Kartelpartij

  7
  372

  Leestijd: 0 minuten.

  Het lijkt er toch van te gaan komen. Forum voor Democratie staat klaar om mee te besturen in Zuid-Holland. De grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen heeft inhoudelijk overeenstemming bereikt met VVD en CDA. En dat gebeurde nog wel zonder hulp van superinformateur Hans Wiegel, die ‘een stapje terug’ had gedaan.

  Het principeakkoord kwam op ouderwetse manier tot stand. Dingen waar de partij in de verkiezingscampagne faliekant tegen was, zoals de plaatsing van windmolens, zijn niet langer taboe. Natuurlijk: “Extra windmolens op land hebben niet onze voorkeur.” Maar politiek bedrijven in Nederland betekent nu eenmaal water bij de wijn doen. De Zuid-Hollandse variant van FvD heeft dat gesnapt. Nu de rest nog.

  Of Forum werkelijk in het Zuid-Hollandse provinciebestuur stapt, staat overigens nog niet vast. De partij heeft samen met VVD en CDA geen meerderheid in de Provinciale Staten. Er moet nog een partij bij. Dat kan bijvoorbeeld GroenLinks, D66 of PvdA zijn. Het zal misschien niet meevallen het met deze partijen eens te worden, maar de situatie is zeker niet uitzichtloos. Als het je lukt om met de rechtse kartelpartijen een principeakkoord te bereiken, slaag je daar met de linkse kartelpartijen vermoedelijk ook wel in.

  7 REACTIES

   • FVD kan wat kartelvorming er ook wat van: bestuursleden die zichzelf kandidaatstelling voor de Eerste Kamer tijdens een ‘besloten leden vergadering’, mevrouw Naninga is raadslid in Amsterdam, wordt ook lid van de Eerste Kamer en stelt zich tevens kandidaat voor het Europese Parlement. Een prominent lid rond de kliek van Baudet, de heer Cliteur wordt ook al lid van de Eerste Kamer enz. Een soort mini-kartel van FVD draait al op volle toeren. Het bestuur van FVD bestaat nog uit twee peronen….. Met andere woorden: democratische vernieuwing? Nu nog maar even niet…….

    • Wat is er mis met 1e kamerlid worden voor je partij? Dat doen leden van alle andere partijen ook, toch? Oh ik snap het al; als het FvD leden zijn is dat ineens verdacht.

     Weet u wat ik verdacht vind? Dat D66-EU-raadslid Sophietje 4 ton aan verblijfkosten heeft gekregen in Brussel maar daar gewoon woont en nu beweert dat ze die heeft terugbetaald. 4 Ton? Dan moet ze een aardige bankrekening gehad hebben; dat gelooft geen hond.
     En natuurlijk was dat legaal toch? Alleen zijn die vergoedingen vooral bedoeld om corrupte EU-raadsleden aan wat extra inkomen te helpen bovenop hun schamele salaris van ruim € 8400,- per maand. € 8400,- per maand, daar kun je echt niet van rondkomen, toch?

  1. Er zijn natuurlijk andere partijen mogelijk om mee samen te werken dan die de auteur aangeeft. 50Plus en PVV bij voorbeeld. Of 50Plus en de PvdD. Lijkt mij politiek gezien toch een logischer keuze dan juist de partijen die ‘vijandig’ staan t.o.v. van het FvD die in dit artikel worden genoemd.

  2. ‘Paul Cliteur moet afstand nemen van FvD-standpunt over ondermijning’
   BNR webredactie Vandaag, 11:04
   Update: vandaag, 15:06

   “Paul Cliteur moet weg als hoogleraar aan de Universiteit Leiden als hij geen afstand neemt van de uitspraken van Thierry Baudet dat universiteiten ondermijnend zijn. Dat zegt rector magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden in BNR’s Big Five. Cliteur is hoogleraar in Leiden én beoogd fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de Eerste Kamer. Stolker wil nog wel met Cliteur in gesprek.”

   Carel Stolker is volkomen de weg kwijt!
   Cliteur kan niet ontslagen worden om wat een ander zegt; en Cliteur hoeft ook niet te zeggen wat hij wel vindt, dus hij hoeft ook geen afstand te nemen. Dat gaat een hele grote schadevergoeding worden voor de RU Leiden, als Stolker dit doorzet.

   Het toont maar weer eens de onverdraagzaamheid aan van allerlei lieden die het niet met FvD eens zijn; maar het zal ook voor extra stemmen zorgen bij komende verkiezingen omdat FvD stemmers inmiddels heel goed door hebben dat anderen bang voor ze zijn!

  3. Het is ook nooit goed bij onze vooringenomen Fons.
   Ben je wel bereid tot concessies om tenminste de kans te krijgen om iets aan te passen, dan verraad je je principes en ben je kartelpartij; doe je dat niet dan ben je terecht buiten het provinciebestuur gehouden.
   Over CDA en VVD die geheid ook dingen hebben moeten inslikken hoor je van hem niets.
   Ik word zo moe van dit soort vooringenomen betweters.

  Comments are closed.