Kandidatenlijst ChristenUnie vastgesteld, geen wijzigingen

  0
  84

  Leestijd: 1 minuten.

  De leden van de ChristenUnie hebben zaterdag ingestemd met de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen. Er werden geen wijzigingen aangebracht.

  [tweet https://twitter.com/andre_rouvoet/status/219002266642939905]

  De eerste tien namen van de lijst zijn: Arie Slob, Joël Voordewind, Carola Schouten, Gert-Jan Segers, Carla Dik-Faber, Eppo Bruins, Herman Wegter, Anja Haga, Ixora Balootje en Ard Kleijer.

   

  [tweet https://twitter.com/gertjansegers/status/219006427623194625]

   

  Het huidige ChristenUnie-Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn staat niet op de lijst, hoewel ze wel beschikbaar was. Eerder werd aangekondigd dat ‘de vrienden van Cynthia’ tijdens het congres proberen haar alsnog op de kandidatenlijst te krijgen. Daarin blijken ze nu dus niet geslaagd.

  Ook PvdA, CDA, SP en GroenLinks houden vandaag een congres. Bij het CDA besloten de leden dat de bijdrage voor ontwikkelingssamenwerking 0,7 procent van het bruto binnenlands product moet zijn.

  Het CDA wil verder dat iemand automatisch donor wordt als degene tot twee keer toe niet heeft gereageerd op de vraag of hij donor wil worden of nabestaanden wil laten beslissen.

  De PvdA stemde tegen het plan om technische studies voor studenten gratis te maken. In het concep-verkiezingsprogramma van de VVD staat dat huizenkopers weer een hypotheek moeten kunnen afsluiten die hoger is dan de koopprijs van het huis, zo werd zaterdag bekend.

   

  Sywert van Lienden zegt flinke successen te boeken met zijn beweging G500.

   

  [tweet https://twitter.com/Sywert/status/219000539873165313]

   

  G500 heeft de aanpak gekozen om eigen mensen lid te laten worden van politieke partijen. Door mee te stemmen tijdens die bijeenkomsten, proberen ze het beleid van partijen zoals CDA, PvdA en VVD te beïnvloeden.

  Bij GroenLinks blijven kandidaten actie voeren om hoger op de lijst te komen. Het gaat om onder meer Arjan El Fassed, Liesbeth van Tongeren, Rick Grashoff en Linda Voortman.