Kindermars

  5
  241

  Leestijd: 0 minuten.

  De vaak aangehaalde (klein)kinderen gaan dus naar Den Haag om de volwassenen de oren te wassen. De planeet moet gered worden! Het gaat om hun toekomst! De boel staat in brand maar op het Binnenhof krassen ze als destijds Nero op een viool.

  Mooi, zo’n groene jeugd. Niet alleen maar aan het appen, gamen en instagrammen. Ze lopen nog warm voor een goede zaak. En de linkse partijen wrijven zich in hun handen. De jonge ‘drammers’, hun toekomstige kiezers.

  Alleen, de animo voor de mars op Den Haag schijnt niet over te houden. Klimaat leeft wel maar dat de wereldondergang voor de deur zou staan, nou nee. Er is geen reden tot paniek.

  Ze blijken vooral te vertrouwen op technologische oplossingen. Niks doemdenken maar vertrouwen in de, hun toekomst. Soms kunnen (groot)ouders heel wat leren van hun (klein)kinderen.

  5 REACTIES

  1. Wat een negatief stukje! Ook pijnlijk dat de schrijver de jonge mensen neerzet als volgers en toekomstige drammers.Ik ben blij dat jonge mensen de straat op gaan, en zich laten horen.
   Ik word een beetje moe van het rechtse gedram over zogenaamde “drammers”. Blij dat ook jonge mensen een mening hebben, en daarvoor uit durven komen. Hopelijk laten ze zich niet door drammers tegenhouden 🙂

   • Inderdaad wat negatief. Dat is vooral duidelijk door de opmerking dat de animo wat tegen zou vallen. Er werden 4.000 deelnemers verwacht en dat werden er volgens schattingen ongeveer 15.000. Zelfs als dat wat overdreven zou zijn, is het toch nog veel meer dan verwacht. Vergelijk dat eens met de gele hesjes dit weekend.

  2. Wie heeft niet in zijn jeugd het boek “Kruistocht in spijkerbroek” van Thea Beckman gelezen? Daarin werden kinderen opgejut en belazerd door zogenaamde monniken die die kinderen wijsmaakten dat God wilde dat ze Jeruzalem moesten bevrijden van de Turken. In werkelijkheid waren ze voorbestemd voor de Noord Afrikaanse slavenmarkten.
   Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het met deze kindermars precies hetzelfde doel heeft; klimaat is de nieuwe religie. Er is nog niets veranderd sinds de middeleeuwen.

  3. Het is geen kindermars maar een mars van kinderen die de ideologieën en ideeën van volwassenen brengen. Het schijnt te helpen om over de ruggen van kinderen je doel trachten te bereiken.

  4. Zo’n kindermars maakt de tongen los. Wat beschamend is dat bij zo’n belangrijk thema dat we te maken hebben met een thema dat wereldwijd aangepakt zou behoren te worden. Ik heb begrepen dat beleidmakers, wetenschappers, politici, bestuurders van bedrijven, wereldwijd, niets liever willen dan samenwerken met elkaar omdat men dol is op hun kinderen en kleinkinderen en er werkelijk alles aan doet, desnoods elkaar de strot afbijten, om te komen tot een veilige wereld voor hun nageslacht. Dat het niet lukt ligt allemaal aan die anderen. Dat betekent dus dat iedereen het fantastisch doet en iedereen de handen in onschuld kan wassen en vervolgens naar anderen wijzen.

  Comments are closed.