolitie bij Justitie wel op je woorden letten…
   Anders schakelen ze de rechtelijk macht in. Da’s een kwestie van even mailen naar de minister en die rechtelijke macht op het verkeerde been zetten. Houden ze je jaren mee bezig…
   Maar klimatologisch gezien hebben ze beiden gelijk. Wilders en Jetten.
   Te veel mensen en dieren op een postzegel. Hoewel je het eerste niet mag zeggen… Zeker niet van Jetten. Maar geen nood, ze zijn voor euthanasie. Da’s vrijwillig toch minder, minder, minder…
   Eigen keuze in eigen leven, vind ik persoonlijk wel zo christelijk.

  4. Mijnheer Glasnjet,
   Bij het Ministerie van Justitie hebben ze nog een baan voor u.
   Daar zult u goed tussenpassen met uw vooringenomen standpunten. Het maakt niet uit of u nu gelijk heeft of niet, als u maar de rechtsdenkende mensen met alle middelen (ook ongeoorloofd) veroordeeld krijgt.

  5. Als je wilt weten hoe achterbaks, leugenachtig en onbetrouwbaar onze overheid is, zou ik de volgende link over de bemoeienis met het Wilders-proces eens lezen.
   https://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/content/documents/2019/09/08/geheimestukken.pdf

   Deze documenten zijn inhoudelijk, sturend en bevestigen datgene wat het OM en de ministers ontkennen.
   Het is niet te ontkennen dat D66!!! topambtenaren onder verantwoordelijkheid van Opstelten hier achter zaten en het OM instrueerden.
   Opstelten en Bolhaar (hoofd OM) beweerden dat ze hier geen herinnering aan hadden; ze zeiden NIET dat het niet waar was. Dat is een nuanceverschil; ontkennen is meineed. Dementie is een belangrijke voorwaarde voor een baan bij de overheid. Wie durft nog te zeggen dat Nederland een rechtsstaat is?

   • Ik niet, ben het helemaal met u eens.

    En omdat ik minimaal met 10 woorden moet reageren: toch jammer, en ook wel onbegrijpelijk, dat goed Nederlands schrijvende mensen zoals Glasnjet, zich zo in de luren laten leggen door Den Haag (en misschien ook wel Brussel en Straatsburg).

    • Aan “10-woorden-Petra” het volgende: Je dacht natuurlijk “die landverrader en wegkijker” schrijft zo goed Nederlands. Het is een schande dat zo iemand nog gelooft in democratie en in de rechtsstaat en niet in wat je hier vaak leest van reageerders die in elke zin 2 taal- of stijlfouten maken en soms hun naam ternauwernood kunnen schrijven. Ja, het is treurig gesteld met dat soort mensen Petra. Dom, maar wel altijd de regering waar ze hun uitkering of huurtoeslag aan te danken hebben voor rotte vis uitmaken. Ik geloof in onze democratische instellingen maar niet in de griezelige dwaalleer van onze kampioen-plucheplakker en de het boreale geklets van de Grote Filosoof. Want in de luren laten leggen door wie ook maar, is bij mij nog nooit gelukt.

     • Geloof = niet met zekerheid weten.
      Gelukkig heb ik geen uitkering noch huurtoeslag, noch ook maar iets van deze regering. Ze jatten alleen maar van mij. Dus mag ik schelden zo veel ik wil.
      Overigens moet u hier nodig ‘gecorrigeerd’ worden als ik zie hoe ‘ze’ met Wilders omgaan. Uw (schijn)heilige instellingen worden m.i. toch wel op de proef gesteld.
      Vraag mij af waarom Timmerman wel zo’n grote mond opzet over de rechtstaat in Polen en Hongarije maar zwijgt als als het zijn eigen land aangaat. Kijk, da’s wat Baudet zegt: de werking van het kartel.
      Goed dat er zo iemand is. ??
      Precies daarom zwijgt ook Grapperhaus omtrent zijn politiek gemotiveerde ambtenaren die vanachter hun burelen rechts een hak proberen te zetten.
      En Rutte over de dubbele boekhouding van de Staat m.b.t. het Koninklijke meubilair. Want dat is te complex ‘geloofd’ hij.
      Da’s toch heel simpel hoor… De koning krijgt zo een bonus. ?
      Van ons belastingsgeld. Over toeslagen gesproken….
      Maar toegegeven: ik heb de Koning nooit horen klagen. 3 Ton per jaar extra, dan ga je ook niet schelden.
      Dan roep je uit volle borst: lang leve de regering! ?

      • Daar is Haasnoot weer. Begint al met een canard. Geloven In Iets betekent niet: ik geloof dat de voordeur open staat of, ik geloof dat ze Ronaldo bij 50+ hebben geroyeerd…maar het onwrikbare: Ik Geloof. Maar misschien ben je te cynisch om dat te begrijpen. Want cynisch ben je als je de dictatuur in Polen en Hongarije vergelijkt met een opgeblazen en met de haren erbij gesleepte storm in een glas water. Kwebbelende lagere ambtenaren zijn plotseling TOP-ambtenaren. Minister Opstelten blijkt nu opeens zich toch niet met de zaak te hebben bemoeid! En moet het O.M in een hoekje zonder hulp van derden zo’n belangrijk proces voorbereiden? Hij vraagt advies maar krijgt ook ongevraagd onzinnige tweets. Dat is niet verboden en heeft niets met politiek te maken. Er wordt door de kornuiten van H. geschreeuwd alsof er rechters zijn omgekocht maar de rechterlijke macht is niet gecorrumpeerd en de Scheiding der Machten is in stand gebleven. Het is jammer dat Haasnoot door het uitkramen van barre en soms stuitende onzin steeds de morele slag verliest. Hij hoort echt thuis in het gezelschap waarin een maf elite-model, een cynische advocaat en een stel onroerend-goed-hufters de dienst uitmaken.

      • Glasnjet,
       Dat je je toevlucht neemt in liegen en bedriegen vind ik laf maar vooral kwalijk naar de lezers van deze site. Je betoog zit wat het nieuws betreft vol onwaarden.
       Ik heb dat eerder met linkse rakkers meegemaakt (Piet en zijn pseudoniem Gerald). Verliezen ze een betoog dan worden het pathologische leugenaars.
       Zo ook jij dus.
       Het zijn TOPAMBTENAREN (link 1) en wat jij er van maakt is een gewoon een pure leugen. Je poogt de lezers hiermee te expres misleiden. ?
       In de rest van je betoog bagatelliseert iets dat volop anders in het nieuws staat. (Voor de lezer zie link 2).
       Voor jou hoeft het niet. De linker hersenkwab heeft weer besloten een speudo-realiteit aan te nemen.
       Ik vind je ondertussen een heel zielig figuur worden…
       https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4841486/wilders-pvv-opstelten-grapperhaus-marokkanen-openbaar-ministerie
       https://www.parool.nl/columns-opinie/als-wildersgate-waar-is-moet-het-hele-kabinet-aftreden~b24034e2/

   • Vanmiddag beweert de Advocaat Generaal “van Sta” dat de gewraakte e-mails van ambtenaren van Opstelten het OM nooit bereikt hebben; het zouden maar interne e-mails zijn. Zou er nog iemand zijn die dit “verhaal” van het OM gelooft?
    Wat mij betreft, ik zal nooit meer enige medewerking verlenen als getuige of wat dan ook aan het OM of Justitie. Ik zie niets, ik hoor niets en ik zeg niets.
    Mijn vertrouwen is de rechtsstaat is al jaren NUL! Dat dateert van de tijd dat het toenmalig kabinet (Balkenende, Bos) zich achter de schermen bemoeide met de rechtszaken tegen o.a. Dexia en Legio-lease wegens de aandelenlease zwendel, om te voorkomen dat banken en instellingen failliet gingen aan schadevergoedingen (onderzoeksjournalist Cees Roelofs).

  6. Jetten, die is toch van die partij die het vragen stellen bij de klimaathype strafbaar wilde stellen, net als het ontkennen van de holocaust?
   D66, de partij van de nepdemocratie! Als die bij mij aan de deur komen trap ik ze er af.

   • Ja, we hebben in W. Hermans een onvervalste extreem-rechtse agressieveling in onze gelederen. Iemand die b.v. de AFD nog te gematigd zal vinden. Dit soort mensen wordt gedreven door haat en rancune tegen de democratie en is te herkennen aan de perverse leugens die ze proberen te verspreiden. Nooit heeft Rob Jetten “het vragen stellen” of iets dergelijks over het klimaat “strafbaar willen stellen”, en het ontkennen van de holocaust is al strafbaar of behoort dat te zijn. Als je in je mening over de fractieleider van D66 de holocaust er bij haalt ga je over duidelijke grenzen. Maar daar heeft W. Hermans lak aan. Als D66-ers aan de deur komen, wat in een democratie is toegestaan, sluit hij niet gewoon de deur, nee hij “trapt ze er vanaf” En dan de deur weer gauw dicht natuurlijk! Want met vlaggen en symbolen de straat opgaan, nee, dat durft hij niet. De kans is immers groot dat hij en zijn weinige mede-demonstranten door activisten die ook het geweld niet schuwen op een even gewelddadige wijze van de straat worden “äfgetrapt”.

    • @Glasnjet: U maakt uzelf belachelijk.
     Even kort op uw reactie ingaan:
     1. u kent mij niet eens maar u verzint mijn vermeende extreem rechtse sympathie omdat ik niet wens te trappen in de politiek correcte onzin van uw politieke geloofsgenoten. Hoe zit het met de vrijheid van meningsuiting?
     2. wat ik zeg over de ontkenning van de klimaathype is begin dit jaar wel degelijk voorgesteld door een geloofsgenoot van Jetten en door Groen Links met erbij “net als de ontkenning van de holocaust strafbaar is”.
     3. Iemand “van de deur trappen” is een gewone Nederlandse uitdrukking en heeft niets te maken met geweld.

     Wat uw reactie wel duidelijk maakt is dat uw soort geen enkele kritiek duldt en mensen die iets anders vinden verkettert; dan mag ik u een links-extremist vinden, toch?

     • Nou Hermans je noemt me maar zoals je wilt. Maar mag ik jou dan dom noemen dat je zelf gelooft dat “van de deur trappen” een “gewone Nederlandse uitdrukking” is? Colporteurs en Jehova’s trap je dus van de deur. Is het bij jou dan ook gewoon om een tweet uit 2015 aan te halen als iets van recente datum? Ik verketter niemand W. Hermans. Die tweet is onzin natuurlijk maar ik stem ook niet op D66. Dat 80% van de Nederlandse bevolking NIET op die valse profeten van jou wil stemmen is natuurlijk bar frustrerend te meer omdat een populistisch-rechtse regeringsdeelname nu en in de toekomst er niet inzit. Dat je extreem-rechts bent neem ik terug en vrijheid van meningsuiting is een grondrecht. Wel moet je steeds in het oog houden dat de kwaliteit van ons landsbestuur opweegt tegen dat van zeker 187 landen in de wereld.

    • Nog even ter bevesting:
     De betreffende D66-er Filip Hoedemaeker schreef in een tweet aan Marianne Zwagerman, Charles Groenhuijsen, en het KNMI van 23-11-2015 om 10:59: “ik zeg, klimaatontkenning moet strafbaar worden gesteld”

   • Deze sukkel is geestelijk gestoord en je hebt er nog zo’n clown in de regering zitten. Wat denk je van die andere gestoorde van GroenLinks. Is ook helemaal doorgeslagen. Die zijn echt ziek.

    • Hendrie als je in 4 zinnen niets anders te melden hebt dan Sukkel, Geestelijk gestoord, Clown, Doorgeslagen en Ziek (gek) lijkt het erop dat er met jou zelf ook iets aan de hand is. Persoonlijk vind ik dat er veel moet kunnen maar te hopen valt wel dat het hier bij blijft en dat niemand in de toekomst de dood of een ongeneeslijke ziekte wordt toegewenst.

  7. Het gaat helemaal niet om landsbelang, maar om de vraag: hoe haal ik stemmen binnen? Dat geldt voor alle politieke partijen. De doorlopende prangende blijft: wie moet er gedekt worden en wie genaaid, uiteraard in landsbelang. Ik zelf hou bij wie het lekkerste kontje heeft, dan wie het leukste smoeltje en dan: wie de gezelligste babbel. Dat is soms best moeilijk om daar een verantwoorde keuze te maken omdat ook ik als kiezer uitga van het landsbelang.

  Comments are closed.