Kiezers vallen kabinet af om dividendbelasting

  2
  451

  Leestijd: 0 minuten.

  Op dit moment is 56 procent van alle kiezers ontevreden over het kabinet Rutte III, 40 procent is tevreden. Voor het eerst sinds het aantreden van dit kabinet zien we dat de meerderheid van de kiezers ontevreden is over het kabinet, zo meldt I&O Research in een onderzoeksrapport.

  Als reden noemen ontevreden kiezers spontaan massaal de afschaffing van de dividendbelasting. Bijna twee derde (64 procent) is hier tegen. Dit zijn met name kiezers van SP, GroenLinks, PvdD en FvD, maar ook kiezers van D66, CDA en CU zijn in meerderheid tegen. Kiezers die nu op de VVD zouden stemmen, zijn als enige per saldo voor (47 procent voor, 35 procent tegen), maar onder kiezers die in 2017 op de VVD stemden is dat andersom: 46 procent tegen, 34 procent voor.

  Het meest ontevreden over het kabinet zijn kiezers van de oppositiepartijen. Kiezers van de regeringspartijen zijn tevredener, maar ook hier wordt gemord. VVD-kiezers uit 2017 zijn weliswaar het meest tevreden, maar een kwart is dat niet. Van de toenmalige kiezers van ChristenUnie en D66 is een derde ontevreden, van de CDA-kiezers zelfs 45 procent.

  2 REACTIES

  1. Dat maakt rutte niet uit wat het Nederlandse volk er van vindt. Het gaat er om wat de buitenlandse bedrijven er van vinden want die zijn belangrijker nog dan de EU. Landverrader.

  2. Wagt een onzin. Straks een loze belofte hier en een loze belofte daar en het volk gaat weer dankbaar op haar rug liggen kwispelen. Mocht dat niet lukken zijn er op de rommelzolder nog wel speeltjes dier je nooit kunt verpakken en het volk gaat vervolgens weer helemaal plat. Ik moet eerlijk zegge dat ik geen flauw benul heb op wie ik straks moet gaan kiezen. Waar blijven toch al die lekkere kontjes, leuke smoeltjes en de praatjesmakers? Ik mis ze enorm. Alleen die nieuwe volksvertegenwoordiger bij de VVD die gooit bij mij hoge ogen. Zo’n lekker jnteger kontje, zo’n betrouwbaar leuk smoeltje en deskundig gebabbel. O, ja, Thierry heet hij. Ik stem denk ik tegen die tijd op hem en hoop dat hij de jongste premier van Nederland wordt, ooit.

  Comments are closed.