Klaas hoeft nog niet te wanhopen

  3
  398

  Leestijd: 0 minuten.

  Tot voor kort ging iedereen ervan uit dat fractievoorzitter Klaas Dijkhoff de kroonprins was van VVD-leider en premier Mark Rutte. Maar dat is helemaal niet zo, laat Rutte in een interview met het weekblad Elsevier weten. Volgens hem bestaat er geen vaste regel dat de fractievoorzitter ook partijleider wordt bij de liberalen. In principe kan iedereen straks het stokje van hem overnemen.

  Zou het toeval zijn dat de uitspraken van Rutte uitgerekend komen na een week waarin Dijkhoff wegens zakkenvullerij alle voorpagina’s haalde? En waarin de VVD in de peilingen een fors aantal zetels verloor en voor het eerst sinds jaren niet meer onbedreigd de grootste partij is? Of is dat helemaal geen toeval?

  Overigens is er voor Dijkhoff nog niet echt reden zich zorgen te maken. Rutte noemt in Elsevier maar één alternatief voor hem, namelijk minister Cora van Nieuwenhuizen. Dat zal Klaas met genoegen gelezen hebben. Als Van Nieuwenhuizen je grootste concurrent is, hoef je niet te wanhopen.

  3 REACTIES

  1. “In het land der blinden, is eenoog koning!!” Da’s waar. De regels waar Klaas gebruik van maakt zouden er niet moeten zijn. Hij zou daar dus kritisch over moeten zijn.

  2. Ja Klaas, dat is niet zo leuk he, die uitspraak van de grote leider, met het geheugen van ‘n zeef, dat is dan ook wel weer zo. Dus maak jij je maar niet ongerust hoor, ga maar lekker door met incasseren van je zo zuur verdiende centjes. Mark is het bij de verkiezingen toch al weer vergeten: Heb ik geen concrete herinnering aan! Zal hij dan wel weer zeggen.
   Ben trouwens wel benieuwd: Hoe jou geliefde hardwerkende ooms uit Eindhooovun! Jouw hardwerkende sociale voorbeelden van vorige generatie, weet je nog wel? : Of die nu nog zo trots op hun politiek “zo succesvolle” neefje zullen zijn? Mijn generatie zit n.l. anders in elkaar dan jij Klaas, die zijn ooit: Met niets begonnen en hebben met eerlijk werken, wel iets opgebouwd.
   Dat is wel andere koek dan: Rechts lullen en lekker zakkenvullen! Word vast ‘n gezellig samenzijn met de Kerst met je ooms uit Eindhooovun. Gesubsidieerd door de Nederlandse Belastingbetalers? Zalige Kerstdagen. En verslik je aub niet in n grote oliebol! Dan sla je alweer ‘n flater! Dat zouden je ooms zeker niet leuk vinden. Dus wees niet ‘inhalig’ Daar verkrijg je immers GEEN respect mee! En’uh, Klaas: ‘PartijLeiderschap’?
   Denk ‘t niet! joh. Leer je eerst maar ‘ns te gedragen.

  3. “In het land der blinden, is eenoog koning!!”. Waarom
   moet ik hier nou toch aan denken als ik bovenstaande
   lees. Maar ja, Nederlanders: jullie hebben het zelf zover
   laten komen. Er zijn voldoende waarschuwingen geweest.
   Maar ja, ach!! Die “verdomde populisten”. Een leerling van
   mij zei “ach eigen schuld, dikke bult”. Hij had gelijk, alleen
   jammer dat er weer zoveel onschuldige slachtoffers zijn.
   En dat is toch wel het meest verdrietige in onze wereld.
   Bert.

  Comments are closed.