Kamervragen over miljoenendeclaratie curatoren DSB

  0
  74

  Leestijd: 1 minuten.

  Het onafhankelijke Kamerlid Jhim van Bemmel heeft Kamervragen gesteld over het bericht dat de curatoren van de failliete bank DSB bijna 30 miljoen euro hebben verdiend aan het afwikkelen van die kwestie. Van Bemmel spreekt van ,,exorbitante kosten”.

  De curatoren Rutger Jan Schimmelpenninck en zijn collega’s besteedden tussen oktober 2009 en juli dit jaar ruim 56.000 uur aan de afwikkeling en stuurden voor 29,1 miljoen euro aan rekeningen in, zo meldde de Telegraaf vandaag. Daarmee zou het een van de duurste afwikkelingen zijn ooit.

  Van Bemmel heeft vragen gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie. Hij is van mening dat gedupeerden onnodig veel geld zijn misgelopen als gevolg van de tarieven die de curatoren hanteren. Hij wil dat curatoren, net als notarissen, concurreren bij een aanbesteding.

  Nu worden curatoren aangewezen door de rechter commissaris en is er volgens Van Bemmel ,,geen enkele prikkel tot het leveren van een ‘goed product’ voor een zo scherp mogelijke prijs”. Het Kamerlid pleit er dan ook voor dat de faillissementswet wordt aangepast en curatoren zich kunnen inschrijven op een klus met een totaalbedrag of een bedrag per uur. Zo kan volgens hem de beste prijs/kwaliteit-verhouding worden gerealiseerd.

  Van Bemmel wil weten of minister Opstelten dat met hem eens is. Hij noemt de declaratie van de curatoren bij DSB ,,schandalig”.

   

  [tweet https://twitter.com/JhimvanBemmel/status/241104084634042368]

   

  RTL meldde dat accountantskantoor PWC 36.240 uur aan werk schreef en daarvoor een bedrag instuurde van 6,4 miljoen euro. De curatoren verwachten ook in 2012 en 2013 nog ‘intensief’ bezig te zijn met de afwikkeling van het faillissement met een uitloop die nog zeker een aantal jaren zal duren.

  Van Bemmel stapte eerder dit jaar uit de PVV-fractie en is nu onafhankelijk Kamerlid.

  Frontbencher.nl heeft ook alle peilingen (De Hond, EenVandaag, Synovate, TNS Nipo)

  Volg Frontbencher.nl op Twitter

  Volg Frontbencher.nl op Facebook