Klaas komt tot inkeer, nou ja ten dele

  6
  323

  Leestijd: 0 minuten.

  Klaas Dijkhoff is kennelijk tot inkeer gekomen. Hij ziet af van het wachtgeld van 37 mille per jaar. Dat is in deze donkere dagen in december toch een mooi, opbeurend verhaal. Voor wie ze wil zien zijn er echt nog lichtpuntjes.

  Het zou nog mooier zijn geweest als Klaas daar uit eigen beweging toe was gekomen. En niet onder druk van de publieke opinie. De hardwerkende belastingbetaler, die oereigen VVD-held, had dat toch mogen verwachten. Al die extra poen voor die twee jaar als staatssecretaris op justitie en die blauwe maandag als minister op defensie was wel erg makkelijk meegenomen. Alsof de 115.000 plus toeslagen die hij krijgt als fractievoorzitter niet genoeg zijn.

  En het verhaal zou nóg veel mooier zijn als er geen ander vuiltje zou wezen. Dijkhoff zou volgens HP/de Tijd vorig jaar 4.900 euro hebben opgestreken voor reiskosten die hij niet heeft gemaakt. Worden het dan toch nog donkere dagen voor Klaas?

  6 REACTIES

  1. De idealen van linkse mensen (wat zijn dat eigenlijk)?) betaald uit uw portemonnee? En Klaas? Gerrit Zalm ? _ de gozer die jou 10% van je vermogen heeft afgepakt. Geen linkse mensen eh? Maar goed, het is ook allemaal erg ingewikkeld.
   Linkse mensen willen niet dat Klaas en z’n vrienden zo veel geld krijgen van de overheid. Ze willen wel meer europa waar zoveel euro-mensen teveel geld verdienen. BESTE IS: NEXIT en ‘EXIT – de graaiers’.

  2. Klaas kwam tot inkeer nadat hij diep had nagedacht en bij een bevriende pastoor was wezen biechten. Die had gezegd: Klaasje, Klaasje toch en had hem de vraag voorgelegd: Je kunt juridisch schone handen hebben, maar heb je dan ook moreel gesproken schone handen? Waarom zou jij je datgene toe eigenen wat je de hardwerkende Nederlander niet geeft, of zelfs misschien niet gunt? Klaas begreep het en snikte het luid uit: Pater, ik heb gezondigd, vergeef mij. Klaasje werden zijn zonden vergeven en als penitentie kreeg hij: drie wees gegroetjes en drie onze vaders. Fier stapte hij de journalisten tegemoet met schone handen en een wit zieltje.

  3. Dijkhoff heeft zich een kleine ambtenaar getoond door geld te innen dat hem rechtens toekwam, terwijl hij het niet nodig had. Maar de echte ergernis moet zijn dat de overheid zulke voorzieningen treft voor zijn ambtenaren, terwijl andere burgers het moeten doen met veel slechtere sociale voorzieningen. Dijkhoff aan de schandpaal binden leidt af van dit veel principiëler probleem. Als deze ongelijkheid niet wordt aangepakt, kun je wachten op de volgende graaier. We plengen dan weer krokodillentranen.

   • Dat is natuurlijk waar, de overheid spekt zijn ambtenaren. Toch moeten we extra streng zij hier omdat dit juist de VVD is – die per definitie minder overheid (‘s uitgaven) wil. Dus Klaas wil wel minder overheid maaaar z;n extra centjes moeten wel betaald worden (door de overheid).

  4. Ach lieve mensen,
   We weten het nu zolangzamerhand toch echt wel!! In de
   rechterhoek vinden wij de “graaiers” en oplichters. Goed
   voor zichzelf zorgen in de politieke wereld; afschaffen, de
   dividend belasting, enz. Maar echter, vanuit de linkse hoek
   hoef je ook geen heil te verwachten. Echt, deze onfrisse men-
   sen laten hun idialen betalen uit, … u raad het al: uw porte-
   monnee!!! Misschien zou de wereld geholpen worden als wij
   drie groepen mensen gaan verbieden: politici, bankiers en
   managers. Nu begrijpt u ongetwijfeld ook waarom ik dus zo’n
   enorme pesthekel heb aan Gerrit Zalm. Hij was namelijk dus
   alledrie, hierboven beschreven. Een oplichter, die mijn verdiende
   vermogen voor tien procent deed verdampen met zijn bewuste
   verkeerde koers van de gulden, want een euro= fl. 2,00, altijd!!!
   En niets anders. Ik zal dat deze VVD-leugenaar nooit vergeven.
   Maar toch, weer een vrolijke groet uit Eemnes.
   Bert.

   • De idealen van linkse mensen (wat zijn dat eigenlijk)?) betaald uit uw portemonnee? En Klaas? Gerrit Zalm ? _ de gozer die jou 10% van je vermogen heeft afgepakt. Geen linkse mensen eh? Maar goed, het is ook allemaal erg ingewikkeld.
    Linkse mensen willen niet dat Klaas en z’n vrienden zo veel geld krijgen van de overheid. Ze willen wel meer europa waar zoveel euro-mensen teveel geld verdienen. BESTE IS: NEXIT en ‘EXIT – de graaiers’.

  Comments are closed.