Kamer donderdag terug van reces voor debat over Spanje

  0
  50

  Leestijd: 1 minuten.

  De Tweede Kamer onderbreekt komende donderdag het zomerreces om overleg te voeren met minister Jan Kees de Jager van Financiën over het toegezegde steunpakket aan de Spaanse bankensector. Maandag besloot de eurogroep dat Spaanse banken 30 miljard euro tegemoet kunnen zien op voorwaarde dat het land zijn bankensector grondig hervormt.

  De  afdeling voorlichting van de Tweede Kamer maakte vandaag bekend dat het debat donderdagmiddag plaatsvindt. Het gaat om een overleg tussen de financieel woordvoerders van de fracties. Voordat het debat begint, stuurt De Jager een brief aan de Tweede Kamer.

  Het is nog niet duidelijk of de volledige Kamer op een later tijdstip het reces zal moeten onderbreken. Daarvoor dienen 30 Kamerleden een aanvraag in te dienen. Het plenaire debat kan plaatsvinden als meer dan 75 Kamerleden aanwezig zijn.

  Eerder vandaag deed de PVV een verzoek tot het houden van een debat over de zaak. ,,Het is een schande dat dit kabinet de Nederlandse belastingbetaler trakteert op miljarden aan belastingverhogingen terwijl het tegelijkertijd met miljarden strooit richting Spanje”, aldus PVV-leider Geert Wilders.

  Dat de Kamer snel bijeen zou komen om over de steun aan Spanje te praten, was al wel voorzien. De Jager wil ook zo snel mogelijk overleg met de Kamer, zodat donderdag of vrijdag een besluit kan worden genomen.